• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Зустрічали у коледжі весну

Друк
PDF

          Весна – особлива пора року. Це час пробудження всього живого та розквіту природи. Березень — перший місяць весни. У березні народжується все прекрасне. З приходом весни оживають луки, ліси, поля, заквітчується земля. Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту, від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії та любові. 

21 березня 2024 року у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» відбувся захід, присвячений приходу весни.  Наші артисти дивували глядачів своїми запальними піснями та танцями, декламуванням  віршів та неперевершеним своїм артистизмом.  Почесними гостями на святі були учні Української класичної гімназії та гімназії «ПРОСВІТ» ЛМР. 

Захід розпочали наші неповторні ведучі. Весна завжди асоціюється з жінкою, тому зі сцени постійно лунали найщиріші та найтепліші слова привітань на адресу жіночої половини нашого коледжу. Захід пройшов у затишній атмосфері. Приємним подарунком став для всіх танець у виконанні хлопців. А з яким захопленням всі аплодували нашому дівочому вокальному ансамблю! Пісня «Добрий ранок, Україно» у виконанні нашого чарівного дуету запала в душу кожному глядачеві.  

 

         Ми всіх вітаємо з приходом весни,  адже це мабуть найкраща, найприємніша і найбільш надихаюча пора року для кожного з нас. У цей час розквітає не лише природа, але й самі люди. Це пора любові, нових звершень і можливості переосмислити багато з тих речей, які для нас по-справжньому важливі. Щиро віримо, що ця весна принесе нам ПЕРЕМОГУ і ми будемо мріяти, любити, навчатись під мирним небом!

 

Дуальна лекція «Історія грошей»

Друк
PDF

 

Цікаві й пізнавальні заходи у рамках тижня факультету обліку та фінансів ПДАУ, який проходить під гаслом «Факультет обліку та фінансів: 25 років успіху! Впевнено рухаємося у майбутнє», знайшли своє відображення в освітньому процесі ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ». Здобувачі освіти за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок поглибили власну обізнаність у сфері майбутньої діяльності, долучившись до онлайн-лекції «Історія грошей», а потім спробували віртуально позмагатися з учасниками тематичної інтелектуальної гри у формі кахуту. Студенти 20 групи, а саме вони цього разу стали онлайн-відвідувачами університетського заходу, у черговий раз переконалися, що не помилились у виборі своєї майбутньої професії, адже фінансова сфера - це простір можливостей та перспектив.

 

 

Факультету обліку та фінансів ПДАУ - 25 років!

Друк
PDF

          В рамках тижня факультету обліку та фінансів ПДАУ 20 березня 2024 р. був організований круглий стіл для студентів коледжів на тему: «Бухгалтерський облік: сучасний погляд на господарські процеси» та лекція- конференція банкірів-практиків на тему: «Досвід диджиталізації в банківській діяльності».

Студенти ВСП «Лубенський фінансово – економічний фаховий коледж ПДАУ» теж мали можливість приєднатися до цих заходів. Участь в круглому столі надала студентам можливість отримати унікальний інсайт в сучасні підходи до бухгалтерського обліку та розуміння господарських процесів.

 

Лекція-конференція банкірів-практиків була дуже актуальною, особливо в контексті швидкозмінного світу фінансів і технологій. Вона надала студентам можливість ознайомитися зі сучасними тенденціями в банківській сфері та відкриває нові горизонти щодо використання цифрових технологій у банкінгу.

 

       Участь у таких заходах допоможе студентам розширити свої знання, отримати нові ідеї та погляди на світ фінансів та обліку, а також збагатить їх досвідом інтерактивного спілкування з фахівцями та практиками відповідних галузей.

