• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Слідами Нестора Літописця

Друк
PDF

 

Протягом тижня із 4 до 8 листопада у коледжі відбулися заходи, приурочені Дню української писемності, що відзначають 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Свято започатоване 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Тож у понеділок викладач української мови та літератури Аліна Сергіївна Юрченко провела загальну виховну годину, на якій розповіла студентам про виникнення цього свята та про основні етапи розвитку української мови.

 

У четвер у коледжі був проведений І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика. 8 учасників ІІ курсу вправлялися у завданнях з орфографії, синтаксису та пунктуації. За результатами конкурсу набрала найбільшу кількість балів та здобула І місце Ілляшенко Наталія, студентка 21 групи, ІІ місце завоювала Кулик Ліна, 29 група, ІІІ місце дісталось Запорожець Яні, студентці 20/22 групи. Тож тепер дівчата готуються до обласного етапу, а ми бажаємо їм удачі.

А у п’ятницю у коледжі студенти та викладачі писали вже ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Родзинкою цьогорічного диктанту була можливість перевірити свій рівень володіння українською мовою відразу після його написання. І хоч ми знаємо, що ще треба багато працювати на шляху до оволодіння мовними нормами, та все ж ми справилися!

Аліна Юрченко,

викладач української мови та літератури

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com