• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Разом для найкращого Інтернету

Друк
PDF


9 лютого 2021 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Традицію проведення різнопланових заходів для користувачів Всесвітньої мережі започаткували в 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, насамперед, дітьми й молоддю. Нині проблеми безпечного використання цифрових технологій, створення кращого Інтернету для всіх не втрачають своєї актуальності – це спонукає викладачів і студентів ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» активно долучатися до проведення Дня безпечного Інтернету. Цьогоріч заходи Safer Internet Day у коледжі проходили в онлайн-форматі засобами платформи MSTeams.

 

У рамках тренінгу для викладачів проведено ознайомлення з матеріалами Міжнародної конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики», яка відбулася 19-20 січня 2021 року з метою підвищення рівня цифрової обізнаності та створення безпечних умов для українців у кіберпросторі.

Тематика лекцій і панельних дискусій за матеріалами вказаної конференції у відеоформаті на YouTube-каналі Мінцифри цікава не лише педагогам, а й студентам, адже проблеми побудови безпечнішого онлайн-простору в Україні та світі стосуються кожного з нас. З огляду на це, педагогічному колективу було запропоновано переглянути відео «Безпека в Інтернеті: до чого тут персональні дані» від сертифікованого експерта з питань інформаційної приватності.

Заходи для студентів першого курсу, проведені через платформу MSTeams в команді «SaferInternetDay 2021», включали не лише пізнавальну інформацію про відзначення Дня безпечного Інтернету, а й інтерактивні змагання: квест «Інформаційна безпека» та бліц «Разом для найкращого Інтернету»у формі онлайн-гри засобами сервісу Kahoot.it.

 

Переможцями квесту на знання вимог інформаційної безпеки та сучасних Інтернет-загроз стали студентки 12 групи Юлія Джура, Марічка Лисенко і студент 11 групи Артем Гирович. Цікавий і захоплюючий бліц, тематика якого відповідала цьогорічному гаслу Дня безпечного Інтернету, також виявив переможців: перше місце здобула Альона Шевченко (11 група), друге місце виборов Олег Шемет (12 група), а третє місце по праву дісталось Марічці Лисенко (12 група).

Дякуємо всім представникам коледжанської громади, які долучилися до відзначення Дня безпечного Інтернету 2021 і щиро зичимо, щоб безмежний і безпечний Інтернет-простір став для кожного простором досягнення успіхів та особистісного зростання! 

Тетяна Конкіна, Світлана Дзюба,

викладачі інформатики,

організатори заходів

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com