• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

День Героїв Небесної Сотні

Друк
PDF

 20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року " Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". Цього дня вшановуємо пам'ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності, інші загинули пізніше- у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.
У читальній залі відбулася година-реквієм під назвою   "Небесна Сотня- то в серцях вогонь", підготовлена працівниками бібліотеки коледжу та фахівцями Лубенської публічної бібліотеки ім. В. К. Малика.

  


Сьогодні, в умовах війни на сході України, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи.
Герої Небесної Сотні-уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості. Ними стали 107 загиблих.
Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму і героїзму. Він укотре підтвердив про те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайшлися герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього незалежної демократичної України. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення 48 осіб.
   Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати, як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.
   Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на Сході, утверджуючи право людини на вільне життя. Українці вибороли право на демократичний європейський розвиток держави і готові боротися за нього та очищення від тоталітарного

Міжнародний день рідної мови

Друк
PDF

 

Ти постаєш в ясній обнові, 

Як пісня, линеш, рідне слово, 

ти наше диво калинове, 

кохана материнська мово!

  

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

  

Сьогодні, 21 лютого, -  Міжнародний день рідної мови - одного з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Згідно зі статтею 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова». Але в Україні є також і мови, які знаходяться на межі зникнення: зокрема, діалекти ромської мови, кримчацька, урумська мови, а також галицький діалект караїмської мови.

Студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» відвідали виховну годину, на якій дізнались історію свята, походження, розвиток мови та її діалектних форм.

Вітаю вас, дорогі друзі, з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я Рідної мови!

Кращі практики реалізації міжнародної співпраці студентського самоврядування

Друк
PDF

              17 лютого відбулося онлайн-засідання Школи молодого лідера на тему: "Кращі практики реалізації міжнародної співпраці студентського самоврядування" за участі аграрних закладів освіти України.

Студенти із майже 100 закладів освіти обговорили питання співпраці з польськими колегами (ВСП "Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НАБІР України"), закладами освіти країн Євросоюзу (Бучацький коледж Подільського ДАТУ), актуальність медіаосвіти, сучасні підходи до вивчення іноземної мови (ВСП "Бережанський фаховий коледж НУБіП України), про значення знання іноземної мови у професійному становленні молодого  фахівця (ВСП "Технолого- економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ), співпраця Корпусу миру США із Мирогощанським аграрним коледжем.

 

До роботи Школи долучилося студентське самоврядування Берегівського та Івано-Франківського медичних коледжів, а також на онлайн-засіданні взяли участь і студенти Лубенського фінансово-економічного фахового коледжу.

Діяльність органів Студентської ради направлена на вдосконалення навчально-виховного процесу, підвищення якості навчання, захист соціально-економічних, творчих, духовних та інших інтересів студентства, зростання соціальної активності й відповідальності у студентської молоді. Таким чином, вони на своєму прикладі демонструють професійні та ефективні навички у досягненні цілей.

 

Студенти поділились своїм досвідом у вивченні іноземної мови, маленькими лайфхаками, які допоможуть краще запам’ятовувати інформацію. Завдяки поглибленим знанням мови їм пощастило взяти участь у програмі обміну студентами. Багато хто зміг подорожувати Європою, побувати у сім’ях та провести час з носіями мови. Студенти познайомились з місцевими особливостями, побували на заняттях у навчальних закладах, де зуміли знайти нові знайомства.

Серед іноземних мов англійська мова є мовою міжнародного спілкування. Сьогодні вона використовується в усіх сферах – бізнес, подорож, наука, навчання, інтернет, кіно.

Переважна більшість українців вивчає мову, бо це безпосередньо пов'язано з роботою і просуванням кар'єрними сходами.

У зв’язку з розширенням міжнародних контактів, у ході яких відбувається інтенсивний обмін професійно значущою інформацією, іноземна мова стала засобом спілкування фахівців різного профілю. Саме тому в нашій державі все більше уваги приділяється іноземній мові, яка є основою підготовки висококваліфікованих спеціалістів з урахуванням професійних потреб.

Чернишова Каміла, 27 група

День закоханих

Друк
PDF

  

З нагоди Дня закоханих, який щорічно відзначається 14 лютого, у ВСП «Лубенський фінансово – економічний фаховий коледж ПДАА» було проведено ряд цікавих заходів. Зокрема, куратори груп підготували оригінальні та пізнавальні виховні години для студентів коледжу, під час яких вони дізналися про історію виникнення цього свята та звичаями, які супроводжують його в різних країнах світу. Окрім того, здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з особливостями проведення Дня Святого Валентина мовою країни, в якій зародилася ця прекрасна традиція.

