• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

У ВСП «Лубенському фінансово-економічному фаховому коледжі ПДАА» 9 листопада відзначили День української писемності та мови

Друк
PDF

 

День української писемності та мови - свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця починається писемна українська мова.

   

Студенти та викладачі коледжу об’єдналися  для написання радіодиктанту, який був проведений за допомогою відеозв’язку в умовах дистанційного навчання. Викладачі презентували студентам інформацію про історичне підґрунтя цього дня, провели вікторину на знання та засвоєння матеріалу. Для того, щоб вкотре переконатися в милозвучності української мови, студенти декламували вірші, присвячені рідній мові.

 

У День української писемності та мови наші студенти і викладачі завжди охоче залучаються до заходів, бо розуміють, що  ми – маленька частинка великого українського народу! Наша мова неповторна і єдина!

 

 

Юлія Хорошковата, викладач коледжу

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com