• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Бібліотечний рух на Лубенщині: бібліотеки навчальних закладів

Друк
PDF

 

27 жовтня до Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» завітали гості – пошуковий загін «Зерно просвіти» Лубенської ЗШ I-III ступенів № 1 в складі Ющенко К., Козаченко А., та Остапець А., учениць 11 та 7 класів на чолі з керівником Шуляк С. М., вчителем зарубіжної літератури.

  

Досліджуючи «Бібліотечний рух на Лубенщині: бібліотеки навчальних закладів», пошуковці зустрілися й поспілкувалися з бібліотекарем Ровною І. В., яка розповіла про історію бібліотеки та її головний скарб – книги. А викладач історії Бибик Ю. А. ознайомив юних дослідників з насиченою та цікавою експозицією музею.

Безкоштовна бізнес-освіта для ПТО

Друк
PDF

 

Безкоштовна бізнес-освіта для ПТО

Мрієте про власний бізнес, але не знаєте з чого почати?

Хочете здобути бізнес-освіту, але не вистачає грошей?

Методики викладання економіки нудні та нецікаві?

Тоді проєкт «Бізнес-освіта для ПТО» - саме для Вас!

В рамках проєкту ми проведемо комплексне навчання підприємництву:

       Навчимо генерувати бізнес-ідеї;

       Створювати продукти, які “продають себе самі”;

       Розповімо, як створити прибуткову бізнес-модель;

       Систематизувати стартап після запуску.

       Підкажемо де взяти кошти на реалізацію вашої ідеї.

А ще – забезпечимо консультативний супровід.

Ми використовуємо перевірені на практиці навчальні програми, які зарекомендували себе в

Україні та світі. 

Участь у навчанні підприємництву можуть взяти представники Одеської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Черкаської, Полтавської, Харківської областей:

-  учні закладів ПТО та студенти закладів ФПО (без обмежень по віку),

-  педпрацівники закладів ПТО та ФПО (без обмежень по віку),

-  молоді (до 35 років) мешканці громад (крім обласних центрів).

Крокуйте до своєї мрії - зареєструйтесь для участі у навчанні на сайті

https://vrc.rv.ua/case_study/business4pto/     до 31 жовтня 2021 року.

Навчальний курс відбудеться у листопаді 2021 - січні 2022 ОНЛАЙН під супроводом сертифікованих тренерів, за методиками Міжнародної організації праці (BIZUP та SIYB), які застосовуються у більше 130 країнах світу та довели свою ефективність. Тренери Волинського Ресурсного Центру, які проведуть навчання, працюють з діючими бізнесами та володіють актуальними знаннями про потреби українських підприємців.

Умови участі

 

Заходи проєкту безкоштовні для учасників, що стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics

 

Всесвітній день бібліотек

Друк
PDF

                 Традиційно, в останній день вересня, відзначається Всеукраїнський  день  бібліотек.

  Адже, бібліотека- це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність.

  

 У наш час прийнято  вважати,  що  бібліотека  та паперові книги-застаріле явище. Факти доводять протилежне, бо в сучасному світі бібліотека поєднує в собі освіту та інформування, надаючи доступ до свого фонду, її функції стають дещо ширшими, адже там проводять виставки, історичні вернісажі, віртуальні гостини, інформаційні години. Нові технології стрімко впливають на соціальне та культурне життя відвідувачів, а це, в свою чергу, не може не позначитись на функціонуванні бібліотеки. При цьому книги не відходять на другий  план,  залишаючись класичним джерелом інформації.

   Працівники бібліотеки завжди створюють особливу атмосферу, яка єднає однодумців, надихає до праці, допомагає знайти потрібну інформацію та поринути у світ книг.

 

Інна Крівченко, бібліотекар коледжу

80-та річниця трагедії Бабиного Яру

Друк
PDF

  

29-30 вересня виповнюється 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв.

