• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Ознайомлення із порядком створення проектів громадського бюджету

Друк
PDF

 

За сприянням Полтавської обласної молодіжної організації «Твій Світ» та Лубенської міської ради 22 листопада здобувачі вищої освіти мали навчально-ознайомчий візит до м. Пирятин «Громадський бюджет Пирятина: кращі практики».

Мета візиту: ознайомити учасників з міста Лубни з кращими практиками партиципації на місцевому рівні на прикладі впровадження громадського бюджету у Пирятинській ОТГ.

Здобувачі вищої освіти стали учасниками засідання у форматі круглого столу «Громадський бюджет: провали і успіхи».

У рамках навчально-пізнавального візиту делегацію ознайомили з інфраструктурними об’єктами ОТГ, що були реалізовані в рамках громадського бюджету, Пирятинська ЗОШ №6, ЦНАПу Пирятинської ОТГ.

 

Що таке громадський бюджет?

З точки зору громади – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого громадяни беруть активну участь у розподілі частини бюджетних коштів.

З точки зору органу місцевого самоврядування – це частина бюджету міста, з якої обов’язково фінансуються проекти та пропозиції, подані безпосередньо громадянами.

Громадянська партиципація – це залучення громадян до участі в різноманітних подіях, активної діяльності, висловлювання думок щодо процесів, які відбуваються в публічній сфері.

Громадянська партиципація – це процес, під час якого громадяни отримують можливість впливати на рішення органів державної влади, здійснювати контроль з їх виконанням, якщо такі рішення безпосередньо або посередньо торкаються інтересів громадян.

Учасники делегації отримали знання щодо ефективної участі у розподілі бюджетних коштів та підвищили обізнаність щодо бюджету участі як інструменту перетворень на місцевому рівні.

16 днів проти насильства

Друк
PDF

 

«Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни»

Друк
PDF

 

Щороку традиційно українці вшановують померлих і загиблих у страшні роки Голодомору. От і цього року, 25 листопада в читальній залі бібліотеки коледжу відбулася година-реквієм до Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій під назвою «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни».

 

Присутні на заході студенти другого курсу прослухали розповідь провідного бібліотекаря центральної районної бібліотеки Олени Самойленко про цю страшну трагедію. Розповідь супроводжувалася відеоматеріалами , що мали назву «Без права на забуття», в яких разом з відеороликами про голод звучали спогади очевидців того страшного періоду історії.

 

Завершуючи годину-реквієм, зав. бібліотеки Ірина Ровна підсумувала, що всім присутнім лишається єдине: зберігати світлу пам’ять про закатованих жертв та не допустити повторення подібної трагедії.


Ірина Ровна,

зав. бібліотеки коледжу

Впевнені кроки до професійного зростання: участь викладачів у педагогічному тренінгу

Друк
PDF

 

 

Перспективним напрямком удосконалення освітнього процесу в Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії є втілення педагогічних інновацій.

Дієву допомогу в освоєнні викладачами сучасних педагогічних технологій надають фахівці Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти.

21 листопада представники викладацького колективу коледжу відвідали НМЦ ВФПО з метою участі в педагогічному тренінгу «Професійне зростання викладачів – практико орієнтований підхід». Програма цього цікавого й надзвичайно актуального заходу передбачала мотивуючі до активного пошуку й плідної співпраці виступи заступників директора НМЦ Хоменка М.П. та Дудник Т.П., зав. лабораторії педагогічних інновацій Лихогод Н.Г.

    

Загальна тематика циклу тренінгів, учасниками якого ми стали - «Творимо завтра вже сьогодні: місія викладача в умовах діджиталізації освітнього процесу». Практичну роботу учасників зібрання розпочала завідувачка лабораторії цифрових та медіа технологій в освіті Жуковська С.А., яка висвітлила ключові аспекти проектування електронних освітніх засобів навчання.

Гордійчук Н.І., голова методичного об'єднання методистів технікумів і коледжів Житомирської області, методист Бердичівського педагогічного коледжу, виступом на тему «Школа професійного зростання - інструмент підвищення фахової майстерності педагогів», спонукала учасників педагогічного тренінгу оптимізувати діяльність методичної служби.

Стаднік М.М., методист Новоград-Волинського медичного коледжу, поділився досвідом втілення хмарних технологій у виступі, тема якого -  "Створення інноваційного освітнього середовища коледжу - практико-орієнтований підхід".

