• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Фестиваль «Економічний ярмарок»

Друк
PDF

  

30 жовтня у читальній залі нашого коледжу відбувся фестиваль-конкурс «Економічний ярмарок», в якому взяли участь студенти 3 курсу. Вони представляли різні країни світу, презентуючи їх традиційні страви, предмети побуту, одяг. Креативним організатором цієї події стала викладач коледжу, заступник директора з виховної роботи Богдан Вікторія Сергіївна.

З традиціями японської кухні нас ознайомили студенти 30 групи, Республіку Польща на ярмарку представили учасники 31 групи, а  39 група відтворила національний колорит грузинської кухні, українські страви презентували студенти 32 групи, з особливостями американської культури знайомили студенти 37 групи.

     

Кожна група відповідально та творчо підготувалася до участі в ярмарку та самої презентації. Було дуже цікаво подивитися на декор, який обрали студенти для більш яскравого вираження своєї країни, а також костюми та, звичайно, розмаїття страв. Кожна група дуже гарно проявила себе, тому обрати переможця було важко. Попри все, перше місце отримала 32 група, яка показала свій український дух. Але інші групи також не зосталися без уваги і були нагороджені у наступних номінаціях: «Національний колорит», «Підприємливість», «Креативність», «Сервіс-клас».

Катерина Сацька,

студентка 31 групи

Зустріч активістів органів студентського самоврядування Полтавської області

Друк
PDF

  

Студентство як складова частина молоді, становить собою окрему соціальну групу, що характеризує особливий спосіб життя, умови навчання і побуту. Студентське самоврядування – це добровільне об’єднання студентів, яке самостійно та під свою відповідальність вирішує питання, які стосуються інтересів та життя студентства. А навчитися працювати у команді задля створення цікавих і незабутніх років навчання є його головною метою.

  

 30 жовтня у Полтавській державній аграрній академії відбулася зустріч активістів органів студентського самоврядування Полтавської області. Учасники мали змогу отримати інформацію про те, як працювати у напрямку організації та проведення заходів для студентської молоді. На зустрічі виступали з доповідями провідні молодіжні об’єднання, які розповідали про те, як створити команду, як мотивувати студентів до праці. Олена Миколаївна Бабенко, представник міської ради, розповіла, як знайти підтримку влади та жителів міста, а представник академії говорила про права студентів і студентського самоврядування, зокрема про ст.40 ЗУ «Про вищу освіту».

Ми насичено, продуктивно та з користю провели час.

 

Яна Запорожець,

студентка 20/22 групи

7-й День молодого спеціаліста «Cам собі BOSS»

Друк
PDF

  

31 жовтня в рамках міжнародної виставки ефективних рішень для агробізнесу «АгроКомплекс 2019» відбувся захід для студентів, на якому були присутні і студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА.

   

З вітальним словом звернулися до студентів Сергій Висоцький, директор агропромислових виставок ТОВ «Київський міжнародний ярмарок», Алла Чайковська, завідувач науково-методичного кабінету безперервного розвитку та освіти дорослих НМЦ «Агроосвіта» та Анатолій Циркун, менеджер проекту Агрокебети.

 

Під час заходу студенти ознайомилися з міжнародними програмами практики, про які розповіла заступник директора Агенції «Goodwill» Лариса Левківська. Керівник проектів AgroPortal.ua Іванна Панасюк поспілкувалася зі студентами з приводу того, як конкурс «Краща аграрна практика» допоможе їм реалізувати свої мрії.

Також програма заходу включала:

·                   лекторій «Я – молодий підприємець», де виступали молоді керівники компаній – експонентів, ділилися секретами формування успішної кар’єри та мотивації  для студентів, як стати власниками бізнесу;

·                   ярмарок вакансій;

·                   відвідування виставкової експозиції.

Як результат, студенти зрозуміли, що аграрна сфера є перспективною і постійно розвивається, а досягти успіху просто – потрібно плідно навчатися, визначити ціль і рухатися в її напрямку.

