• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Методична робота

Друк
PDF

Методична робота – важлива та невід’ємна складова навчального процесу, що має цілісну систему дій і заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації та професійної майстерності кожного педагогічного працівника, розвиток творчого потенціалу педагогічних колективів навчальних закладів, досягнення позитивних результатів навчально-виховного процесу.

Система дій і заходів методичної роботи протягом семестру була спрямована на реалізацію основних положень Законів України «Про вищу освіту», «Про освіту», Закон України «Про фахову передвищу освіту» № 2745- VIII від 20.03.2020 р., Наказу № 570 від 01.06.2018 р. «Про затвердження типової освітньої програми профільної середньої освіти закладів освіти, що здійснюють підготовку молодших спеціалістів на основі базової загальної середньої освіти»; освітньо-професійних програм освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», «фахового молодшого бакалавра» та має на меті підвищення рівня професійно-педагогічної компетентності кожного педагога, розвиток його творчої особистості та індивідуальності, підвищення інноваційного потенціалу педагогічного колективу й навчального закладу в цілому.

Особливо важливим чинником методичної роботи є постановка цілей і завдань, методичної проблеми, яка орієнтує не на процес, як такий, а на кінцеві результати, комплексний підхід до вирішення задач.

У 2021-2022 навчальному році робота нашого педагогічного колективу була спрямована на реалізацію науково-методичної проблеми:

 


«Інноваційні стратегічні напрямки формування загальних, спеціальних та особистісних компетентностей здобувача в багатомовному інформаційно-комунікаційному середовищі».

 


Основними формами реалізації даної проблеми були:

·                     засідання педагогічної та методичної рад коледжу;

·                     засідання циклових комісій;

·                     науково-методичні конференції;

·                     методичні семінари;

·                     тижні циклових комісій;

·                     відкриті заняття;

·                     розробка і вдосконалення навчально-методичного контенту;

·                     створення навчально-методичних матеріалів для участі в конкурсі «Педагогічний Оскар- 2022»

·                      атестація педагогічних працівників.

 


Структурною одиницею методичної роботи виступають циклові комісії, які забезпечують ефективність роботи кожного викладача, їх творчий розвиток, пропагування нових педагогічних ідей. В коледжі діє три циклові комісії, де проводиться належна організаційно-методична та наукова робота серед викладачів, розробляються навчальні програми, рекомендації щодо вивчення і впровадження досягнень педагогічної науки, педагоги залучаються до участі у науково – практичних конференціях, методичних семінарах з актуальних проблем навчання і виховання особистості.

 Педагогічні працівники нашого навчального закладу створюють приємну атмосферу і для навчання, і для формування гармонійно розвиненої творчої особистості.

Наукова діяльність у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» є невід'ємною складовою освітньої діяльності і здійснюється з метою інтеграції наукової, навчальної і виробничої діяльності в системі фахової перед вищої освіти.


7896.png 

   

Серед навчальних закладів, які брали участь у конференції Відокремлений структурний підрозділ «Охтирський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету», Полтавський державний аграрний університет, Рогатинський фаховий агарний коледж, Сторожинецький лісовий фаховий коледж, Харківський державний професійно-педагогічний коледж імені В.І. Вернадського, Відокремлений структурний підрозділ «Хорольський агропромисловий фаховий коледж Полтавського державного агарного університету», Чернігівський кооперативний фаховий коледж Чернігівської облспоживспілки.

  

На виконання розпорядження КМУ від 20.01.2021 №37 «Про заходи з увічнення пам’яті захисників України на період до 2025 року» бібліотекарки коледжу разом з викладачем історії Юрієм БИБИКОМ підготували і провели виховну годину та влаштували в музеї коледжу виставку – інсталяцію під назвою «Герої не вмирають». На виставці зроблено підбірку фото героїв – земляків, які загинули під час проведення ООС, на кожному фото вміщена коротка біографія кожного героя.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виводу військ з Афганістану. З цієї нагоди для здобувачів освіти було проведено тематичний урок з історії війни в Республіці Афганістан, на якому згадали героїв і вшанували пам’ять загиблих в афганській війні. Бібліотекою коледжу було експоновано тематичну книжкову виставку «Афганістан- то біль і смуток, чиєсь обірване життя».

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення. Інтерес до вивчення мов традиційно великий, бо перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо сказати, що той, хто володіє мовами, володіє світом.

3

 

22 січня щорічно український народ святкує День Соборності України. Це свято, яке нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а є єдина держава і ми – єдиний народ. З цієї  нагоди у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» була проведена інформаційна година: «Соборність України: від ідеї до сьогодення» для поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу. Студенти не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь у проведені заходу.

То ж нехай розум, воля і любов до рідного краю згуртують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної, незалежної, демократичної, могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Також з нагоди Дня Соборності України здобувачі освіти долучилися до акції «Пов’яжи стрічку єдності».

