• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Конкурс презентацій з безпеки життєдіяльності

Друк
PDF

 

Відповідно  до  Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, листа Міністерства освіти і науки України та з урахуванням рекомендацій Міжнародної організації праці про щорічне відзначення 28 квітня в Україні Дня охорони праці у Всесвітній день охорони праці, який у 2021 році проходить під девізом «Передбачити, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».

Згідно Плану заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавської державної аграрної академії» інженером з охорони праці організовано та проведено конкурс презентацій з безпеки життєдіяльності з використанням дистанційних технологій серед студентів 2 курсу, за результатами якого визначено переможця та призерів конкурсу, а саме:

1.     місце – Чернишова Каміла – студентка 27 групи;

2.     місце – Похвала Альона – студентка 21 групи;

3.     місце – Солошенко Карина – студентка 20 групи;

             Мамченко Анна – студентка 21 групи.

Хочеться також відмітити студентів, які взяли активну участь у конкурсі, це Стадніченко Ліна (29 група), Роман Дарина (20 група), Поштар Сніжана (27 група), Касьяненко Анастасія (27 група), Лисенко Ілля (20 група), Шелудько Яна (29 група), Мацак Максим (29 група), Марчак Даниїла (27 група).

 

Чорнобильський вітер у душах

Друк
PDF

 

Я знаю - серце в кожного щемить

По чистих душах у святій печалі,

Вклонімося ж їх пам'яті в цю мить,

Єднаймося в скорботному мовчанні...

 

 

26 квітня цього року виповнюється 35 років з дня найбільшої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття- аварії на Чорнобильській АЕС. Вона стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав.

Чорнобиль зруйнував життя мільйонів людей, назавжди розділивши їх долі на дві половини: мирне життя до катастрофи і горе, яке не піддається будь- якому виміру після 26 квітня 1986 року. Відтоді кожен з нас живе з великою тривогою за майбутнє прийдешніх поколінь, яких торкнулося Чорнобильське лихо, і усвідомлює всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу.

   

Розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути більшими і жахливішими, якби на поєдинок з розбурханим атомом з перших хвилин аварії не вступили тисячі людей.

Ми не повинні забути героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, медиків, представників усіх професій, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Їхній подвиг завжди записаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.

До Дня пам'яті Чорнобильської трагедії бібліотекарі коледжу підготували книжкову викладку та презентацію "Чорнобильський вітер у душах", за матеріалами якої куратори провели зі студентами години спілкування.

Тиждень економічно-комерційних дисциплін – 2021

Друк
PDF

  

Доброю традицією в нашому коледжі стало щорічно проводити тиждень економічно-комерційних дисциплін. Цей рік також не виняток. В рамках тижня з 12 по 16 квітня для студентів 2 та 3 курсу спеціальностей   «Економіка»  та  «Підприємництво, торгівля  та  біржова  діяльність»  було проведено ряд запланованих заходів.

З 10 квітня по 11 квітня викладачі циклової комісії економічно – комерційних дисциплін Богдан В.С., Бойко Л.А., Пшенична Ю.С. взяли участь у Всеукраїнській науковій онлайн-конференції на тему: «Фасилітація. Методи та прийоми творчого засвоєння інформації».

Чого нам слід очікувати від економіки майбутнього? Якою вона буде? Яким буде світ, де дедалі більше все автоматизується, де змінюються звичні для нас принципи, парадигми, де виникає конфлікт цінностей, конфлікт поколінь – коли одна генерація не дуже розуміє, що хоче інша? Ці питання стали темою вебінару на тему «Трансформація бізнесу: Економіка майбутнього», який був проведений 13 квітня 2021 року для студентів 27 і 37 груп спеціальності   «Економіка».

14 квітня  2021 р.  для  студентів  2  та 3 курсу спеціальностей   «Економіка»  та  «Підприємництво, торгівля  та  біржова  діяльність»  проведено   онлайн-зустріч   «Старт успішної кар’єри»  за  участю  випускників  коледжу  минулих років.     

