• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

«Автограф»: постав підпис під своїм майбутнім

Друк
PDF

  

 

«У мене губи мами, очі – тата. Хоч десь ви разом – в мене на обличчі…»

(уривок із пісні Інни Стародубцевої)

 

Музику, як і тишу, треба слухати серцем, нутром, ба, навіть, усіма органами, які налаштовують свої вібрації в унісон зовнішнім звукам.Ви ж помічали, що усе навколо звучить у власному ритмі: вітер шурхоче листям, струм гуде в електродротах, дощ виграє на барабанах підвіконь, підбори цокотять об асфальт, діти сопуть, загравшись, і пальці перебирають натягнуті струни гітар, вдихаючи в кожну ноту власне життя. Музика, ніби цілий океан звуків, підсолений кристаликами емоцій, почуттів, думок, переживань і одвічних пошуків власної ідентичності та відповідей на риторичні запитання.

Простір для публічного самовираження, можливість поділитися своєю мелодією, своїм внутрішнім звучанням надала викладач української мови та літератури Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА Колісніченко Наталія Михайлівна. Саме вона як ініціатор, організатор і ведуча, за підтримки адміністрації навчального закладу, зібрала в актовій залі коледжу учасників, слухачів і членів журі, які пірнули (хто рибою у своїй стихії, хто цікавим до всього водолазом) у ці води звуків і мелодій. Назва цьому міськрайонному конкурсу-фестивалю авторської пісні –«Автограф». І можливо цей останній день осені, в який відбулося це музичне дійство, стане знаковим для творчої молоді міста і району, бо такий фестиваль обов’язково повинен стати щорічним, традиційним.

Учасниками конкурсу могли бути школярі і студенти, словом, усі бажаючі поділитися власними піснями віком до 30 років. Музичні твори виконувалися авторами у трьох оголошених номінаціях: «Бардівська пісня», «Рок-виконавці» та «Реп-виконавці». Запрошеному журі на чолі з письменником і головним редактором газети «Лубенщина» Олександром Міщенком було досить складно визначити трьох основних переможців по кожній номінації. Хоча заявлених учасників було не так і багато, та кожен мав свою родзинку і «брав за живе». Здивувала глибина і образність майже усіх текстів пісень, щоправда, у їх виконанні вчувався брак досвіду і аматорство (трішки хвилювання).

Так скільки можна тягнути? Хто ж став переможцем? У номінації «Бардівська пісня» перемогла Катерина Охріменко, студентка Професійно-технічного училища №53 села Войниха. У цій же номінації також були відзначені подяками Євген Сергієнко, що представляв Лубенську музичну школу та Інна Стародубцева під музичний акомпанемент Богдана Куксаня, студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА. У номінації «Рок-виконавці» перемогу здобув Ігор Вдовиця, випускник коледжу. А переможні місця у номінації «Реп-виконавці» розділили Богдан Коршун та Сергій Степанюк, обоє студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА. Усі були відзначені заохочувальним грошовими нагородами та ще тим, що неможливо облічити чи предметизувати – неоціненним досвідом та новими знайомствами з однодумцями. Дякуємо усім учасникам, членам журі, організаторам, меценатам і просто присутнім і сподіваємося, що наступного року фестиваль авторської пісні «Автограф» буде ще масштабнішим і його підтримає міський відділ культури.

 

Алла Мойсіяка,

член журі, випускниця коледжу

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com