334x250-images-stories-2022-informgodina250122-2

  


 

На виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 року  у Відокремленому структурному підрозділі "Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ" проведено заходи до відзначення Дня єднання в Україні. Викладачі та студенти коледжу активно залучилися до них, адже ці заходи є надзвичайно важливими для патріотичного виховання та згуртування української молоді і всього українського народу.

5

 

7

 

Відповідно до рішення Ради з виховної, спортивно-масової роботи та студентських справ (протокол №2 від 06.04.2022) та з метою формування духовно багатої особистості з глибокими патріотичними почуттями та розвиненою національною свідомістю майбутнього громадянина, здобувачі освіти долучилися до проведення творчого челенджу «Вишиванка – місток єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців».

Викладачі коледжу збагачують власний педагогічний досвід та удосконалюють свою майстерність подаючи творчі роботи на Всеукраїнський конкурс «Педагогічний ОСКАР», який створено відповідно до Меморандуму про співпрацю між Національною академією педагогічних наук України і Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової перед вищої освіти».

В епоху широкого запровадження інформаційних технологій, величезного потоку інформації, саме викладач стає організатором такого навчального процесу, в якому кожному цікаво і комфортно.

Пед Оскар2022

Цьогоріч 28 липня українці вперше відзначать День Української Державності, законодавчо започаткований у червні цього року.

З цієї нагоди здобувачі освіти стали учасниками інформаційної години, спрямованої на виховання поваги до держаних символів України, сучасне тлумачення державної та національної символіки «Наш синьо-жовтий державний прапор».

 

 

Найважливіше національне завдання - це шанувати державні символи, берегти єдність та разом йти до перемоги.

 

 

В період військової агресії загострюється актуальність проблеми та збільшуються ризики потрапляння в ситуації торгівлі людьми. Тому, необхідно постійно підвищувати рівень обізнаності учасників освітнього процесу з питань запобігання торгівлі людьми. 

 

В рамках відзначення в області Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 29 липня 2022 року здобувачі освіти разом з кураторами приєдналися до онлайн-лекції, спільно організованою БО «Світло надії» та Полтавським державним аграрним університетом.

 

 

 

 

 

Спікерка БО «Світло надії» Вікторія Мірошніченко ознайомила присутніх з поняттям, ознаками, формами торгівлі людьми, надала поради інформаційного змісту, які б допомогли студентам не стати жертвами злочинного бізнесу, та як вберегтися від небезпеки. 

 

 

 

Отримана інформація допоможе молодій людині у майбутньому не стати жертвою сучасної форми рабства та реалізувати своє право на гідне життя.

 

На початку нового навчального року у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» за традицією проводиться церемонія посвяти першокурсників у студенти. 

 

 

 

 

 

Українська наукова спільнота 9 вересня 2022 року відзначає 100-річчя від дня народження провідного фахівця в галузі прикладної та обчислювальної математики, академіка Івана Ляшка, який народився і виріс на Лубенщині, в мальовничому селі Мацківці. Вся наукова діяльність видатного математика проходила в Києві, проте ми з глибокою повагою називаємо вченого своїм земляком та цінуємо його досягнення в різних галузях науки і техніки.

  

 

 

 

 

Студенти нашого коледжу долучилися до загальносвітового руху 17 вересня 2022 року та разом із мільйонами активістів зі 191 країнами світу приєдналися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day». Здобувачі вищої освіти об’єдналися заради  досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З 3 по 7 жовтня 2022 року у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено тиждень обліково-фінансових дисциплін. Розпочався він із виховної години для здобувачів освіти І курсу на тему: «Моя професія сучасна і престижна». ЇЇ метою було, донести здобувачам освіти про важливість і актуальність професій «бухгалтер» та «фінансист».

 

 

 

 

 

 

 

 

14 жовтня 2022 року до Дня Українського козацтва (свято Покрови) та Дня захисників і захисниць України проводилась Всеукраїнська онлайн-естафета єдності «Ми – нащадки козацької слави». Цього річ у заході беруть участь студенти, викладачі понад 150 закладів вищої та передвищої освіти.

До естафети долучився і наш навчальний заклад ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ». Коледж представили здобувачі освіти другого курсу. Молодь створила відеоматеріал з декламацією віршів класиків української літератури на актуальні зараз теми. Студентам вдалося передати глядачам зміст та настрій поезії.

Важливими завданнями для молоді на сьогодні є збереження культурної спадщини та підвищення ролі української мови, як національної цінності. 