          Досконало  володіти   своєю  професією – це одна з основних  обов'язкових умов успішної кар'єри.  Але  кар’єрний успіх   приходить  не  відразу.  Щоб  стати  успішним  професіоналом потрібно постійно вдосконалювати  свої  навички,  ділитися  досвідом,  більше  практикуватися. В загальному, розвиватися самим і допомагати  іншим  в області  конкретної професійної діяльності.

         Куришко  Денис,  Шкарупа  Євгеній,  Алієв Артур,  Усик Дарина,  Алексанян Тіна  та  Рибаченко  Катерина  поділилися своїм життєвим  та  професійним  досвідом,   як  досягти  кар’єрного  успіху,  щоб він  не став  набором  випадкових  рішень;  як  цілеспрямовано  рухатися  до бажаної мети, а  не  хаотично  змінювати  види  роботи,  залежно  від  зовнішніх обставин; як побудувати ефективний персональний бренд та навчитися комунікаційних  навичок  взаємодіяти  з  людьми  у  різних сферах бізнесу.

Власним  прикладом  наші  випускники  довели, що міцні знання,  набуті  в  коледжі  та  бажання  рухатися  вперед  до  своєї мети – це основні чинники для  того,  щоб піднятися  на  найвищу  сходинку  кар’єрного  росту.

      Дякуємо, шановні випускники!!! Нехай Вашу життєву та професійну стежину  завжди  супроводжує  успіх у всіх  справах!!!

15 квітня 2021 року відбулася онлайн зустріч "Бізнес-марафон", яка була проведена для здобувачів освіти за спеціальністю "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність". Студенти 39 групи презентували свої дослідження по підприємствах, які на їхню думку є провідними в регіоні, на території України та за її межами. Маркетингові  дослідження проводили протягом двох тижнів з дисципліни "Практика  по ринковим дослідженням та ціноутворенню", а студенти 29 групи активно долучились до обговорення їх результатів,  отримавши нові враження та поповнивши свій багаж новою, цікавою інформацією.

З 29 травня по 9 квітня студенти коледжу, створивши команди (21 група «Оптимісти», 27 група «Рятівники економіки», 37 група «ЛФЕФК», 31 група «Qveens of Balance»),  приєдналися до проєкту «Ігри Заводів» від UGEN, а також  взяли участь у змаганні від компаній із найкращими заводами України.

Наші студенти були присутні на п′ятьох організованих вебінарах, вирішували поставлені завдання у вигляді кейсів, а також працювали із менторами бізнесу.

За результатами ігор студенти отримали сертифікати учасників  у проєкті «Ігри Заводів» від UGEN.

 

 Також з 12 по 15 квітня між студентами коледжу було проведено онлайн – фотоконкурс «Економічний олімп Лубенщини».  

В економічному фотоконкурсі взяли участь студенти, які відповідно до положення про конкурс дотрималися всіх рекомендацій, а саме: 11 група - Непочатова Каміла, 20 група - Клименко Аліна, 21 - Бутович Каміла, 29 група- Гулак Богдана, 31 група - Груба Ольга, 37 група - Старун Анастасія.

За результатами підрахунку лайків було  обрано переможця.

Вітаємо з перемогою в конкурсі студентку 37 групи Старун Анастасію (куратор Бойко Л. А.), всім дякуємо за участь.

Участь у семінарі

Друк
PDF

  

07  квітня  2021  року  відбувся  Онлайн - семінар  «Мовою барв, орнаменту і крою. Український традиційний одяг, як відображення культури, традицій та історії вашого краю»  (з досвіду роботи Музею українського костюма та української писанки)   Науково- методичного центру  ВФПО.  

         Семінар проходив за участю  заступників директорів з виховної роботи, кураторів, вихователів гуртожитків, працівників музеїв та бібліотечних фондів,  керівників  та  працівників  гуртків.   

