• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Вивчаємо особливості тактичної медицини

Друк
PDF

  

5 червня 2023 року студенти першого курсу на занятті з дисципліни “Захист України” зустрілися з фахівцем із тактичної медицини Катериною Кірічевською, начальницею медичної служби ДФТГ №1 м. Лубни. Катерина Василівна в доступній формі розповіла про різні способи зупинки кровотеч, зокрема застосування турнікетів для кінцівок.

 

За статистикою понад половина поранених на полі бою вмирає від кровотеч. Поряд з цим, немає статистики, скільки життів врятовано завдяки застосуванню такого кровоспинного засобу як турнікет.

На занятті здобувачі освіти ознайомились з правильним складанням, зберіганням, користуванням та різними типами турнікетів.

На попередніх заняттях з дисципліни “Захист України” студенти вивчили особливості правильної зупинки кровотечі. Зважували всі чинники, щоб допомагати потерпілому, і при цьому завдати йому найменшої шкоди, не приректи травмовану людину на каліцтво у подальшому. Але слід пам’ятати, що у секторі обстрілу думати про каліцтво не потрібно, адже мова йде про збереження життя. У першу чергу того, хто може допомагати, а потім пораненого, і все це за умови першочергового виконання тактичного завдання. На жаль, такі реалії війни, сьогодні кожен може зіткнутися з ними, тож варто бути поінформованими і підготовленими.

 

Кожен із студентів мав можливість, скориставшись турнікетом, надати уявну допомогу собі та товаришу. Юнакам було запропоновано одягнути бронежелети, відчути їх вагу, наповненість та зрозуміти, якого захисту вони надають.

 

Також студенти ознайомились з прийомами відновлювальної позиції, яку застосовують для людини, що нерухомо лежить на спині. Таку позицію можна використати для потерпілого будь-якої ваги, причому як у воєнний, так і в мирний час.

Цікаву та корисну зустріч для першокурсників організували викладачі дисципліни “Захист України” Євгеній Станіславович Сало та Людмила Іванівна Крят. Повітряні тривоги, які лунали кілька разів, тільки посилювали необхідність цієї важливої зустрічі, тож цікаве спілкування з фахівцем своєї справи продовжувалось на різних локаціях, зокрема в коледжанському укритті.

Квіти, побажання та загальне фото завершили приємну зустріч.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com