До Дня Українського козацтва (14 жовтня 2022 року) газета «Лубенщина» провела конкурс на краще читання віршів. До заходу мали можливість долучитися всі бажаючі без вікових обмежень. Найактивнішою виявилася молодь, яка і склала основу конкурсу. Наш навчальний заклад представила студентка третього курсу Супруненко Юлія із поезією Тараса Григоровича Шевченка «Доля». У вірші поет звертається до власної долі, рядки якого пронизані сумом та любов'ю до рідної землі. Поезія виховує, окриляє та надихає на нові досягнення. 

У День української писемності та мови 9 листопада 2022 року відбулася трансляція Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Студенти та викладачі ВСП «Лубенський-фінансово економічний фаховий коледж ПДАУ» долучилися до написання радіодиктанту, який був проведений за допомогою відеозв’язку в умовах дистанційного навчання. Цього року радіодиктант читала народна артистка театру та кіно Ада Роговцева. Даний текст має надзвичайно зворушливий  зміст, який написала Ірина Цілик та дала йому назву «Розкажи мені про свій дім».

 

 

 

 

 

 

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаренчева революція 2004 року та Революція гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. 

 

 

 

 

 

 

У День волонтерства, 5 грудня 2022 року, коледжанська родина Відоклемленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» зібрала допомогу нашим захисникам. З настанням холодів військові потребують теплих речей, продуктів харчування та нашої уваги. Ніхто не залишився байдужим: студенти,викладачі і працівники коледжу зібрали необхідні речі та продукти, малюнки та обереги, які будуть зігрівати серця наших військових. Усі зібрані речі передані волонтерам. Також коледжом були перераховані грошові кошти на потреби Збройних сил України.

  

 

 

Ми незламні допоки допомагаємо один одному. Разом до перемоги!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здобуваючи якісну освіту за обраною спеціальністю, студенти коледжу мають можливість опанувати курс профільної загальноосвітньої підготовки. Яскравим виявом наполегливості здобувачів освіти у вивченні загальноосвітніх предметів, їх здібностей та ерудиції є участь в онлайн-олімпіадах від провідних освітніх порталів нашої країни. Завдання інтернет-олімпіад доступні для проходження в онлайн-форматі, тож наші студенти мали змогу долучитися до цікавого інтерактиву, а викладачі – отримати незалежну оцінку рівня підготовленості здобувачів освіти. Скориставшись можливістю продемонструвати рівень власної компетентності та повторити навчальний матеріал з обраного предмету, учасники онлайн-олімпіад здобули нагороди у вигляді сертифікатів учасників і дипломів переможців. Дипломи переможців Всеукраїнських онлайн-олімпіад здобувачам освіти в урочистій атмосфері читальної зали вручила директор коледжу Тетяна Орошан.

Заслужені привітання отримують переможці та призери XV Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» (Осінь 2022), які виявили високий рівень підготовки і показали гідні результати з біології, з інформатики, з математики.

 

з біології:

дипломи ІІІ ступеня – Дар’я Клепач (11 гр.), Дарія Йоненко (11 гр.), НанаМетревелі (11 гр.), Олексій Білаш (12 гр.), Роман Воблий (12 гр.), Богдана Радняна (12 гр.), Поліна Сінельник (12 гр.);

 

з інформатики:

дипломи І ступеня – Богдана Радняна (12 гр.), Богдана Зуб (20 гр.), Владислав Ступка (27 гр.);

дипломи ІІ ступеня – Анна Торохтій (11 гр.), Анастасія Колодяжна (11 гр.), Олексій Білаш (12 гр.), Роман Воблий (12 гр.), Максим Никифоров (12 гр.), Вікторія Рубан (12 гр.), Карина Дуран (20 гр.), Анна Собко (21 гр.), Владислава Решетняк (27 гр.), Андрій Супруненко (29 гр.);

дипломи ІІІ ступеня – Вікторія Карлова (11 гр.), Дмитро Бибик (12 гр.), Ангеліна Голубова(12 гр.), Анастасія Литвиненко (20 гр.), Діана Бибик (21 гр.), Ірина Мудренко (27 гр.), Анастасія Жаркова (29 гр.), Сергій Слєпцов (29 гр.);

 

з математики:

дипломи ІІІ ступеня - Анастасія Колодяжна (11 гр.), Юрій Карпець (12 гр.), Максим Никифоров (12 гр.).

 

Всеукраїнська дистанційна олімпіада «Всеосвіта Осінь – 2022» також має на меті активізувати пізнавальну діяльність та навчальну мотивацію, узагальнити набуті теоретичні знання і закріпити пройдений матеріал. Це важливо у контексті підготовки до ЗНО/НМТ, де основою для високих результатів є досвід виконання тестових завдань різного рівня складності.

Свідоцтва про підготовку переможців Всеукраїнських онлайн-олімпіад отримали викладачі циклової комісії загальноосвітніх та гуманітарно-соціальних дисциплін: Людмила Крят, Тетяна Конкіна і Світлана Дзюба.

 

переможці олімпіади

 

 

 

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com