• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Подорож у старе місто

Друк
PDF

 

 

 

Вересневого дня наша студентська родина відвідала чудове історичне місто Кам’янець-Подільський. Навіть по-справжньому осіння погода та дощик не стали завадою для нас. Адже саме такі погодні умови додали місту ще більше загадковості та величі.

Кам’янець-Подільський приваблює туристів з усієї України. Хтось їде сюди для того, аби відчути особливу атмосферу багатовікового міста, пізнати його історію, а хтось просто хоче приємно провести вихідні. Тож і ми подолали сотні кілометрів, аби відчути незабутній запах історії цього величного краю.

«Туристична перлина Поділля» поділяється на Старе місто(яке найбільше нас вразило) та нове. Саме ця сукупність дає змогу порівняти сучасне життя та минуле Західної України. Історичні події наклали свій відбиток на архітектуру міста, майже кожен будинок збудований у стилі тих часів.

Великої уваги заслуговує навіть міст, який поєднує історію з сучасністю. Він пролягає через річку Смотрич, що тече долиною каньйону, та є результатом майже десятирічної роботи. Надійним вартовим Старого міста вважається Башта Штефана Баторія – архітектурна пам’ятка XVI ст. Однією із унікальних споруд є Ратуша – яка є найстарішою серед усіх, що збереглись на території України. Біля неї знаходиться Вірменська криниця, нині – це виставкова зала музею.

Але все ж найбільше враження справило на нас одне з 7 чудес України – Старий замок XVII-XIX ст., історія якого сповнена таємниць та чисельних легенд. Стара фортеця складається з 11 веж, які вражають своєю величчю. В одній із них був ув’язнений знаменитий «український Робін Гуд» - Устим Кармелюк. Завдяки неприступності, створеної спільними зусиллями людини і природи, за Кам’янець-Подільською фортецею закріпилася репутація «побудованої рукою Бога». З розповіді екскурсовода ми дізналися про минуле цього місця.

Нам пощастило побувати там саме під час фестивалю живої історії «Schola militaria». У фестивалі взяли участь представники не тільки з України, а й з Польщі та Великобританії. Вони продемонстрували озброєння, одяг та спорядження піхоти польсько-угорського типу, шляхтича з українських земель 1630-1640 рр., козацької піхоти першої половини XVII ст. Також ми побачили спільні тренування військ.

Висловлюємо вдячність організаторам екскурсії викладачам Кочерзі Т. І., Богдан В. С. та екскурсоводу Шульзі Л. Ю. за позитивний настрій та масу приємних вражень.

 

Дудник Ю.

Василенко Н.

студенти 30 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com