• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Електронна комерція

Друк
PDF

 

Сучасність вимагає від нас бути обізнаними в усіх сферах економічного життя. Українців все більше приваблює можливість глобальної торгівлі на міжнародних інтернет-майданчиках, таких як Amazon, Etsy та eBay.

Викладач обліково-фінансових дисциплін Кухта Катерина 07 грудня 2021 року провела заняття з дисципліни «Інформаційні системи і технології в комерційній діяльності» у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету». Під час заняття викладач та студенти долучилися до Online заходу : «Нові можливості для малого та середнього бізнесу від eBay».

   

Обираючи маркетплейс необхідно звернути увагу в першу чергу на сам товар. Якщо це унікальний handmade, який виробляється невеликими партіями, а його параметри можуть швидко змінюватися, то майстру-початківцю краще стартувати з Etsy. Тут аудиторія шукає індивідуальні товари ручної роботи, сама платформа простіша і дешевша у просуванні. Потім можна вийти на Amazon Handmade.

На Amazon варто виходити, якщо є налагоджене виробництво, навіть і дрібногуртове. А асортимент від десяти позицій хоч у чомусь унікальний і відмінний від Китаю. Також необхідні певні товарні запаси та стартові інвестиції на покупку Amazon-реклами та транспортування товару на склад Amazon.

Основна відмінність Etsy від Amazon: на Etsy — товар продає та відправляє безпосередньо сам продавець. На Amazon товар продається зі складу, куди його необхідно завчасно доставити. Однак Amazon Handmade дозволяє працювати без складу.

На еBay варто виходити, якщо товар продається з США. Американські покупці не люблять купувати товари онлайн з інших країн. Тобто потрібен або партнер в цій країні зі складом або посередник, який забезпечить цю послугу.

Amаzon та еBay — це американський AlIiexpress, який більше орієнтований на товари загального вжитку та масове виробництво.

До високого сезону Укрпошта та eBay запустили спільну з проєктом Unlimit Ukraine Європейської Бізнес Асоціації кампанію на підтримку українських малих суб’єктів бізнесу. Онлайн захід проходив англійською мовою з перекладом.

Слухачами цього онлайн курсу були студенти спеціальності                                   076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність.

Юлія Павленко, директорка департаменту міжнародних операцій                          АТ «Укрпошта», ініціаторка проєкту E-Export School від Укрпошти, повідомила наступне, що eBay це всесвітній ринок. За її словами на міжнародному маркетплейсі eBay більше 1,5 млрд живих оголошень та 154 млн активних покупців.

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com