         На семінарі виступила завідувач навчально-методичного кабінету коледжу  Юлія  Пшенична  з  доповіддю   «Особливості організації гурткової роботи студентів як засобу формування всесторонньо розвиненої особистості».  

У своєму виступі вона розкрила значення національно-патріотичного виховання, основну мету художньо-ечтетичного розвитку особистості  студентів  в  процесі занять  народною творчістю, формування  їх  пізнавальної,  творчої і  соціальної компетентностей  на  прикладі  роботи студії художньо-естетичного напряму «Народна творчість», яку у коледжі очолюють викладачі спеціальних дисциплін: Богдан В.С., Кочерга Т. І., Пшенична Ю.С.

Розширення можливостей співпраці викладачів математики

Друк
PDF

  

Проблеми якості математичної підготовки здобувачів фахової передвищої освіти у контексті реалій сьогодення обумовили пошук шляхів налагодження дистанційної взаємодії між викладачами математики фахових коледжів Полтавщини. Прикладом результативної співпраці стало проведення 26 березня 2021 року на базі ВСП «Аграрно-економічний фаховий коледж ПДАА» у дистанційному режимі (платформа Google Meet) онлайн-засідання Обласного методичного об’єднання викладачів математики ЗФПО Полтавської області.

Голова методоб’єднання Наталія Губарь запросила до слова професора Миколу Шевнікова, Голову Ради директорів ЗФПО Полтавської області, який підкреслив актуальність проведеного заходу і важливість якісної математичної освіти в сучасному суспільстві.

До спілкування з викладачами математики долучилась методист Науково-методичного центру ВФПО Тетяна Трісунова, окресливши перспективи вдосконалення освітнього контенту, широкі можливості підвищення кваліфікації та різноманітні аспекти співпраці. Віртуальна екскурсія медіапростором Науково-методичного центру доповнила виступ методиста.

Наталія Барболіна, відповідальна за організацію та проведення ЗНО в Полтавській області, інформувала учасників засідання з питань, актуальність яких щорічно лише зростає: звісно ж, це особливості проведення державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, а також пілотний етап Міжнародного дослідження якості освіти PISA (основним напрямом вказаного дослідження у 2022 році буде математична компетентність - здатність формулювати, застосовувати й інтерпретувати математику в різноманітних контекстах).

 

Учасники засідання мали змогу обговорити й поділитись досвідом підготовки студентів до ДПА у формі ЗНО, з’ясувати важливі питання викладання математики з використанням дистанційних технологій навчання. Досвід і результативність участі здобувачів освіти в онлайн-олімпіадах презентувала Ірина Пітель (ВСП «Полтавський політехнічний фаховий коледж НТУ «ХПІ»); можливості платформи Moodle в організації освітнього-процесу, у тому числі й при вивченні математичних дисциплін проаналізувала Людмила Кизь (Полтавський фаховий коледж нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»); пошук шляхів для вдосконалення процесу викладання математики описала Тамара Яковенко (Полтавський фаховий коледж мистецтв імені М.В. Лисенка). Власними напрацюваннями у процесі обговорення поділились представники коледжів Лубенщини: Яна Пелипань (Лубенський лісотехнічний фаховий коледж) і Світлана Дзюба (ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА»).

 

Онлайн-засідання завершилось змістовною інформацією Наталії Губарь про особливості освітнього процесу ВСП «Аграрно-економічний фаховий коледж ПДАА» та перспективи роботи методичного об’єднання. Для учасників засідання було розроблено анкети, де кожен мав змогу висловити думку щодо актуальних питань спільної діяльності.

Підсумовуючи, хотілося б зазначити важливість проведеного заходу, адже лише спільними зусиллями, обмінюючись досвідом у творчій співпраці, можна досягнути якісного рівня математичної освіти.

