• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Вітаємо!

Друк
PDF

 

Траекторія вступу на основі диплома молодшого спеціаліста 2020

Друк
PDF

 

Іспити для вступу на фахового молодшого бакалавра

Друк
PDF

 Відповідно до умов прийому до закладів фахової передвищої освіти конкурсний відбір на навчання для здобуття ступеня «фаховий молодший бакалавр» може відбуватися на підставі вступних іспитів, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів або співбесіди для осіб пільгових категорій.

... Далі читайте за посиланням на http://osvita.ua/

Новорічні святкування в коледжі

Друк
PDF

  

Ялинка, подарунки, салют, здійснення мрій, святковий настрій – із такими словами у більшості людей асоціюється новорічне свято. Мабуть, кожен хотів би, щоб Новий рік пройшов незабутньо, чарівно, неповторно…

  

Не оминув святковий настрій і наш коледж. Напередодні свят всі активно взяли участь у фестивалі «Новорічна ялинка handmade». 20 грудня 2019 року у стінах коледжу відбувся новорічний ярмарок, в якому брала участь вся коледжанська родина. Кожна група подала свою випічку на продаж, яка потім була реалізована комерсантами 29 та 39 групи. Кожний солодкий виріб був по-своєму смачний й оригінально оформлений в екопосуд. А найголовніше - мав оптимальну ціну.

  

Після смакування смаколиками відбувся святковий «Новорічний концерт». На нього завітали кумедні та веселі клоуни, чарівні Дід Мороз та Снігуроньки. Директор коледжу Орошан Т. А. привітала присутніх зі святом та побажала всім міцного здоров’я, миру та злагоди, щоб усі мрії у новому році здійснилися. А художні номери наших студентів були настільки шаленими і енергійними, що запалили всю глядацьку залу.

  

Усі присутні отримали неперевершене задоволення та новорічний настрій!

 

 

Студентка 30 групи

Ковтун Ірина

«Жива бібліотека»

Друк
PDF

 12 грудня студенти 11 групи Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської ДАА разом з викладачем природничих наук Ващенко О.Г. та зав. бібліотекою Ровною І.В. взяли участь у заході «Жива бібліотека», проведеному в центральній районній бібліотеці імені В.К. Малика.

Наші студенти прийшли, як у звичайну бібліотеку. Відмінність лише в тому, що книги «живої бібліотеки» – це живі люди, а читання – це розмова.

    

В «живій бібліотеці» студенти спілкувалися з висококласними фахівцями своєї справи: громадським активістом, головою Полтавської молодіжної громадської організації «Твій світ» Олександром Чепуром; головним лікарем Лубенського обласного наркологічного диспансеру Антоном Смагіним; директором Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги Сергієм Супруном; представницею Лубенського відділу поліції Катериною Сорокотягою та громадським радником Галиною Мощіль.

 Під час невимушеного спілкування студенти отримали відповіді на всі правові питання, які їх цікавили. Модератором заходу була Лілія Шерстова, юрист безоплатної Лубенського місцевого центру безоплатної правової допомоги.

 

Ірина Ровна,

зав. бібліотекою коледжу

Тиждень обліково-фінансових дисциплін

Друк
PDF

  

Викладачі циклової комісії обліково-фінансових дисциплін постійно працюють  над вдосконаленням форм і методів проведення навчальних занять та позаурочних заходів задля популяризації  професій бухгалтера та фінансиста. Вже стало доброю традицією проводити  тиждень циклової комісії, заходи якого дозволяють студентам заглибитися в особливості спеціальності, поспілкуватися із фахівцями, продемонструвати свої інтелектуальні здібності. З 2 по 6 грудня у Лубенському фінансово-економічному коледжі пройшов щорічний захід – тиждень обліково-фінансових дисциплін.

Цікаву та змістовну виховну годину для студентів І курсу «Моя професія сучасна і престижна» провели  викладач Мойсеєнко В.Ю. зі студентами 31 групи. У цікавій формі першокурсникам розповіли про переваги професій бухгалтера та фінансиста. Адже саме від кваліфікованих спеціалістів  у галузі фінансів і кредиту, здійснення бухгалтерського і податкового обліку, статистики, аналізу, організації та планування діяльності підприємства, якими, сподіваємося, вони стануть, буде залежати економічна міць держави.

