• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

27 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

Друк
PDF

 

Щорічний День пам’яті жертв голодоморів відзначається у суботу, 27 листопада. 

Акт геноциду українського народу здійснений радянським та партійним керівництвом через організацію штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння й ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

 

Остання субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. Здобувачі освіти Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» у цей скорботний день згадали трагедію вселенського масштабу - геноцид українського народу. Голодомор став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю.

 

У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей.

Ці страшні часи, коли люди вмирали за жменю зерна залишаються в пам'яті ще багатьох поколінь українців, адже голод - це невблаганний ворог, який вбиває не лише фізично, а й морально. Про це складно говорити, про це, навіть, страшно чути. Чорні сторінки геноциду замовчувались роками, але Україна пам'ятає...

Правда про геноцид пробила собі дорогу крізь товщу часу, лукавого замовчування і підступних міфів, щоб відтепер і назавжди залишитись національною трагедією і окремою сторінкою в історії України, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

Тому, усвідомлюючи свій моральний обов'язок перед людьми, які пройшли одне з найтяжчих випробувань, що випало на долю українського народу. У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю наших загиблих співвітчизників.

Пам'ятаймо...

завідувачка бібліотекою Ірина РОВНА,

бібліотекарка Інна КРІВЧЕНКО

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com