• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Глобальні цілі сталого розвитку

Друк
PDF

 

20 лютого в нашому коледжі відбувся тренінг з популяризації Цілей сталого розвитку. Захід проводили гості, що завітали до нас з Полтавської державної аграрної академії. А саме Тетяна Бардіна – радник  ректора з молодіжних питань та активні студенти - Дмитро Томенко, Валерія Будаква, Вероніка Куркіна. У тренінгу взяли участь найактивніші студенти третього курсу.

17 цілей сталого розвитку  є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року. Нові цілі унікальні тим, що закликають до дій всі країни - бідні, багаті і з середнім рівнем доходу – щоб сприяти процвітанню та захисту планети. Але кожна країна визначає для себе окремі цілі, які вона планує подолати.

 

Всі вони є взаємопов’язаними, адже при подоланні однієї з них наступні  подолаються автоматично. Цілі сталого розвитку стосуються кожного громадянина нашої країни і студента в тому числі. Адже ми повинні розуміти, які є проблеми у нашій країні і якими шляхами їх можна вирішити. Від активної життєвої позиції студентів залежить наше майбутнє.

Тренінг з популяризації цілей не є звичайною лекцією. Адже інформація подається інтерактивним шляхом із застосуванням такого методу як Team building та різних рухливих ігор для більш цікавого сприйняття.

Тож під час тренінгу проводилися такі ігри як "Сніжний ком", під час якої ми мали можливість познайомитися між собою, "Дерево очікувань", а також            " Хі Ха Хо",  "Хто лідер", "Командоутворення". Найбільш цікавою була гра "Світове кафе. Networking - Ми за цілі сталого розвитку", суть якої полягала в тому, що кожна група учасників мала вибрати лише 4 найбільш важливі цілі та обґрунтувати можливі варіанти їх впровадження. Підсумком стала гра, в якій за допомогою стрічки ми об’єдналися для створення єдиної команди та визначення ролі кожного з нас, що є надзвичайно важливо і актуально у наш час.

На завершення заходу найактивніші студенти отримали призи та всі учасники тренінгу були нагороджені сертифікатами. Але найголовніше те, що ми отримали багато корисної інформації, нові знайомства, неоціненний досвід, навчилися працювати в команді та доклали хоч трішки зусиль для популяризації цілей сталого розвитку. За що щиро дякуємо учасникам, організаторам тренінгу та викладачу Богдан В.С. за допомогу в організації.

Романенко Олена, студентка 37 групи.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com