• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Засідання круглого столу

Друк
PDF

              17 жовтня студенти 21 групи Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА у приміщенні Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Яковича Стеллецького зібралися на засіданні круглого столу. Темою обговорення було вшанування пам'яті людини, яка прославила не тільки наш край, а і всю Україну – Зайкевича Анастасія Єгоровича.

Гостями на засіданні були люди, які у своїй науковій діяльності неодноразово зверталися до його творів: Віктор Виргунов – лауреат літературно-мистецької премії ім.Малика, Віктор Самородов - доцент Полтавської державної аграрної академії, Людмила Глущенко – кандидат біологічних наук, депутат Лубенської міської ради, краєзнавець – Іван Кириченко, вчитель історії ЗОШ №7 – Олександр Карпенко, Тетяна Грищенко – голова ради молодих вчених академії.

 

Під час виступів гостей ми дізналися, що А. Зайкевич - український агроном, один з перших організаторів сільськогосподарської дослідної справи, з 1884 року професор Харківського університету, за його участю було організовано Полтавське і Солоницьке дослідницькі поля, Лубенську дослідну станцію лікарських рослин.

Увага вченого була звернена до агротехніки, селекції та насінництва цукрових буряків, підбору кращих сортів зернових, соняшника та картоплі. Ним здійснена акліматизація одного з найрентабельніших нині сортів гібридної «Люцерни Зайкевича». Записував народні пісні для М.Лисенка, пропагував творчість Т.Шевченка. Досліджував гончарні промисли, був співзасновником Миргородського керамічного технікуму.

Студентам сподобалося засідання, ми дізналися багато нового та корисного.

 

Влада Ковтун,

Анастасія Даценко,

студентки 21 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com