Хто, як не фахівець з виробництва, зможе краще розповісти про всі нюанси та особливості професії. Досвідом ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності бюджетних установ поділились працівники бухгалтерії Лубенського фінансово-економічного коледжу на занятті на виробництві, яке провела викладач  Мойсеєнко В.Ю. із студентами ІІІ курсу. Досвідчені працівники ще раз наголосили, що від уміння бухгалтера працювати, знання податкового та бухгалтерського законодавства залежить ефективність діяльності підприємства або установи.

 

Багато хто вважає роботу бухгалтера та фінансиста не цікавою. Суцільні цифри, постійно повторювані операції, відсутність творчості.  Але так думають ті, хто по справжньому не знайомий з цими професіями. Справжній обліковець чи фінансист повинен бути ерудованим, кмітливим, із гострим розумом та гарною пам’яттю. Саме це довели викладачі Кочерга Т.І. та Кочура Л.В. провівши інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?». Гра показала, що висококваліфікований спеціаліст може і повинен бути всебічно обізнаний. Всі глядачі раділи перемозі команди, капітаном якої була Стригун Антоніна, студентка 31 групи. За свою активність на грі вона була нагороджена статуеткою сови – символом мудрості. Всі члени команди за перемогу були нагороджені грамотами та подарунками.

  

У рамках тижня обліково-фінансових дисциплін  була проведена науково-практична конференція на тему: «Економіка, облік, фінанси та право : аналіз тенденцій та перспектив розвитку» за участю здобувачів вищої освіти ОКР «Молодший спеціаліст» Лубенського фінансово-економічного коледжу, здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр», «Магістр» Полтавської державної аграрної академії.

Пономаренко О.Г., к.е.н доцент кафедри бухгалтерського обліку та економічного контролю, донесла до здобувачів вищої освіти поняття «студентських наук», «академічна доброчесність», « плагіат».

У чому сутність реформи децентралізація?

Чим відрізняється аудитор і ревізор?

Запровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN в Україні.

Ці та інші питання обговорювали  на конференції . Доповіді слід відзначити актуальними, наочно проілюстрованими презентаціями.

Заступником  директора з навчальної роботи Джурою В.В. кожному із доповідачів був вручений  сертифікат. За  результатами конференції  видано електронний збірник матеріалів, бажаючі можуть ознайомитися із ним на сайті коледжу.

 

Захід провела координатор студентського наукового товариства к.е.н викладач обліково-фінансових дисциплін Кухта К.О.

На завершення тижня обліково-фінансових дисциплін був проведений фотоконкурс «Я і моя майбутня професія», в якому взяли участь студенти ІІ та ІІІ-го курсів.

Проведення тижня циклової комісії спрямоване на підвищення якості підготовки студентів за обраною спеціальністю, допомагає їм поглибити знання з основних понять спеціальних дисциплін, розвиває інтелектуальні здібності.

Чистота навколо – це вияв культури людини

Друк
PDF

 

 

28.11.2019 р. відбулася зустріч студентів Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії з випускником нашого закладу Шкляром Олексієм, головним бухгалтером ТОВ «Чисте місто плюс». Цікавий, пізнавальний, а головне, необхідний захід організувала викладач екології Ващенко Олександра Григорівна.

Олексій Олексійович розповів присутнім про важливість роботи свого підприємства для населення міста. Він звернувся до нас, сьогодні студентів, завтра – бухгалтерів, економістів, фінансистів, а в повсякденному житті –просто людей, які завжди повинні бути на сторожі економічного порядку, чистоти.

  

Чисте подвір′я, чиста вулиця – це вияв культури людини. Гість розповів як йому довелося під час поїздки в Китай спостерігати високу культуру цієї країни. З боку студентів були запитання щодо роздільного збору сміття: як це все практикується не лише у великих містах, а й в Полтавській області. На що Шкляр О.О. відповів рядками з інвестиційної програми на 2020 рік:

  1. Закупка контейнерів для приватного сектору;

  2. Проведення агітаційної роботи та роз′яснення споживачам про переваги роздільного збору сміття;

  3. Модернізація контейнерних майданчиків.

Ми дуже вдячні Олексію Олексійовичу за цікаву розповідь та цінну інформацію і вважаємо, що проблема сміття – актуальна проблема. На нашу думку, кожна людина, яка думає про своє майбутнє та майбутнє світу, має сприяти її вирішенню.