Масові розстріли тривали 5 днів, з 29 вересня до 3 жовтня 1941 року. Потім, протягом двох років окупації у Бабиному Ярі розстрілювали та ховали інших жертв гітлерівського терору – українських націоналістів, ромів та радянських військовополонених. Відомо, що свою смерть в урочищі знайшли не тільки євреї.

  

       Тут було розстріляно п’ять ромських таборів, щонайменше 621 учасник націоналістичного руху, в тому числі Олена Теліга. За різними публікаціями в Бабиному яру було вбито від 70 до 150 тисяч чол. З них біля 70 тисяч євреїв. Про ці події завжди будуть нагадувати пам'ятники та пам’ятні знаки розташовані у Бабиному Яру.

  

До вшанування жертв Бабиного Яру та 80-ї річниці трагедії у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» була проведена тематична інформаційна година. Викладачі надали студентам  багато фактичного матеріалу про розстріли невинних людей. Також презентували архівні світлини, які були зроблені протягом 1941-1943 рр. Студенти мали можливість переглянути змонтовані архівні відео українського режисера Сергія Лозниці «Бабин Яр. Контекст» про історію масових розстрілів у Києві. Наприкінці  відбулося обговорення отриманої інформації. 

 

Юрій Бибик, викладач коледжу

Юлія Хорошковата, викладач коледжу

Тиждень обліково-фінансових дисциплін

Друк
PDF

 

 Педагогічні працівники нашого навчального закладу створюють приємну атмосферу і для навчання, і для формування гармонійно розвиненої творчої особистості. Тому, традиційно, викладачі циклової комісії і студенти коледжу з 13 по 17 вересня 2021 провели  тиждень обліково-фінансових дисциплін. Кожен день був насичений заходами.

Відкрила тиждень виховна година для студентів І курсу «Моя професія сучасна і престижна». Нові грані професій бухгалтера і фінансиста представили студенти третього курсу. Вони розповіли про історію виникнення цих спеціальностей і перспективи працевлаштування за обраною професією у сучасному світі.

 

 

 

Свій рівень ерудованості, освіченості і спеціальних знань продемонстрували студенти ІІІ курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» у інтелектуальній грі «Що? Де? Коли». Гравці повинні мати широкий світогляд і цікавитися досягненнями сучасного суспільства. Для них важливо вміти швидко, оригінально думати. Питання для гри підготували викладачі, студенти і випускники коледжу. Питання містили всі необхідні факти і натяки для відповіді. Фінансисти показали високий рівень спеціальних знань, здатність логічно мислити і орієнтуватися у ситуації. Присутні на грі глядачі активно підтримували знавців, переживали за них. Музичну паузу провели студентки І курсу привітавши присутніх сучасними піснями. Перемога заслужено дісталася знавцям.

 

   

  

Навчання у коледжі цікаве, веселе і захопливе. Особливо, якщо воно проходить у вигляді новинки цього навчального року – квесту «Кращий по професії». Квест вирішили провести на подвір’ї коледжу, гарний настрій підтримували сонячна погода та музичний супровід.  У грі прийняли участь дві команди до складу яких увійшли студенти третього курсу спеціальності «Облік і оподаткування».

Викладачі циклової комісії ретельно продумали маршрут вигадали цікаві етапи з неординарними завданнями на обліково-фінансову тематику.  Студенти виконували завдання і переходили до наступної станції. Команди енергійно і дуже завзято переміщувались між станціями квесту, яких було вісім. Виконуючи цікаві завдання, учасники квесту демонстрували свої знання, вміння, кмітливість, швидкість реакції та уміння працювати у команді. Команди вдало виконали всі завдання, показали високий рівень підготовки, кмітливість та спритність.

 

 

 

Свої сподівання щодо майбутньої професії представили студенти другого курсу у конкурсі на кращий відеоролик «Робота моєї мрії!». Переможцями стали студенти 21 групи.

 

 

Тиждень був насичений подіями і враженнями. Переможці отримали грамоти і призи.