 

Вікторія Богдан,

заступник директора з виховної роботи

Засідання круглого столу

Друк
PDF

              17 жовтня студенти 21 групи Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА у приміщенні Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Яковича Стеллецького зібралися на засіданні круглого столу. Темою обговорення було вшанування пам'яті людини, яка прославила не тільки наш край, а і всю Україну – Зайкевича Анастасія Єгоровича.

Гостями на засіданні були люди, які у своїй науковій діяльності неодноразово зверталися до його творів: Віктор Виргунов – лауреат літературно-мистецької премії ім.Малика, Віктор Самородов - доцент Полтавської державної аграрної академії, Людмила Глущенко – кандидат біологічних наук, депутат Лубенської міської ради, краєзнавець – Іван Кириченко, вчитель історії ЗОШ №7 – Олександр Карпенко, Тетяна Грищенко – голова ради молодих вчених академії.

 

Під час виступів гостей ми дізналися, що А. Зайкевич - український агроном, один з перших організаторів сільськогосподарської дослідної справи, з 1884 року професор Харківського університету, за його участю було організовано Полтавське і Солоницьке дослідницькі поля, Лубенську дослідну станцію лікарських рослин.

Увага вченого була звернена до агротехніки, селекції та насінництва цукрових буряків, підбору кращих сортів зернових, соняшника та картоплі. Ним здійснена акліматизація одного з найрентабельніших нині сортів гібридної «Люцерни Зайкевича». Записував народні пісні для М.Лисенка, пропагував творчість Т.Шевченка. Досліджував гончарні промисли, був співзасновником Миргородського керамічного технікуму.

Студентам сподобалося засідання, ми дізналися багато нового та корисного.

 

Влада Ковтун,

Анастасія Даценко,

студентки 21 групи

Екскурсія до Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості

Друк
PDF

10 жовтня в рамках вивчення дисципліни «Біржова діяльність» студенти 39 групи  разом з викладачем Литовченко А.Г. відвідали Лубенську філію  Полтавського обласного центру зайнятості.

Провідний фахівець з професійної орієнтації  Вікторія Василівна Омарова  ознайомила присутніх з роботою центру, про її особливості та специфіку.

  

У форматі діалогу говорили про актуальні потреби сучасного ринку праці, перспективах розвитку ринку професій, правовим статусом безробітних.

Студенти мали змогу разом з Вікторією Василівною здійснити пошук вакансій, скориставшись спеціальною програмою,  яка швидко надає інформацію, що сприяє в пошуку роботи.

 Головне , у кожного студента вселилася віра і надія, що обрана ними спеціальність актуальна на ринку праці.

А ще, така зустріч, це налагодження тісної співпраці і має надзвичайно важливе значення ефективного працевлаштування випускників.

                                                                                 Дарина Носенко,

 студентка 39 групи

 

 

Цікава та корисна екскурсія до Полтави

Друк
PDF

      16.10.2019 року нам, студентам першого та другого курсу Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії, випала чудова нагода поїхати до міста Полтави, відвідати історичні перлини Полтавщини: Музей важкої бомбардувальної авіації, Музей-садибу Івана Котляревського, побачити театральну виставу “Сватання на Гончарівці” у театрі ім. М.В. Гоголя.

О восьмій ранку ми зі студентами та викладачами зустрілись біля автобуса, яким мали здійснити подорож. Автобус приємно здивував комфортом для поїздки.

   

Дорога до обласного центру була цікавою та змістовною, викладачі зробили для нас міні-вікторину із загадками, сенс був у тому, що за правильну відповідь на запитання ми отримували приз. Нам було дуже цікаво і весело брати учать, а найбільше - отримувати призи.

