• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Дивовижний світ писанки

Друк
PDF

              Писанкарство є важливою ланкою багатого і розмаїтого мистецтва України, завдяки якому нас упізнають та ідентифікують як українців у світі.

Одним із освітніх закладів, що виконує на Полтавщині провідну роль у питанні збереження культури та відродження духовності, є Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтва ім. І.П. Котляревського.

18 квітня 2024 року в Лубенській галереї образотворчого мистецтва відкрилась виставка цього закладу «Дивовижний світ писанки», на яку завітали студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ».

 

Більшість експонатів виставки складають курсові та дипломні роботи студентів, також широко представлені роботи студентів і викладачів коледжу. Вони виконані в техніці воскового розпису з орнаментальними мотивами. Також на виставці представлені писанки, які оздоблені іншими способами: це писанки-шкрябанки (дряпанки), мальованки-писанки, писанки, виконані в техніці травлення, декоративні писанки.

        За участь у виставковій діяльності колектив Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв нагороджений багатьма дипломами, Почесною грамотою Президії Фонду культури України. Наші студенти мали змогу отримати естетичну насолоду від експонованих на виставці творчих робіт.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com