• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

27 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

Друк
PDF

 

Щорічний День пам’яті жертв голодоморів відзначається у суботу, 27 листопада. 

Акт геноциду українського народу здійснений радянським та партійним керівництвом через організацію штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців.

Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння й ставлять символічні горщики з зерном і свічки до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

 

Остання субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. Здобувачі освіти Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» у цей скорботний день згадали трагедію вселенського масштабу - геноцид українського народу. Голодомор став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю.

 

У період з квітня 1932 по листопад 1933 рр., тобто приблизно за 500 днів, в Україні загинули мільйони безневинних людей.

Ці страшні часи, коли люди вмирали за жменю зерна залишаються в пам'яті ще багатьох поколінь українців, адже голод - це невблаганний ворог, який вбиває не лише фізично, а й морально. Про це складно говорити, про це, навіть, страшно чути. Чорні сторінки геноциду замовчувались роками, але Україна пам'ятає...

Правда про геноцид пробила собі дорогу крізь товщу часу, лукавого замовчування і підступних міфів, щоб відтепер і назавжди залишитись національною трагедією і окремою сторінкою в історії України, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

Тому, усвідомлюючи свій моральний обов'язок перед людьми, які пройшли одне з найтяжчих випробувань, що випало на долю українського народу. У цей день ми схиляємо голови перед пам'яттю наших загиблих співвітчизників.

Пам'ятаймо...

завідувачка бібліотекою Ірина РОВНА,

бібліотекарка Інна КРІВЧЕНКО

Інформаційне повідомлення щодо акції 16 днів проти насильства

Друк
PDF

 

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня в рамках загальнонаціональної акції «16 днів проти насильства» проводяться  інформаційно-просвітницькі заходи згідно з Обласним планом заходів щодо проведення акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства»: відеолекторії, тренінги, виховні та інформаційні години, лекції, бесіди, тощо до дат акції:

25 листопада – Міжнародного дня проти насильства щодо жінок;

1 грудня – Міжнародного дня боротьби зі СНІДом,

 2 грудня – Міжнародного дня боротьби з рабством,

3 грудня – Міжнародного дня людей з інвалідністю,

5 грудня – Міжнародного дня волонтера,

 6 грудня – річниці інциденту в Монреалі,

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Цьогорічна кампанія «16 днів проти гендерно зумовленого насильства» проходить під гаслом «Від миру в сім'ї до миру в світі». Починається  25 листопада - у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, і закінчується Міжнародним днем прав людини 10 грудня. Часові рамки кампанії були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є порушенням  прав людини.

Мета акції - привернення уваги суспільства до проблеми подолання насильства у сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії  торгівлі людьми  та захисту прав жінок.

Тож почнем з себе, зі своєї сім'ї. Тому,  що подолання  такого негативного явища,  як домашнє насильство та насильство за ознакою статі можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина України. Кожен з нас має сказати: «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я-це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

 

завідувачка бібліотекою Ірина РОВНА,

бібліотекарка Інна КРІВЧЕНКО,

методист Катерина КУХТА

Викладачі обліково-фінансових дисциплін взяли участь у вебінарі від компанії LOPAN GROUP

Друк
PDF

 

В Україні триває процес фіскалізації, що є одним із елементів детінізації економіки нашої держави. Саме з цією метою та ознайомлення здобувачів освіти з програмним забезпеченням СОТА КАСА та CASHALOT викладачі обліково-фінансових дисциплін взяли участь у вебінарі від компанії LOPAN GROUP, яка набула популярності на ринку бухгалтерських IT-послуг міста Харкова.

З 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

  

Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи.

На сьогодні 52 тис. фізичних осіб – підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, вже встановили реєстратори розрахункових операцій. При цьому більшість РРО були встановлені протягом цього року. Для порівняння: у 2020 році касові апарати використовували 23 – 25 тис. платників єдиного податку, а у 2019 році – взагалі одиниці. Дану інформацію розповів               в. о. Голови ДПС Євген Олейніков у своєму інтерв'ю, яке надав виданню "Економічна правда".

День Гідності та Свободи

Друк
PDF

  

Українці у неділю відзначають День Гідності та Свободи. Дату 21 листопада обрано не випадково – пам'ятний день засвідчує початок цього дня двох надважливих подій у новітній історії України – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності кінця 2013 та початку 2014 року.

   

На виконання листа Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації «Щодо відзначення Дня Гідності та Свободи» від 17.11.2021 р № 7922/02.02-18 в коледжі було проведено ряд заходів. Серед них тематична виховна година за участю здобувачів освіти.