Прибувши до Полтави, першочергово ми відвідали Музей важкої бомбардувальної авіації, де побачили величаві літаки-експонати. Вразила не тільки екскурсія, а й вільний доступ до таких літальних апаратів, як Ан-2 Кукурузник та Ту-134 Буратіно. Цікаво та незвичайно було побувати за штурвалом цих апаратів. Насправді могутні та по-своєму прекрасні літальні апарати, що несли на своїх бортах смертоносну зброю, носили такі ласкаві назви Буратіно, Кукурузник, Олександр Молодший тощо. Екскурсія всім сподобалась, ми гарно пофотографувались та отримали позитивні емоції.

   

Відвідавши Музей-садибу Івана Котляревського, ми не лише на власні очі побачили, як жив великий письменник, а й весело та пізнавально провели час. Чудовими були фото біля знаменитої Полтавської альтанки, поряд з музеєм.

Далі за планом екскурсії були відвідини театру ім. Гоголя, куди ми прибули о 18.50. Багато з нас вперше відвідував театр, а отже, отримав нові незрівнянні емоції.

Коли почалась вистава, ми були захоплені грою акторів, уважно слухали та слідкували за подіями. Коли на сцену вийшов Стецько, зрозуміли, що сумно нам точно не буде: глядачі реготали в один голос. Вистава нам дуже сподобалась, і ми навіть дорогою додому обговорювали деякі сцени.

По дорозі додому екскурсанти поділились на тих, хто відпочиває, і тих, то веселиться. «Гальорка» реготала та проводила весело час, обговорюючи події захопливого дня, більш емоційні екскурсанти втомлено слухали музику або дрімали.

Пізно ввечері, втомлені та щасливі від вдало проведеного часу, ми повернулись у рідне місто Лубни, де спокійно розійшлися по своїх домівках, подякувавши водієві та викладачам за гарну дорогу і змістовну поїздку.

Враження про цей день залишились тільки позитивні, думаю, що всі отримали задоволення від цієї подорожі, знайшли нових друзів та просто змістовно і корисно провели час.

 

Мирослав Супрун,

студент 12 групи

«День кар’єри» в коледжі

Друк
PDF

 

Важливим завданням сучасного ринку праці є підвищення рівня зайнятості молоді та випускників вищих навчальних закладів. Це провідний фактор зростання навчального та кадрового потенціалу національної економічної освіти. Невід’ємною складовою освітнього процесу у закладах вищої освіти є професійно-орієнтаційна робота. Саме вона охоплює комплекс заходів, спрямованих на розширення знань про види трудової діяльності та вимоги до працівників різних спеціальностей. Професійна орієнтація є чинником, що забезпечує успішне трудове життя. Дізнаючись про професії, людина краще розуміє їх зміст та кінцеве призначення, починає адаптуватися до поведінки на ринку праці.

Саме з цією метою на базі нашого коледжу 16 жовтня було проведено міський проінмормаційний масовий захід «День кар’єри», організований фахівцями Лубенського міськрайонного центру зайнятості населення. Учасниками заходу стали запрошені учні випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Лубни. Вони мали змогу отримати багато корисної інформації щодо вибору подальшої освітньої та професійної діяльності.

   

З вітальним словом до учасників заходу звернулася заступник директора коледжу з навчальної роботи Джура Валентина Василівна. Вона ознайомила присутніх з навчальним закладом, який нещодавно відзначив свій 75-річний ювілей, та побажала випускникам ЗОШ займати активну життєву позицію у виборі трудової діяльності та побудові успішної професійної кар’єри.

 

З цікавістю та позитивними емоціями присутні переглянули презентації всіх спеціальностей, за якими у коледжі готують фахівців фінансово-економічного напрямку. Їх представили провідні викладачі спеціальних дисциплін:

-                     спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» -  викладач обліково-фінансових дисциплін Кочерга Тетяна Іванівна;

-                     спеціальність «Облік і оподаткування» - викладач обліково-економічних  дисциплін Слєпцова Наталія Василівна;

-                     спеціальність «Економіка» - викладач економічних дисциплін Ісаєнко Володимир Володимирович;

-                     спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» викладач комерційних дисциплін Пономаренко Вікторія Олександрівна.