Підсумком інтерактивної творчої співпраці стало обговорення у формі відкритого мікрофону, а також вручення завідувачкою лабораторії педагогічних інновацій Лихогод Н.Г. сертифікатів учасників онлайн-курсу й педагогічного тренінгу.

 

 

Світлана Дзюба,

голова циклової комісії загальноосвітніх

і гуманітарно-соціальних дисциплін

Подяки Міністерства освіти і науки України

Друк
PDF

  

Вагомі здобутки коледжу на освітянській ниві знайшли своє втілення у почесних державних нагородах представників адміністрації нашого закладу.

Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 11 вересня 2019 року № 467-к «Про нагородження педагогічних та науково-педагогічних працівників», на підставі клопотання Полтавської державної аграрної академії, Подякою Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів та плідну педагогічну діяльність нагороджені директор коледжу Орошан Тетяна Анатоліївна і заступник директора з виховної роботи (2007 – 2019 рр.) Литовченко Алла Георгіївна.

 

Нагороди було вручено ректором Полтавської державної аграрної академії Аранчій В.І. на засіданні Вченої ради.

Вітаємо Тетяну Анатоліївну й Аллу Георгіївну із отриманням заслужених відзнак! Щиро зичимо натхнення, втілення творчих задумів, особистого щастя і професійних досягнень!

Веселе студентське життя

Друк
PDF

             Студенти - це одна із найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їх сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем до загального наслідування, надихаючи інших і стаючи прикладом для майбутніх поколінь.

Міжнародний день солідарності студентів, який відзначається у всьому світі щорічно 17-го листопада, яскраве тому підтвердження.

Тому щороку у Лубенському фінансово-економічному коледжі й гуртожитку проводиться вечір відпочинку для студентів «Наше веселе життя». Таку назву дали святу, яке влаштували викладачі та адміністрація коледжу для нас, студентів.

 

Мешканці гуртожитку змагалися у силі, вправлялися у спритності, знанні рідної мови, правил етикету та ін. Активними, винахідливими, креативними були учасники змагань, а це команди від кожного поверху та їх вболівальники. Переможцями у змаганнях-конкурсах стали дівчата 3-го поверху. Всі учасники отримали призи та грамоти.

  

Для всіх студентів подарунком стала святкова вечірка у кафе «Lavita». Для нас це було щось нове і незвичайне. На святі були присутні директор коледжу Тетяна Анатоліївна Орошан, заступник директора з виховної роботи Вікторія Сергіївна Богдан, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Лубенської міської ради Світлана Олексіївна Скиба та всі куратори груп. Свято для студентів провела неперевершена та драйвова ведуча. Дискотека запалила всіх, навіть «найпосидючіших». Цього року започатковані нові традиції – голосування за найпопулярнішого та найактивнішого студента. Тож титул «Сelebrity коледжу 2019» виборола Карпець Марина (31 група), а «Зірка STUDParty» стала Владислава Ковтун (21 група).

Всі студенти висловлюють велику вдячність викладачам за це прекрасне свято. Ми весело провели час та відпочили.

Яна Запорожець, студентка 20/22 групи

Аліна Юрченко, викладач коледжу

Засідання методичного об’єднання викладачів іноземних мов

Друк
PDF

 

13 листопада 2019 року на базі Лохвицького механіко – технологічного коледжу ПДАА відбулося засідання методобєднання викладачів іноземних мов ЗВО I - II рівня акредитації. У заході взяла участь викладач іноземної мови Лубенського фінансово – економічного коледжу ПДАА Юлія Кривець.

Під час засідання відбувся цікавий круглий стіл на тему: «Форми та методи позааудиторної роботи зі студентами», під час якого колеги могли поділитися досвідом та обговорити нагальні питання позааудиторної та гурткової роботи зі студентами.

   

Після огляду матеріально – технічної бази коледжу викладачі мали можливість подивитися чудові презентації спеціальностей, після яких гості могли продегустувати напої та харчові вироби, виготовлені студентами коледжу. Потім гостей запросили до актової зали, де викладачами іноземної мови було проведено відкритий виховний захід «Strolling the Streets of London», під час якого студенти коледжу продемонстрували свої таланти та високий рівень володіння іноземною мовою. Всі учасники засідання отримали відповідні сертифікати.