 

Світлана Дзюба,

викладач математики

Безпека дітей у цифровому просторі

Друк
PDF

 Останнім часом збільшилася кількість випадків небезпечної поведінки дітей, що загрожує їхньому життю та здоров’ю. Зокрема, йдеться про вплив соціальних мереж в інтернеті. Для підвищення обізнаності вчителів, керівників закладів освіти, батьків та їхніх дітей МОН розробило рекомендації bit.ly/2PjZKiU для проведення додаткових профілактичних заходів закладами освіти серед дітей та інформування батьків.

Цифрове середовище, зокрема інтернет, сьогодні є не лише важливим джерелом інформації, але й способом комунікації, який нівелює перепони для спілкування. Через глобальний вплив COVID-19 діти проводять дедалі більше часу в інтернеті.
Право дитини на безпеку та захист є базовим та поширюється на її життєдіяльність як онлайн, так і офлайн. Окрім того, не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо ризиків у цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі. Діти мають право здобувати знання та підтримку у використанні цифрового середовища. Надавати таку підтримку є спільною відповідальністю батьків, педагогічних працівників, суспільства загалом. Залучення батьків до освітнього процесу, налагодження ефективних партнерських відносин сприятиме не лише ефективному досягненню результатів навчання, а й формуванню безпечного освітнього та родинного середовища для дитини.
Невід’ємною складовою цього процесу є організація профілактичних заходів. Найбільшої уваги щодо профілактики потребують підлітки (12-17 років), оскільки це етап активного формування самооцінки, інтересів, моральних уявлень, соціальних установок та потреби в спілкуванні з однолітками.
Докладніше: bit.ly/2Om5aJV

Олімпіада "На урок"

Друк
PDF

 

Студенти 11, 12 груп взяли активну участь у VIII Всеукраїнській інтернет – олімпіаді з англійської мови «На Урок» (Зима 2021) та отримали електронні сертифікати про участь. Викладач іноземної мови Кривець Юлія Олександрівна отримала подяку від освітнього проекту «На Урок» та свідоцтво про підготовку переможців.

  

Дипломoм  III ступеня переможця VIII Всеукраїнської інтернет – олімпіади з англійської мови «На Урок» (Зима 2021) нагороджені: студентка 12 групи Супруненко Юлія та студентка 11 групи Шевченко Альона.

Дипломом II ступеня переможця VIII Всеукраїнської інтернет- олімпіади з англійської мови «На Урок» нагороджені: Аспіотіс Денис (11 гр.), Гирович Артем (11 гр.), Джура Юлія (12 гр.), Зозуля Валентина (11 гр.), Іващенко Єлизавета (11 гр.), Лисенко Марічка (12 гр.), Шевелінда Віктор (12 гр.).

Співпраця з роботодавцями – перший крок до дуальної форми здобуття освіти

Друк
PDF

  

Конкурентоспроможність будь-якої держави на ринку праці залежить від рівня професійної підготовки трудових ресурсів. Однією з провідних форм у сфері підготовки кваліфікованих кадрів на сьогодні виступає дуальна форма здобуття освіти. Основне завдання упровадження її елементів – усунути  недоліки традиційних форм і методів навчання майбутніх спеціалістів, подолати розрив між теорією і практикою, освітою й виробництвом, підвищити якість підготовки здобувачів вищої освіти з урахуванням вимог роботодавців в умовах розвитку сучасного бізнесу. Як відбувається співпраця закладів освіти та підприємницьких структур, якими є права та обов’язки кожної зі сторін – викладено у Положенні про дуальну форму здобуття освіти, яке набуло чинності 06.03.2020р. Дуальна система сприяє більшій інтеграції  у сфері  освіти, науки та бізнесу.

ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» постійно  підтримує зв'язок з виробництвом, зокрема, – це співпраця з роботодавцями. Особливо важливого значення вона набуває під час практичної підготовки майбутніх фахівців. Прикладом цього у коледжі є навчальна практика з дисципліни «Комерційна діяльність» студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», яка тривала з 22 лютого до 15 березня. Базами для проходження практики є продовольчі і непродовольчі магазини  м.Лубен. При цьому укладається двосторонній договір про співпрацю, а за студентами закріплюються керівники практики від коледжу і  від підприємства.