 

   

    До складу агітаційної бригади ввійшли не лише викладачі, а й студенти. Яскраві та запальні номери продемонстрували учасники художньої самодіяльності  коледжу:  Ахмадзянов  Денис – студент 12 групи,  учасниці ансамблю  «Діамант»  та  ансамблю  ложкарів  коледжу. Ведучою заходу була творча та ініціативна студентка 21 групи спеціальності «Облік і оподаткування» Ковтун Влада; за звукорежисерським пультом працював студент 31 групи  Німич  Іван.

   

Допомогу у організації заходу надали викладачі коледжу: Кочура Лариса Віталіївна, Мойсеєнко Валентина Юріївна, Литвиненко Світлана Володимирівна.  Відповідальною за  проведення  заходу  було призначено зав. навчально-методичного кабінету Пшеничну Юлію Сергіївну.

Роботу студентів-учасників агітаційної бригади організували заступник директора коледжу з виховної роботи  Богдан Вікторія Сергіївна та керівник художньої самодіяльності Кочубей Світлана Василівна.

Серед присутніх було розповсюджено роздаткові матеріали інформаційного та рекламно-агітаційного характеру щодо питань подальшого навчання та працевлаштування.

Дякуємо за співпрацю з Лубенським міськрайонним центром зайнятості, а майбутніх випускників ЗОШ запрошуємо до нас на навчання.

Двері нашого коледжу відкриті для Вас завжди!!!

 

 

Завідувач навчально-методичного кабінету

 

Юлія Пшенична

Вже брами літа замикає осінь..

Друк
PDF

 

      Під такою назвою відбулося свято осені в гуртожитку коледжу. Стало вже доброю традицією на початку жовтня до Дня вчителя проводити такий захід. А в цьому році свято під назвою: «Вже брами літа замикає осінь» приурочене відразу двом датам – Дню працівників освіти та ювілею коледжу – 75 річниці.

     Читальну залу гуртожитку, де проходив захід, наповнили духмяні запахи квітів, фруктів, овочів. Саме з них мешканці гуртожитку зробили прекрасні композиції. Кожна з них – це витвір фантазії і творчості студентів. Були тут вироби з природного матеріалу, овочів, фруктів. До участі у святі долучились майже всі мешканці гуртожитку.

     Самі учасники та гості, які відвідали свято, отримали велику естетичну насолоду.

Лариса Луценко,

вихователь гуртожитку

Наш коледж - ювіляр

Друк
PDF

 

 

 

Гортаючи історії сторінки,

Плануючи майбутні відкриття,

Пишаємося тим, що підійшли ми гідно

До ювілейної межі життя.

 

Святково й піднесено, радісно й урочисто зустрів ювілейну річницю свого заснування Лубенський фінансово-економічний коледж Полтавської державної аграрної академії. Яскраві повітряні кульки, усміхнені обличчя й щирі дружні обійми – все ніби нагадувало, що довгоочікуване свято 75-річчя закладу освіти настало.

Студенти, викладачі, працівники коледжу і, звісно ж, почесні гості, мали змогу оцінити привітність фотозони, оформленої на першому поверсі й залишити у пам’яті неповторне відчуття свята. Поруч – оновлені інформаційно-виставкові стенди – свідчення відповідальної праці колективу, а ще – традиційна фотовиставка «Єдина країна», дбайливо оформлена студентами й викладачами.

На годиннику – 11.00. Епіцентром подій стає кімната-музей коледжу. Саме тут відбулась сповнена історичної цінності подія – закладання капсули часу для майбутніх поколінь. У капсулу вмонтований лист-звернення студентів коледжу до нащадків з інформацією про наше сьогодення та основні події, якими живе наш заклад. А відкрити капсулу, закладену дбайливими руками директора у присутності студентського активу, адміністрації та викладачів коледжу, зможуть через 25 років на честь 100-річного ювілею нашої Альма-матер.