Студентське самоврядування як невід’ємна складова демократизації фахової передвищої освіти

Друк
PDF

        Сучасний стан розвитку нашої країни потребує подальшої демократизації всіх сфер життєдіяльності суспільства. Особливої уваги вимагає  фахова передвища освіта, адже студентство є виразником громадської думки, запорукою успішного становлення громадянського суспільства. Тому активна позиція студентів щодо життя закладу освіти, вироблення навичок  працювати  в команді впливають  на успішність  коледжу в цілому. Значну роль у відстоюванні прав та інтересів здобувачів освіти, вихованні їх лідерських якостей, організації змістовного дозвілля молоді відіграє  студентське  самоврядування.          

Так 19 березня 2024 року, згідно з Планом засідань педагогічної ради коледжу, заслухано доповідь Голови студентського самоврядування Ступки Владислава на тему «Студентське самоврядування як невід’ємна складова демократизації фахової передвищої освіти, розширення його функцій та напрямків діяльності". 

    

 

       Отже, надзвичайно  важливо те, що студенти мають право висловлювати свою думку і бути почутими, брати участь у прийнятті рішень, що стосуються їх життя.  І сьогодні, коли увесь світ дивиться на Україну,  студенти не стоять осторонь.  Вони виконують свої обов'язки і з кожним днем намагаються  допомогти  наблизити  нашу  Перемогу!

Всесвітній день захисту прав споживачів

Друк
PDF

     З нагоди Всесвітнього дня захисту прав споживачів, в рамках співпраці за спільним Меморандумом про співробітництво між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області та ВСП «Лубенський фінансово – економічний фаховий коледж ПДАУ», 14 березня 2023 року відбулася зустріч заступника начальника відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області Світлани Давиденко із студентами II та III курсу, які навчаються за освітньо - професійною програмою «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

В межах заходу:

• наголошено на важливість захисту прав споживачів;

• представлено презентацію з нагоди Всесвітнього дня захисту прав споживачів, в якій висвітлено механізм захисту прав споживачів, а також розроблено тестові завдання для практичного застосування отриманої інформації;

• проінформовано про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення.

        Особливо цінною та актуальною інформацією для присутніх стала презентація та розбір практичних кейсів, до якого мали змогу долучитись всі учасники заходу, які охоче висловлювали свої думки, ставили питання та отримували змістовні відповіді.

  

Екскурсія до Лубенської ДПІ

Друк
PDF

         14 березня 2024 року в рамках вивчення дисципліни «Податкова система» викладач Тетяна Кочерга організувала екскурсію для студентів спеціальності 071 Облік і оподаткування Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» до Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області.

  

Під час екскурсії увага була приділена особливостям діяльності Лубенської ДПІ: з чого починається реєстрація платників, як присвоюється реєстраційний номер облікової картки платника податку. Також начальник Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Коломієць провів для студентів лекцію на тему: «Податок на землю». Лектор наголосив на особливостях нарахування податку та сплати його до місцевого бюджету. Здобувачі освіти ставили запитання про оподаткування паїв та присадибних земельних ділянок. Від лектора студенти дізналися про актуальні аспекти оподаткування.

         Ми щиро вдячні Олександру Коломійцю за цікаву та практично-пізнавальну лекцію.

 

Нові підходи у викладанні предмету «Захист України» в умовах воєнного стану

Друк
PDF

     Державна установа «Науково-методичний центр ВФПО» 13 березня в онлайн-режимі провела семінар «Нові підходи у викладанні предмету «Захист України» в умовах воєнного стану». Спікерами заходу були представники Міністерства освіти і науки України, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти. З метою підвищення рівня професійної компетентності та для поширення досвіду організаційної роботи з військово-патріотичного виховання і підготовки здобувачів освіти до національного спротиву від ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» до семінару приєднався викладач предмету «Захист України» Кащенко Олександр. Під час семінару було уточнено вимоги стосовно нових завдань освіти для формування в студентів життєво важливих знань, умінь і навиків щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій, що є актуальним завданням, особливо в умовах сучасних геополітичних реалій.

  

 

 

Виховний захід «Читаймо Шевченка!»