 

 

150-річчя від дня народження Василя Стефаника

Друк
PDF

 

З нагоди 150-річчя від дня народження Василя Стефаника 20 вересня 2021 року у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» зі студентами першого та другого курсу була проведена година спілкування «Василь Стефаник: сила справжнього таланту». Викладач української мови та літератури Юлія Хорошковата розповіла про творчість та унікальний талант відомого новеліста Василя Стефаника. Студенти мали змогу переглянути тематичну презентацію, обговорити цікаві факти біографії та згадати творчість письменника. Також здійснили віртуальну екскурсію до  літературно-меморіальний музей Василя Стефаника в с. Русові де народився видатний митець українського слова.

   

Психологічні новели письменника вражають своєю реалістичністю та глибиною відображення людських почуттів, що й сьогодні є актуальними для обговорення.

 

Юлія Хорошковата, викладач коледжу

Участь у заходах до дня міста

Друк
PDF

 

До відзначення 1033-ї річниці заснування нашого міста та 78-ї річниці визволення Лубенщини у Другій світовій війні на території громади відбулося ряд святкових заходів, учасником яких став і колектив Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету»

   

17 вересня 2021 року викладачі разом зі студентами відвідали пам'ятний знак воїнам 337-ї  стрілецької дивізії, які визволили місто Лубни від німецько-фашистських загарбників у 1943 році. До меморіалу пам'яті загиблих в Афганістані було покладено квіти, пам'ять про загиблих вшановано хвилиною мовчання.

Заходи присвячені історії громад Лубенського району

Друк
PDF

 

14 вересня 2021 року проведено ряд заходів присвячених історії громад Лубенського району, який розпочав Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стелецького. Студентам 2-го курсу випала можливість не лише побувати на одному з них, а й познайомитися з земляками – гостями Гребінківського краєзнавчого музею, які привезли багато цікавих експонатів.

 

Дійство розпочалось з вшанування пам’яті Євгена Павловича Гребінки, який як підкреслила Безвиненко Людмила Андріївна (директор Гребінківського музею): «прославив Україну далеко за її межами». Серед експонатів було кілька особистих речей письменника, які після завершення презентації студенти з радістю оглянули.

 

Окрасою заходу стали виступи гостей: тріо «Осінні барви», які виконали кілька народних пісень, читання віршів-звернень до нашого земляка, виконання пісень у естрадному стилі на твори Є. Гребінки.

Від імені студентів 20-ї групи хочу подякувати викладачам за можливість відвідати цю подію. Завдяки екскурсії ми не лише поглибили знання про наш район, але й отримали нові, приємні враження!!!

 

Альона Шевченко, студентка коледжу

World Cleanup Day

Друк
PDF

 

Цього року , як і кілька років поспіль, вся Україна вийшла на масштабне прибирання 18 вересня о 10.00 у 24 областях. Ця міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання  “World Cleanup Day“ проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад  50 млн. учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активного учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, князь Монако Альберт 2, кронпринцеса Швеції Вікторія та активістка Грета Тунберг.

   

У 2017 році “Lets do it Ukraine обєднали понад 1100000 учасників. Минулого року 140 тисяч учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тони сміття.

 “Lets do it Ukraine“ – це Всеукраїнський молодіжний рух який протягом 6-ти років активно діє в кожному куточку України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа.

  

В цьому році до участі у Всесвітньому дні прибирання долучилась і наша коледжанська родина: студенти, викладачі,  працівники коледжу. Всі ми зібралися разом, щоб позбавити нашу планету, квітучу Україну, рідне місто Лубни та коледж від сміття. Акція до всесвітнього дня прибирання відбувається з дотриманням всіх карантинних норм та обмежень.

   

Кипить робота, працюємо дружно, з ентузіазмом, з посмішкою. Приводимо до ладу коледжанський садок, стадіон, території навколо гуртожитка, їдальні. Хай квітнуть та процвітають наша 30-річна Україна, тисячолітнє сивочоле місто Лубни та улюблений коледж.

Людмила Крят, викладач коледжу

Семінар-зустріч щодо важливості вакцинації від COVID-19

Друк
PDF

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com