Євгенія Дем’яненко,

студентка 20/22 групи

Екскурсія в м. Київ

Друк
PDF

 

Екскурсія – це чудовий спосіб поєднати інтелектуальний розвиток та цікавий відпочинок. Адже саме на виробництві та в музеях, під час відвідування визначних місць, здобувачі вищої освіти дізнаються багато нового, цікавого, візуалізують свої знання. Тому викладачами Кочергою Т.І. та Богдан В.С. 27 листопада 2019 року було проведено екскурсію в м. Київ.

 

Студенти відвідали ПрАТ «Оболонь». Під час проведення екскурсії екскурсовод розповіла про історію виникнення підприємства, шляхи його розвитку та успіху. Крім того,  студенти мали чудову нагоду побачити на власні очі етапи виробництва одного з напоїв компанії, його розлиття у пляшки та пакування для подальшого транспортування до споживачів. Найцікавішим для студентів було спостерігати, як за допомогою спеціального обладнання з маленьких пластмасових колб видуваються пляшки вмістом 2 літри.

 

У ході екскурсії студенти також побували на пішохідно-велосипедному скляному мосту, що з’єднує Володимирську гірку та Арку дружби народів. А також відвідали один з найпопулярніших київських музеїв – КП «Водно-інформаційний центр». Старовинна водонапірна башта ліфтом опустила нас під землю - і ми потрапили у казковий атракціон, де головна героїня - вода у всіх можливих проявах і видах. Величезні акваріуми, гігантський унітаз, моделі артезіанської свердловини та каналізаційного колектора. Тут студенти отримали цікаву та корисну інформацію.

Отже, екскурсія була пізнавальною та захоплюючою.

Громадський бюджет на шляху до відкритості. Підсумовуємо знання.

Друк
PDF

 

За сприянням Полтавської обласної молодіжної організації «Твій Світ» та Лубенської міської ради 27-28 листопада здобувачі вищої освіти мали можливість стати учасниками дводенного тренінгу з питань участі громади в розподілі коштів місцевого самоврядування.

У рамках зустрічі відвідувачів ознайомили з особливостями створення проектів громадського бюджету.

До обговорення долучилися активні громадяни нашого міста, студенти та очільники громадських організацій. Учасники навчилися як проводити ефективну інформаційну кампанію серед мешканців міста задля того, щоб за їх проект проголосувало якомога більше громадян, та вчилися створювати історії успіху своїх проектів.

Проект «Активізація місцевої громади: громадський бюджет – рушій позитивних змін» реалізується за фінансової підтримки ГО Товариство Лева (м. Львів, Україна) за кошти Національного фонду підтримки демократії / National Endowment for Democracy (м. Вашингтон, США).

Ознайомлення із порядком створення проектів громадського бюджету

Друк
PDF

 

За сприянням Полтавської обласної молодіжної організації «Твій Світ» та Лубенської міської ради 22 листопада здобувачі вищої освіти мали навчально-ознайомчий візит до м. Пирятин «Громадський бюджет Пирятина: кращі практики».

Мета візиту: ознайомити учасників з міста Лубни з кращими практиками партиципації на місцевому рівні на прикладі впровадження громадського бюджету у Пирятинській ОТГ.

Здобувачі вищої освіти стали учасниками засідання у форматі круглого столу «Громадський бюджет: провали і успіхи».

У рамках навчально-пізнавального візиту делегацію ознайомили з інфраструктурними об’єктами ОТГ, що були реалізовані в рамках громадського бюджету, Пирятинська ЗОШ №6, ЦНАПу Пирятинської ОТГ.

 

Що таке громадський бюджет?

З точки зору громади – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого громадяни беруть активну участь у розподілі частини бюджетних коштів.

З точки зору органу місцевого самоврядування – це частина бюджету міста, з якої обов’язково фінансуються проекти та пропозиції, подані безпосередньо громадянами.

Громадянська партиципація – це залучення громадян до участі в різноманітних подіях, активної діяльності, висловлювання думок щодо процесів, які відбуваються в публічній сфері.

Громадянська партиципація – це процес, під час якого громадяни отримують можливість впливати на рішення органів державної влади, здійснювати контроль з їх виконанням, якщо такі рішення безпосередньо або посередньо торкаються інтересів громадян.

Учасники делегації отримали знання щодо ефективної участі у розподілі бюджетних коштів та підвищили обізнаність щодо бюджету участі як інструменту перетворень на місцевому рівні.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com