 

Настав час святкового концерту. Як справедливо зазначили його ведучі, викладачі Кочерга Т.І. й Козюпа К.М., сьогодні ми всі іменинники: всі, хто самовідданою працею творять історію коледжу, ветерани праці, у кого за плечима великий педагогічний шлях і досвід, випускники, які знайшли своє місце в житті, стали висококваліфікованими спеціалістами, поважні гості урочистостей,  а також розумні, кмітливі, найкращі студенти – неповторні особистості, завдяки яким наш коледж впевнено крокує в майбутнє.

Стало доброю традицією розпочинати святкове дійство проникливим виступом директора коледжу, відмінника аграрної освіти і науки України – Орошан Т.А. Слова вдячності, почуття гордості за кожен рядочок біографії навчального закладу, що писався золотими літерами, створюючи живий історичний зв’язок між поколіннями – саме такі щирі емоції виразила Тетяна Анатоліївна, звертаючись до всіх присутніх. Під час урочистостей наш директор була нагороджена почесним знаком «За впровадження інновацій в освіті».

   

До вітань на адресу навчального закладу приєднались справжні творці його історії – директори Снісаренко А.І. та Огієнко Л.І., які очолювали спочатку технікум, а потім коледж у непрості, проте по-своєму цікаві й неповторні часи. З особливим почуттям вдячності й поваги коледжанська родина зустріла ветеранів праці, їх невтомна праця на педагогічній ниві втілилась у цілі покоління успішних випускників і нині додає викладацькому колективу натхнення для нових звершень.

Двері коледжу завжди привітно відчинені для мудрих порадників і вірних друзів. Тож не випадково зі святкової сцени лунали щирі слова вітань від запрошених гостей. Почесні відзнаки й нагороди та цінні подарунки коледжанська громада отримала від представників Полтавської державної аграрної академії: декана факультету обліку та фінансів Дорогань-Писаренко Л.О.; доктора історичних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку ПДАА Шаравари Т.О. Вітання з нагоди ювілею коледж отримав і від представника Ради директорів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, директора коледжу управління, економіки і права ПДАА Козаченко О.М.

По-родинному щиро і водночас особливо урочисто привітали коледж міський голова Грицаєнко О.П., голова районної державної адміністрації Качаненко Т.П., директори Лубенського медичного училища Кузьменко А.Г. і Лубенського лісотехнічного коледжу Сендзюк Р.В.

Приємною подією стала поява на святі одного з найвідоміших випускників нашого закладу – доктора філологічних наук, професора, лауреата Шевченківської премії, заслуженого діяча науки і техніки України Наєнка М.К. Його цікавий виступ, доповнений презентацією власних творчих надбань ще раз переконав присутніх, наскільки неординарними й талановитими є випускники коледжу.

 

Нинішні студенти коледжу теж радували зі сцени святковими вітаннями у рамках концертної програми, підготовленої заступником директора з виховної роботи Богдан В.С. за безпосередньої участі художнього керівника Кочубей С.В. і звукорежисерів Супруна В. та Німича І. (студента 31 групи), а також представників студентської ради. Вокальні таланти колективу «Діамант», романтичний сольний виступ гітариста Ахмадзянова Д. (доповнений танцювальною композицією у виконанні Новікова С. і Науменко В.), майстерність ансамблю ложкарів і танцювальна енергія колективу «Водограй» викликали щире захоплення й вдячні аплодисменти присутніх на святі. Коледж радо вітали юні танцівники колективів «Перлина» і «Тандем», за що їм особлива вдячність від організаторів заходу.

Святкування ювілейної річниці закладу освіти продовжив флешмоб, організований на подвір’ї студентами коледжу. Патріотичні синьо-жовті кольори в одну мить злились у такі величні «75»!