Під час обговорення викладачі та голова методичного об’єднання Оксана Савченко відзначили високий професіоналізм своїх колег та подякували студентам і їхнім викладачам за позитивні враження.

На завершення студенти Лохвицького механіко – технологічного коледжу провели для учасників методобєднання цікаву екскурсію в урочище Шумейкове.

 

Юлія Кривець,

викладач іноземної мови

Слідами Нестора Літописця

Друк
PDF

 

Протягом тижня із 4 до 8 листопада у коледжі відбулися заходи, приурочені Дню української писемності, що відзначають 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Свято започатоване 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Тож у понеділок викладач української мови та літератури Аліна Сергіївна Юрченко провела загальну виховну годину, на якій розповіла студентам про виникнення цього свята та про основні етапи розвитку української мови.

 

У четвер у коледжі був проведений І етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика. 8 учасників ІІ курсу вправлялися у завданнях з орфографії, синтаксису та пунктуації. За результатами конкурсу набрала найбільшу кількість балів та здобула І місце Ілляшенко Наталія, студентка 21 групи, ІІ місце завоювала Кулик Ліна, 29 група, ІІІ місце дісталось Запорожець Яні, студентці 20/22 групи. Тож тепер дівчата готуються до обласного етапу, а ми бажаємо їм удачі.

А у п’ятницю у коледжі студенти та викладачі писали вже ХІХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Родзинкою цьогорічного диктанту була можливість перевірити свій рівень володіння українською мовою відразу після його написання. І хоч ми знаємо, що ще треба багато працювати на шляху до оволодіння мовними нормами, та все ж ми справилися!

Аліна Юрченко,

викладач української мови та літератури

Шлях до науки: здобутки, проблеми і перспективи очима молоді

Друк
PDF

  

У рамках студентського інтелектуального форуму «Сучасні проблеми бухгалтерського обліку та фінансів: шляхи вирішення очима молоді» у Полтаві вперше зустрілися коледжі та Факультет обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії. Метою проведення заходу стало узагальнення позитивного теоретичного практичного досвіду, набутого здобувачами вищої освіти факультету обліку та фінансів і коледжів під час наукових досліджень у рамках спеціальностей та навчальних дисциплін.

  

Студентів коледжів радісно зустрічав факультет обліку та фінансів. З вітальним словом звернулася Дорогань-Писаренко Л.О. – к.е.н., доцент, декан факультету обліку та фінансів  та Зоря О.П. – к.е.н., доцент, заступник декана факультету обліку та фінансів з наукової роботи. У рамках розширеного засідання студентського наукового товариства присутні студенти заслухали змістовні доповіді на цікаві теми. За підсумками студентського наукового форуму видано збірник матеріалів та здобувачі вищої освіти отримали сертифікати.

 

 

Емоційне піднесення здобувачі вищої освіти отримали під час участі у інтелектуально-розважальній грі «Брейн-ринг». 

Провели оглядову екскурсію «Стежками академії».

Катерина Кухта, к.е.н., викладач

 обліково-фінансових дисциплін 

Крок за кроком до підприємництва

Друк
PDF

 

Інвестиції в знання

дають найбільший прибуток

(Б. Франклін)

Крок за кроком до підприємництва

 

У рамках тижня економіки в читальній залі коледжу відбулася зустріч студентів з начальником відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради Хакало І.В. та державним реєстратором сектору державної реєстрації Лубенської РДА Сергієнко Ю.М.

Мета заходу – це розширення економічного світогляду студентів, поглиблення знань з економіки, а сама тематика зустрічі була пов’язана з навчальним процесом.

 

У своєму виступі Ірина Василівна повідомила студентам, що у нашому місті працює 26 підприємств різних галузей, також виділила п’ятірку кращих. Провідні спеціалісти економічного напрямку беруть участь у різноманітних програмах, проектах. Це приємно чути, адже на кожному підприємстві працюють наші випускники.

Юлія Миколаївна підготувала присутнім цікаву презентацію на тему «Крок за кроком до підприємництва». Вона у своєму виступі зазначила, що підприємництво – це рушійна сила економіки,  саме підприємницька діяльність не йде на спад, а розвивається і є мотивом для професійної самореалізації, що надасть можливість здобути самостійність у майбутньому, отримати фінансову незалежність та добробут.

Алла Литовченко,

викладач економічних дисциплін

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com