 

У рамках відзначення свята студентам було запропоновано взяти участь у художньо – музичному конкурсі «On the Wings of Love». Студентка 20 групи Мишко Анастасія презентувала на конкурс картину під назвою «Paris the City of Love», a студентка 32 групи Омельченко Сніжана виготовила власноруч оригінальну листівку – валентинку.

 

Приємним сюрпризом та родзинкою конкурсу стали дві творчі пісенні відеороботи, які в тандемі підготували студенти 11 та 12 груп Мисник Ангеліна та Сергієнко Євгеній. Їхня ніжна лірична пісня про кохання зворушує та надихає. Студентка 27 групи Марчак Даниїла з піснею «Я люблю тільки тебе» не тільки вкотре розкрила свій пісенний талант, але й з трепетом донесла до слухачів те, що сила справжньої любові полягає у вірності та відданості закоханих одне одному.

Наші студенти виявили фантазію та творчий підхід при оформленні чудової фотозони, яка стала улюбленим місцем для оригінальних фотознімків, що нагадуватимуть усім про це чудове свято та таке барвисте й різноманітне студентське життя.

Дуальна освіта: перші кроки до майбутньої професії

Друк
PDF

 

В рамках вивчення обліково-фінансових дисциплін здобувачі фахової передвищої освіти Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавської державної аграрної академії» спеціальності 071 Облік і оподаткування, під керівництвом та за ініціативою викладача обліково-фінансових дисциплін, к.е.н., Кухти Катерини Олексіївни, прийняли участь у відкритій гостьовій лекції за участі золотого партнера проєкту «Агрокебети» - компанії Bayer.

Спікерка: Ольга Бігун, менеджерка з маркетингових програм                         ТОВ «Байєр».

Фінансування аграрного сектору – питання, як залучати обігові кошти, щоб досягнути успішного та ефективного результату?

Прикладом такого інструменту залучення обігових коштів є спільний продукт компанії Bayer в Україні та банку «Райффайзен Банк Аваль» - Програма «1% вексель Bayer». Дана програма діє вже протягом п’яти років, що свідчить про її дієвість.

Під час лекції спікерка Ольга Бігун, менеджерка з маркетингових програм ТОВ «Байєр», розповіла про особливості фінансування аграрної діяльності, існуючі варіанти фінансування та векселювання зокрема, а також – про пропозиції, які наразі існують на ринку та вже показали свою ефективність.

Також, здобувачі фахової передвищої освіти ознайомилися з одним найпопулярніших інструментів фінансування  - аграрна розписка (товарна, фінансова). Аграрна розписка як один із видів фінансування під заставу майбутнього врожаю поступово набирає популярності серед аграріїв.

  

«Байєр» – це міжнародна компанія, що працює в сферах охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти й послуги компанії спрямовані на благо людей і покращення якості їхнього життя. «Байєр» дотримується принципів сталого розвитку та є соціально та етично відповідальною компанією.

методист коледжу, викладач

обліково-фінансових дисциплін

к.е.н. Кухта К.О.

Разом для найкращого Інтернету

Друк
PDF


9 лютого 2021 року світова спільнота відзначає День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Традицію проведення різнопланових заходів для користувачів Всесвітньої мережі започаткували в 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, насамперед, дітьми й молоддю. Нині проблеми безпечного використання цифрових технологій, створення кращого Інтернету для всіх не втрачають своєї актуальності – це спонукає викладачів і студентів ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» активно долучатися до проведення Дня безпечного Інтернету. Цьогоріч заходи Safer Internet Day у коледжі проходили в онлайн-форматі засобами платформи MSTeams.

 

У рамках тренінгу для викладачів проведено ознайомлення з матеріалами Міжнародної конференції «Безпечний онлайн 2020: Сучасні виклики», яка відбулася 19-20 січня 2021 року з метою підвищення рівня цифрової обізнаності та створення безпечних умов для українців у кіберпросторі.

Тематика лекцій і панельних дискусій за матеріалами вказаної конференції у відеоформаті на YouTube-каналі Мінцифри цікава не лише педагогам, а й студентам, адже проблеми побудови безпечнішого онлайн-простору в Україні та світі стосуються кожного з нас. З огляду на це, педагогічному колективу було запропоновано переглянути відео «Безпека в Інтернеті: до чого тут персональні дані» від сертифікованого експерта з питань інформаційної приватності.

Заходи для студентів першого курсу, проведені через платформу MSTeams в команді «SaferInternetDay 2021», включали не лише пізнавальну інформацію про відзначення Дня безпечного Інтернету, а й інтерактивні змагання: квест «Інформаційна безпека» та бліц «Разом для найкращого Інтернету»у формі онлайн-гри засобами сервісу Kahoot.it.

