• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Лиш пам’ять усе пам’ятає…

Друк
PDF

 

Напередодні 38 річниці трагедії на Чорнобильській АЕС у читальній залі ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» проведено годину спілкування «Лиш пам’ять усе пам’ятає». На гостину до студентів коледжу завітав ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Пашнін. 

Викладачка природничих наук Людмила Крят нагадала присутнім про причини й жахливі наслідки трагедії, про яку повинна знати молодь, щоб у майбутньому не допустити подібних злочинів проти природи і людства. Запрошений гість поділився власним досвідом та фотоматеріалами про час перебування на території зони відчуження. Він наголосив, що ліквідатори виконували свій обов’язок перед країною за покликом серця, подібно до того, як зараз відстоюють наше право на мирне життя захисники і захисниці України.

 

Студенти мали можливість переглянути тематичну експозицію, підготовлену завідувачкою бібліотеки Іриною Ровною. Годину спілкування доповнили мультимедійні матеріали та віршовані рядки, продекламовані студентами 11 і 12 груп.

Найбільша техногенна катастрофа ХХ століття стала попередженням усьому людству про те, наскільки крихким може бути наше майбутнє з неконтрольованою радіацією.

Планета просить порятунку

Друк
PDF

            Працівники та здобувачі освіти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» долучилися до щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» та Дня благоустрою територій населених пунктів. Акція має на меті передусім докорінно змінити ставлення населення до проблеми погіршення екологічного стану територій, на яких ми проживаємо. Було проведено озеленення коледжанських клумб, висаджені фруктові дерева.

Благоустрій – це не разова акція, це щодення робота, і насамперед робота над собою, своєю свідомістю, коли потрібно зробити невелике зусилля – не смітити.

 

Виховною годиною до Міжнародного дня Землі та Всеукраїнського дня довкілля «Планета просить порятунку» розпочався тиждень природничо-математичних дисциплін. Цей захід підготувала та провела дипломована екологиня Наталія Тихоненко. Захід покликаний привернути увагу молоді до актуальної екологічної проблеми сучасності засміченості, ознайомити студентів з правилами сортування сміття.

  

Проблема утилізації побутових відходів актуальна в усьому світі. Сьогодні вона турбує владу та громади всіх українських міст і сіл. Але багато що залежить і від кожного з нас. Щороку в Україні утворюється близько 50 мільйонів кубометрів твердих побутових відходів. Майже 96% цього обсягу захоронюється.

      Багато людей не усвідомлюють, як багато з того, що вони використовують, стає відходами. Розумне використання ресурсів має стати щоденною звичкою. Це досить важко, але якщо ми хочемо створити суспільство сталого розвитку, такий спосіб життя має стати нашою метою.

Дивовижний світ писанки

Друк
PDF

              Писанкарство є важливою ланкою багатого і розмаїтого мистецтва України, завдяки якому нас упізнають та ідентифікують як українців у світі.

Одним із освітніх закладів, що виконує на Полтавщині провідну роль у питанні збереження культури та відродження духовності, є Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтва ім. І.П. Котляревського.

18 квітня 2024 року в Лубенській галереї образотворчого мистецтва відкрилась виставка цього закладу «Дивовижний світ писанки», на яку завітали студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ».

 

Більшість експонатів виставки складають курсові та дипломні роботи студентів, також широко представлені роботи студентів і викладачів коледжу. Вони виконані в техніці воскового розпису з орнаментальними мотивами. Також на виставці представлені писанки, які оздоблені іншими способами: це писанки-шкрябанки (дряпанки), мальованки-писанки, писанки, виконані в техніці травлення, декоративні писанки.

        За участь у виставковій діяльності колектив Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв нагороджений багатьма дипломами, Почесною грамотою Президії Фонду культури України. Наші студенти мали змогу отримати естетичну насолоду від експонованих на виставці творчих робіт.

«Педагогічний ОСКАР – 2024»: результати і перспективи

Друк
PDF

      15 квітня 2024 року підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР – 2024», який проводиться щороку відповідно до Меморандуму про співпрацю Національної академії педагогічних наук України та Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Творчі напрацювання викладачів Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» отримали гідну оцінку конкурсної комісії. З-поміж вагомих здобутків педагогів нашого коледжу відмітимо ІІІ місце у номінації «Сучасні дидактичні підходи до організації практичної підготовки здобувачів освіти закладу фахової передвищої освіти: контроль результатів навчання здобувачів освіти», яке отримала робота викладачів Людмили Бойко, Тетяни Орошан і Світлани Дзюби «Політична економія. Використання тестових технологій для оцінювання навчальних досягнень здобувачів фахової передвищої освіти».

Вдячні організаторам конкурсу «Педагогічний ОСКАР» і висловлюємо бажання й надалі працювати над вивченням та поширенням інноваційних педагогічних практик, втілюючи прагнення до професійного розвитку й творчої самореалізації педагогів, удосконалення управління освітнім процесом та підвищення якості підготовки фахівців.

          Усім учасникам цьогорічного конкурсу, а це викладачі Людмила Бойко, Юрій Бибик, Світлана Дзюба, Тетяна Кочерга, Наталія Моторна, Тетяна Орошан, Вікторія Пономаренко, Юлія Пшенична, Наталія Слєпцова, дякуємо за ініціативність і професіоналізм!

 

Участь у Цифровому освітньому форумі Полтавщини

Друк
PDF

 

12 квітня 2024 року директор коледжу Тетяна Орошан взяла участь у Цифровому освітньому форумі, який відбувся в Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді за участі керівництва Полтавської обласної військової адміністрації, експертів офісу ефективного регулювання BRDO та проєкту DECIDE, представників розробників освітніх інформаційних систем.