Важко описати щиру вдячність всім організаторам заходів з нагоди 75-річчя коледжу, адже кожен, кому небайдужа доля нашого закладу освіти, доклав максимум зусиль для успішного проведення свята.  Віримо, що багата історія нашого коледжу буде сповнена нових подій, неповторних вражень, щедрих здобутків і омріяних перемог!

 

Світлана Дзюба,

викладач коледжу

Ювілею коледжу присвячується

Друк
PDF

  

24 і 26 вересня 2019 року з нетерпінням чекали студенти і викладачі фінансово-економічного коледжу, бо саме в ці дні заплановані спортивні змагання з волейболу і міні-футболу.

24 вересня на спортивний майданчик коледжу вийшли дві волейбольні  команди, гравцями однієї з яких були студенти (Куришко Д., Шкурат В., Семистрок Д., Новіков С., Остапко А., Даценко А., Дітковська В., Ковтун В., Кошіль А.), а іншої – викладачі (Кононенко В.Г., Скребець І.А., Ісаєнко В.В., за активної участі випускниці, а нині лаборанта Удовіченко О.М. та студентів Нечволод А. і Супруна М.). Цікава і захоплююча зустріч!

Юним спортсменам-волейболістам  хотілося показати свої навички гри у волейбол, свою спритність і молодечий ентузіазм. І їм це вдавалося під час гри. Злагоджену і майстерну гру демонструвала команда викладачів коледжу. Мабуть, саме це і стало запорукою успіху. З рахунком 3:1 на користь команди викладачів завершився поєдинок волейболістів.

Попереду 26 вересня. До участі у змаганнях готуються студенти-футболісти, а команда суперників цьогоріч дещо незвична, бо до її складу ввійшли не тільки викладачі коледжу, а й запрошені студенти футболісти минулорічних випусків, які виявили бажання згадати студентські футбольні роки і побачити в дії нове покоління коледжанських футболістів.

Перший тайм, який завершився з рахунком 2:1 на користь студентської команди, переконав усіх присутніх, що футбольні традиції коледжу будуть збережені й примножені, у цьому заслуга студентів Буняка І., Козіна О., Таранича Є., Комара В., Колбуна О., Новікова С., Пінчука В., Федоренка С. Стрімкі атаки, комбінаційна гра польових гравців, а також контроль за грою з боку голкіпера Козіна О. дали свій результат і втілились у забиті м’ячі (рахунок відкрили Таранич Є. і капітан команди студентів Буняк І., збірна викладачів і випускників відповіла голом Панасенка С.).

  

Поряд з цим, у другому таймі провідну роль відіграв досвід, а з ним – і результативні передачі та виграні єдиноборства (автори забитих м’ячів – випускник Панасенко С. і керівник фізвиховання Кононенко В.Г.).

За підсумками матчу з міні-футболу перемогу з рахунком 4:2 святкували викладачі (Кононенко В.Г., Скребець І.А., Ісаєнко В.В., Бибик Ю.А.) і випускники (Кучеренко Ю., Артеменко О., Панасенко С.), а також юний голкіпер досвідченої команди – студент Супрун М. Команда переможців отримала вітання й грамоту від директора коледжу Орошан Т.А., а всім учасникам турніру вдячними оплесками подякували вболівальники.

  

Звісно, перемога – річ важлива, проте колектив викладачів фізичного виховання на чолі з організатором змагань Кононенком В.Г. вбачають роль подібних заходів в іншому: популяризувати фізичну культуру і спорт, сприяти розкриттю спортивного потенціалу здобувачів освіти, забезпечувати тісний зв’язок між поколіннями спортсменів, а отже, продовжувати славну спортивну історію нашого коледжу.

Хотілося зазначити, що спортивні поєдинки і волейболістів, і футболістів проходили за підтримки вболівальників. Слова щирої вдячності адресуємо адміністрації коледжу, викладачам, студентам, які не залишились осторонь від цікавих спортивних баталій.

 

Володимир Кононенко,

керівник фізичного виховання

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com