Друк
PDF

 

12 березня студенти й викладачі ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» зібралися в актовій залі, аби вшанувати 210 роковини від дня народження великого пророка українського народу, письменника і художника Тараса Шевченка, цієї, безперечно, знакової постаті для нашого національного становлення. Його безсмертні твори пробуджували Україну від страшного сну неволі. Навіть численні повітряні тривоги не завадили нам доторкнутися душами до полум'яної Кобзаревої поезії, що й сьогодні актуальна, як ніколи. Наші талановиті студенти та студентки декламували безсмертну поему «І мертвим, і живим...», співали пісень на слова Тарасових творів. Разом із сучасними виконавцями зробили перевтілення вірша «Думи мої, думи мої...» у прекрасний танок. А наостанок глядачів вразили в саме серденько наші актори-аматори з п'єсою «Наймичка» за мотивами Шевченкової повісті. Ми шануємо заповіти Кобзаря і своєю діяльністю доводимо щодня, що Україна в нас одна і заради неї ми об'єдналися, як і закликав нас Тарас Шевченко.

 

 

Підсумки Всеукраїнського конкурсу

Друк
PDF

 

10 березня 2024 року завершився Всеукраїнський інтернет-конкурс «Жінки в науці» від освітнього порталу «На Урок», де якнайкраще проявили свою обізнаність, ерудованість та кмітливість студентки І – ІІ курсів Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету».

 

Конкурс із нагоди Міжнародного дня жінок та дівчат у науці переконує нас, що в освітньо-науковій сфері немає місця упередженням і стереотипам. Працюючи онлайн над цікавими завданнями, студентки коледжу розширили і поглибили знання про видатні наукові відкриття, зроблені жінками. Отримавши заслужені дипломи переможниць, дівчата підтримали провідну ідею конкурсу: гендерні стереотипи шкодять як розвиткові науки, так і всьому суспільству загалом.

  

Вітаємо наших переможниць і дякуємо всім учасницям інтернет-конкурсу! Вірте в себе і власний успіх! Нехай ваше життя буде мирним та щасливим!

Участь у Міжнародній Економічній Олімпіаді

Друк
PDF

 

Міжнародна Економічна Олімпіада - це захід, який не лише сприяє розвитку економічного мислення серед молоді, але й об'єднує студентів із різних країн, створюючи платформу для обміну думками та ідеями у сфері економіки. Нині Економічна олімпіада охоплює вже понад 20 країн, серед яких Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща, Грузія, Греція, Боснія та Герцеговина, Північна Македонія, Україна, Азербайджан, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Косово, Аргентина, США, Китай та Іспанія.

В Україні Економічна олімпіада проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного Банку України, Київської школи економіки, Студії онлайн освіти EdEra й Української академії лідерства. Цьогоріч в Україні 9440 учасників із понад 500 навчальних закладів випробували свої знання з економічного мислення!

 

22 студенти нашого коледжу взяли активну участь у Першому раунді Економічної Олімпіади! Він тривав з 22 по 28 січня. Усі здобувачі освіти отримали Сертифікати І національного етапу Міжнародної Економічної Олімпіади. Найвищий результат із учасників І національного етапу від коледжу отримала Ангеліна Голубова, набравши 24 бали із 25 можливих – це один із найкращих результатів у цілому по Україні (серед них - три 100% результати (25 балів із 250) і 20 учасників, які отримали 24 бали з 25).

   

Шість студентів коледжу набрали прохідний бал і 10 березня представили наш коледж у наступному регіональному етапі Економічної Олімпіаді – це Ангеліна Голубова, Юрій Карпець, Віктор Микитенко, Анна Московець, Нана Метревелі, Діана Остапенко. Тепер чекаємо на результати!

Дякуємо нашим студентам за активність, а координатору Людмилі БОЙКО - за можливість взяти участь у конкурсі, адже участь у таких заходах дає можливість продемонструвати свої таланти та знання, а також створити сприятливу обстановку для розвитку майбутніх лідерів у галузі економіки та стимулює до підняття стандартів економічної грамотності.

Ми пишаємося нашими студентами, які показали достойний рівень економічних знань!

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com