  

 Захід об'єднав освітян, представників громад і провідних фахівців освітньо-інформаційних систем Полтавщини. На форумі було представлено тематичні виставки освітніх інформаційних систем: Eddy, HUMAN, Єдина школа, Нові знання.

 

  

У рамках заходу розглянуто сучасні інструменти й тенденції цифровізації освітнього середовища, питання щодо цифрової екосистеми DREAM, формування мережі професійних ліцеїв в області, впровадження електронного документообігу в закладах освіти.

Заповіт Андрія Лівицького

Друк
PDF

 

З нагоди 145 річниці від дня народження Президента УНР в екзилі, адвоката та блискучого дипломата Андрія Лівицького в читальній залі бібліотеки ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» було проведено цікаву інформподорож «Заповіт Андрія Лівицького». Студенти 11 групи разом із викладачем історії Юрієм Бибиком активно долучилися до діалогу про пам'ятні місця Лубен, пов'язані з Лівицьким, та разом із бібліотекарями Лубенської Публічної бібліотеки імені Володимира Малика та завідувачкою бібліотеки коледжу пригадали основні віхи подій 1917-1921 років, адже інформаційна подорож відбулася на уроці історії.

Студенти під час мандрівки дізналися про вражаючу біографію Лівицького, зачитали цитати відомих діячів, що стосувалися цієї неординарної особистості. Знайомство з біографією Андрія Лівицького в черговий раз переконує, що лише люди, безмежно віддані українській національній ідеї, здатні відстояти незалежність, соборність України.

 

Проведення в коледжі Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом

Друк
PDF

       Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Щороку в березні проводиться Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом. ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» активно долучився до нього. Протягом місяця максимально широко та активно висвітлювалася тема боротьби з туберкульозом. Проводилися пізнавальні виховні години, вікторини, перегляд відеороликів з метою ознайомити здобувачів освіти та працівників коледжу з історією захворювання, розглянути причини розвитку туберкульозу, симптоматику захворювання, дослідити шляхи передачі хвороби, навчитися дотримуватися правил профілактики туберкульозу, формувати прагнення ведення здорового способу життя.
     Чим більше людина буде знати про туберкульоз, тим більше шансів буде у неї захистити себе, своїх рідних, знайомих від цього захворювання.

Відзначення Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру

Друк
PDF

        Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання та нашого благополуччя. Спорт є потужним інструментом утворення та зміцнення соціальних зв’язків. Він об’єднує навколо позитивних цінностей, а також є універсальною мовою для сприяння взаєморозумінню.
      Згідно з рекомендаціями Національного олімпійського комітету щодо відзначення Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру, 6 квітня 2024 року у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» були проведені різні заходи. Наші здобувачі освіти взяли участь у флешмобі «White card», який організувала Українська федерація «Спорт заради розвитку», у гуртожитку були проведені змагання з настільного тенісу, висаджено дерева на території коледжу в рамках екологічної акції  
«Посади дерево – вирости мир!». Студенти відвідали наших захисників, які наразі перебувають на лікуванні у КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування».

 

Спорт на благо миру та розвитку

Друк
PDF

       6 квітня у світі відзначається – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Спорт на благо миру та розвитку – це ключове формулювання цієї міжнародної події, що підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності для суспільства та держави. Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука благополуччя та процвітання людини. Напередодні 5 квітня 2024 р. Українська федерація «Спорт заради розвитку» запропонувала провести флешмоб «White card» до якого долучилися викладачі фізичного виховання та студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ».

 

День відкритих дверей у коледжі

Друк
PDF

            5 квітня, цього по-весняному теплого і сонячного дня, у коледжі відбувся черговий  День відкритих дверей.  Це не лише цікава подія, а й важливий крок для випускників  шкіл щодо прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме їхнє професійне майбутнє. Присутні мали можливість познайомитися з нашим освітнім закладом, відчути його атмосферу. У коледжі  панував  святковий і водночас робочий  настрій.  Відвідувачам  була  запропонована  цікава  та  насичена  програма.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор коледжу Тетяна Орошан,  яка ознайомила зі структурою коледжу, особливостями освітнього процесу та побажала успіхів у виборі майбутньої спеціальності. Відповідальний секретар приймальної комісії Наталія Моторна надала ґрунтовну інформацію про найважливіші моменти вступної кампанії у цьому році. Свої презентації про особливості та переваги кожної спеціальності презентували студенти 3 курсу, які занурили гостей у цікавий світ фінансів, обліку, економіки та підприємництва.  Позитивного настрою усім присутнім додали наші учасники художньої  самодіяльності.

  

Цікавою була екскурсія до музейної кімнати, яку провели учасниці пошукового загону «Пам'ять» разом з керівником, викладачем історії Юрієм Бибиком. Гості мали можливість прогулятися освітнім корпусом, оглянути навчальні аудиторії, комп’ютерні лабораторії, бібліотеку, а також відвідати  гуртожиток коледжу.

До проведення заходу активно долучилися всі учасники освітнього процесу. Гостинність господарів та невимушена атмосфера спілкування сприяли тому, щоб мотивувати молодь до отримання якісної фахової освіти та зацікавити у виборі спеціальностей, конкурентоспроможних на ринку праці.

Ми чекаємо на Вас, шановні вступники! Двері нашого коледжу  для  Вас завжди відкриті!

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com