 

Переможцями квесту на знання вимог інформаційної безпеки та сучасних Інтернет-загроз стали студентки 12 групи Юлія Джура, Марічка Лисенко і студент 11 групи Артем Гирович. Цікавий і захоплюючий бліц, тематика якого відповідала цьогорічному гаслу Дня безпечного Інтернету, також виявив переможців: перше місце здобула Альона Шевченко (11 група), друге місце виборов Олег Шемет (12 група), а третє місце по праву дісталось Марічці Лисенко (12 група).

Дякуємо всім представникам коледжанської громади, які долучилися до відзначення Дня безпечного Інтернету 2021 і щиро зичимо, щоб безмежний і безпечний Інтернет-простір став для кожного простором досягнення успіхів та особистісного зростання! 

Тетяна Конкіна, Світлана Дзюба,

викладачі інформатики,

організатори заходів

16 днів проти насильства

Друк
PDF

 

Щорічно в Україні  з 25 листопада до 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

  

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює ряд важливих дат. Саме тому у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» було проведені заходи, пов’язані із цією акцією. Так  було проведено онлайн-зустріч із представниками Лубенського місцевого центру з надання БВПД «Стоп насильство: як діяти у разі домашнього насилля та де можна отримати допомогу».  Студентів коледжу було проінформовано про можливі наслідки агресивної поведінки рідних та заходи їх запобігання.

Проведено виховну годину, де студенти разом із кураторами передивились відеоролики «Почни говорити», «Розкажи дорослому, якому довіряєш», та провели дискусійну годину про важливі питання сучасності.

   

Викладачами дисципліни «Захист України» для студентів було проведено Вебінар «СНІД: небезпека та профілактика». Провели просвітницьку діяльність та розповіли про основні профілактичні заходи. Підняли питання про актуальні проблеми епідемії ВІЛ/СНІДу, про сутність інфекційного захворювання, як необхідно себе поводити в період пандемії із дотриманням усіх норм.

Члени студентського самоврядування взяли участь в онлайн-конференції, яку провела  Всеукраїнська молодіжна організація (ВМО) «Молодь проти корупції».

 

Разом з експертами визначали негативні наслідки корупції для суспільства, способи протидії цьому явищу, розмірковували над подальшими перспективами впровадження антикорупційної реформи в Україні та можливостями формування нульового рівня толерантності до будь-яких корупційних проявів.

Не будьте байдужими, допомагайте тим, хто опинився в складній ситуації!

 

КамілаЧернишова, голова студентської ради коледжу

Вікторія Богдан, заступник директора з виховної роботи

«Завдання молоді – кинути виклик корупції»

Друк
PDF

 

Впродовж довгого часу корупція залишається однією з найбільших проблем України та є темою для постійних дебатів як для української, так і для міжнародної спільноти. «Завдання молоді - кинути виклик корупції»,- сказав Курт Кобейн. 

Ефективність протидії корупції залежить від створення єдиної  комплексної системи уповноважених суб’єктів, покликаних забезпечити виявлення, досудове розслідування і запобігання корупційним правопорушенням. 

   

Молодь, як і багато українців, неодноразово стикаються з проявами корупції.

Проте вже є приклади того, як активній молоді, яка хоче і готова з цим боротися, вдалося кинути виклик корупції.  Тож до Міжнародного дня боротьби з корупцією 9 грудня члени студентської ради ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» взяли участь в конференції від  USAID_ВзаємоДія та UNDP Ukraine / ПРООН. Подія відбулась на онлайн-платформі Zoom. Спікерами були Ivan Nikolenko, колишній голова Студради Студмістечка київського політеху та співзасновник Studwatch Ukraine та Давід Петросян, координатор проєкту в Restart.

Це не було нудно, навпаки ми надихнулися досвідом інших, розібрали помилки та дізнались, з чого потрібно починати. 

 

 

Яна Запорожець, член студентської ради

Тільки з пам'яті пам'ять не стерти

Друк
PDF

 Пекельні цифри і слова

У серце б'ють, неначе молот,

Немов прокляття ожива,

Рік тридцять третій...

Голод... Голод...

 

  Ці слова українського поета Вадима Крищенка нікого не можуть залишити байдужим до найчорнішого часу в історії України. Голодомор - не історична минувшина, а глибока душевна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять українців.

   Остання субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів.

 

    У цей день ми згадуємо українських селян, які стали жертвами нечуваного терору голодом. 1933 рік-це найстрашніша трагедія в тисячолітній історії українського народу.

     Тому це поминання - не лише наша данина жертвам голодомору, а застереження для прийдешніх поколінь, щоб були пильними, не допустили повторення страшної трагедії. Ми не маємо права забувати тяжких сторінок історії України.     

 

Хай же згадка про всіх невинно загиблих згуртує нас, живих, додасть сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини. 

Вітаємо переможців VII Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» (Осінь 2020)!

Друк
PDF

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com