Формування позитивного бренду та іміджу закладу фахової передвищої освіти: діалог студентського самоврядування і стейкхолдерів

Друк
PDF

 

До Міжнародного дня студента є традиція організовувати різноманітні конференції, семінари на тему розвитку студентського самоврядування. НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ВФПО запросив 16 листопада о 15:00 студентських лідерів, заступників директорів з виховної роботи ЗФПО до участі в онлайн-засіданні студентського самоврядування «Формування позитивного бренду та іміджу закладу фахової передвищої освіти: діалог студентського самоврядування і стейкхолдерів».

Голова студентської ради Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» Каміла Чернишова брала участь в онлайн-засіданні. 


Голова студентського самоврядування Каміла Чернишова,

заступник директора з навчальної роботи Валентина Джура


Напередодні студентського свята

Друк
PDF

 

Кожен, хто був студентом, згадує ці роки з радісним трепетом. Відчайдушна юність, коли найбільша проблема – сесія, що насувається, а найочікуваніша дата — День студентів.

 

17 листопада — студенти всього світу святкують Міжнародний день студентів. Тому напередодні цього свята 15 листопада 2021 року в Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» працівниками бібліотеки Ровною І.В. та Кривченко І.М. була проведена виховна година на якій студенти дізналися про трагічну історію свята, а також про традиції святкування в різних країнах.

Це свято щорічно відзначають майже 50 років

Друк
PDF

 

10 листопада в світі відзначається професійне свято бухгалтерів -Міжнародний день бухгалтера. Цей день святкують в багатьох країнах світу за винятком деяких країн пострадянського простору. Зокрема, в Україні День бухгалтера святкують влітку - 16 липня.

Історія свята

Міжнародний день бухгалтера, або Міжнародний день бухгалтерії було впроваджено 1972 року під назвою День бухгалтерської кар’єри. 1976 року цю назву замінили сучасною. 

Дата святкування була обрана через те, що саме 10 листопада 1494 року венеційський математик Луки Пачолі видав книгу «Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita» («Все про арифметику, геометрію і пропорції»). В ній поміж іншого містився докладний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо. Завдяки цій книзі Луку Пачолі прозвали «батьком бухгалтерії».

 

Щодо участі у ХХІІ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика

Друк
PDF

 

На виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року №1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з Української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року №168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції Украни 15 липня 2008 року № 643/15334 (далі – Положення), з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді у 2021/2022 навчальному році, у День української писемності та мови 9 листопада традиційно розпочинається Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у якому взяли участь студенти коледжу. Знавці української мови змагалися у своїх знаннях. У першому турі найбільшу кількість балів набрала студентка другого курсу 29 групи Лисенко Марічка, яка отримала можливість проявити свої знання на обласному рівні.

 

викладач коледжу Юлія Хорошковата

9 листопада – День української писемності та мови

Друк
PDF

 

Дев’ятого листопада щороку відзначають День української мови та писемності. Також цього дня вшановують пам'ять преподобного Нестора-Літописця – основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі.

До трансляції ХХІ Радіодиктанту національної єдності традиційно долучилися здобувачі освіти, педагогічні працівники, працівники коледжу та всі бажаючі перевірити свою грамотність. Цього року радіодиктант читав український письменник Юрій Андрухович, який власне і написав даний текст. Щоб перевірити грамотність написані диктанти учасники конференції у вигляді фото чи сканованої роботи відправляли на електронну скриньку rd@ukr.radio.

  

День української писемності та мови відзначився важливими подіями для освітнього закладу ВСП «Лубенський-фінансово економічний фаховий коледж ПДАУ». Студенти та викладачі коледжу зацікавлено провели цей день, адже – це свято кожного українця.


 

викладач української мови Юлія Хорошковата

методист коледжу Катерина Кухта

 

Наукова діяльність набирає обертів

Друк
PDF

 

Наукова діяльність – інтелектуальна творча діяльність, спрямована на одержання і використання нових знань. Основними її формами є фундаментальні та прикладні наукові дослідження (Закон України «Про наукову і науково-технічну діяльність»).

 

Наукова діяльність у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» є невід'ємною складовою освітньої діяльності і здійснюється з метою інтеграції наукової, навчальної і виробничої діяльності в системі фахової перед вищої освіти.

04 листопада 2021 р відбулася І Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасного бізнесу: обліково-фінансовий та управлінський аспекти».

Серед навчальних закладів, які брали  участь у конференції Відокремлений структурний підрозділ «Охтирський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету», Полтавський державний аграрний університет, Рогатинський фаховий агарний коледж, Сторожинецький лісовий фаховий коледж, Харківський державний професійно-педагогічний коледж імені В.І. Вернадського, Відокремлений структурний підрозділ «Хорольський агропромисловий фаховий коледж Полтавського державного агарного університету», Чернігівський кооперативний фаховий коледж Чернігівської облспоживспілки.



Висловлюємо вдячність колегам та здобувачам освіти та сподіваємося й надалі підтримувати партнерські відносини та співпрацювати.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com