Метою практики є – вивчення основних правил торгівельного обслуговування населення та особливостей експлуатації торгово-технологічного обладнання. За період навчальної практики студенти вивчають будову та основні експлуатаційні характеристиками РРО; знайомляться з обладнанням для зчитування штрихового коду та порядком технічного обслуговування РРО; досліджують товарний асортимент та вимоги до якості продовольчих та непродовольчих товарів; беруть участь у процесі приймання товарів спільно з матеріально-відповідальними особами; перевіряють ціни на товари, що надійшли; допомагають в реалізації рекламної політики магазину;  дотримуючись правил професійної етики, що відповідають вимогам кваліфікаційної характеристики продавця.

  

Після закінчення практики студенти захищають індивідуальний звіт, у якому висвітлюють перелік всіх видів роботи;  обґрунтовують висновки та дають  свої  пропозиції  згідно програми практики.

 

Дякуємо керівникам підприємницьких структур за співпрацю з навчальним закладом та створення належних умов для організації практичного навчання студентів.

Юлія Пшенична, Вікторія Пономаренко, викладачі коледжу

Професійна Зустріч

Друк
PDF

  

У ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» відбулась зустріч групи викладачів та фахівців Полтавського державного аграрного університету зі студентами коледжу.                 

Науково-педагогічні працівники університету зустрілися зі студентами випускних груп, провели для них цікаві майстер-класи. А народний фольклорний ансамбль «Маланка» на чолі з керівником Юлією Глущенко продемонстрували свої таланти та подарували позитивний настрій.

Студентам розповіли про правила вступу до ПДАУ у 2021 році, особливості освітнього процесу, новітні досягнення університету та перспективи подальшого працевлаштування.

  

Зокрема, зауважено, що для здобувачів вищої освіти створено оптимальні можливості для науково-дослідної роботи, занять спортом і художньою самодіяльністю.

Сьогодні бути освіченим – це не лише модно, престижно, важливо, це обов’язкова складова успіху, адже робота, професія, спеціальність є важливою частиною нашого повноцінного та щасливого життя.

Крім того, відбувся цікавий і корисний обмін досвідом з питань роботи ради студентського самоврядування університету на чолі з Сергієм Шабельником та представниками студентської ради коледжу. Винесли ряд пропозицій щодо подальшої роботи у майбутніх проєктах наших закладів.

Проведення профорієнтаційної роботи підвищує обізнаність випускників з питань подальшого навчання та працевлаштування, дозволяє бути мобільними на ринку праці.

      

Каміла Чернишова, голова студентської ради коледжу.

Всеукраїнський літературний онлайн-марафон, присвячений пам’яті Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря!»

Друк
PDF

 

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у  вільній державі. Цьогоріч увесь український народ відзначає 207-річницю від дня народження генія пера і пензля, пророка українського народу, великого Кобзаря.

Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби за свободу. Воно постало  перед українцями живим прикладом того, як можна крок за кроком звільнятися з полону пригніченості, зневіри, комплексу меншовартості і національної депресії. Минають роки, століття, а гострота і сила  Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності через віки випробувань, приходить до українців і додає їм упевненості у власному самоствердженні. 

  

Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, та відкрив перед ними шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

Протягом 9-10 березня 2021 року проводився Всеукраїнський літературний онлайн-марафон, присвячений пам’яті Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря!», до якого долучився і наш навчальний заклад.  Коледж представила студентка 12 групи Супруненко Юлія, яка декламувала вірш «Муза», написаний Тарасом Григоровичем у лютому 1858 року.

Творчість генія об’єднала цілу країну та залучила усіх людей до однієї справи – пам’ятати та цінувати рідну Батьківщину, поважати наше минуле та будувати краще майбутнє.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com