• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Фізична культура і спорт – запорука здоров’я кожного

Друк
PDF

  

14 вересня в Україні відзначався День фізичної культури і спорту. Це важлива складова життя кожної людини, навіть якщо вона так не вважає. І особливо фізична культура та спорт важливі для молодих людей. То чим живе Лубенський фінансово-економічний коледж сьогодні?

Не залишаючись байдужими до історичного минулого нашого міста, 17 вересня студенти 37 групи взяли участь у історично-спортивному квесті «Лубни тисячолітні». Захід, організований Лубенським краєзнавчим музеєм ім. Гната Стеллецького та громадськими активістами, залишив безліч цікавих вражень і позитивних емоцій.

Продовженням тижня фізичної культури і спорту стала проведена 18 вересня товариська зустріч з міні-футболу зі спортсменами ДЮСШ м. Лубни. Матч дав змогу виявити спортивний потенціал студентів, які цьогоріч вступили до коледжу.

  

19 вересня – день,  насичений спортивними подіями для нашої студентської сім’ї. Футболісти коледжу змагалися зі студентами закладів вищої освіти, що прибули до Лубен з різних міст України, в традиційному щорічному всеукраїнському турнірі на кубок «Юність Посулля». Ці змагання проходили на спортивних майданчиках Лубенського лісотехнічного коледжу. За участь у футбольному турнірі кожен студент-футболіст нагороджений грамотою, а команда отримала в дарунок футбольний м’яч. Враження від поєдинків турніру – якнайкращі, а найголовніше те, що здобули безцінний досвід змагань на такому рівні.

Після завершення змагань група футболістів та кращих спортсменів коледжу вирушила в поїздку до м. Київ для перегляду футбольного матчу за участю улюбленої столичної команди «Динамо» та команди «Мальме» (Швеція). Гра проходила в рамках групового етапу Ліги Європи. Бути вболівальником  на такій футбольній зустрічі – це не тільки цікаво, але й відповідально. Адже команда «Динамо» Київ відстоювала честь не лише свого футбольного клубу, а й нашої держави України. Позитив від матчу – незрівнянний, перевершив всі сподівання, адже команда, за яку вболівали і яку підтримували, перемогла з рахунком 1:0. Втомлені, зате щасливі, повернулися до рідних Лубен далеко за північ.

 

У рамках святкування Дня міста 21 вересня  на стадіоні «Центральний» в  м. Лубни відбулися районні спортивні змагання з легкої атлетики «Золота осінь». Студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА взяли активну участь і показали досить високі результати. Перше місце з бігу на 1000 м здобув Колбун Олександр (39 гр.), також він був другим на дистанції 100 м. Другі  місця зайняли: у стрибках у довжину з місця - Калатур Іван (37 гр.), підтягування на перекладині – Новіков Станіслав (37 гр.), естафетний біг 4х100 м – склад команди: Антонюк Олександра (37 гр.), Клепач Володимир (20/22 гр.), Ковтун Ірина (30 гр.), Колбун Олександр (39 гр.). Треті місця виборола з бігу на 100 м та у штовханні ядра Антонюк Олександра (37 гр.).

На цьому тиждень фізичної культури і спорту на завершується, адже на студентів і викладачів чекають нові спортивні баталії. Колектив викладачів фізичного виховання щиро зичить натхнення всій коледжанській родині і запрошує приєднатись до цікавих заходів задля спільної мети – дбати про збереження й зміцнення здоров’я!

 

Володимир Кононенко,

організатор заходів тижня,

керівник фізичного виховання

Участь у заходах, приурочених Дню міста

Друк
PDF

  

Колектив Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА взяв активну участь у святкуванні 1031 річниці міста. Так, 17 вересня студенти коледжу стали учасниками різноманітних конкурсів, що проходили в історичній частині міста під час історичного квесту «Лубни тисячолітні», який був організований Лубенським краєзнавчим музеєм імені Гната Стеллецького.

  

18 вересня вібулося покладання квітів до пам'ятних знаків воїнам 337-ї стрілецької дивізії та воїнам-авганцям за участю студентів та викладачів коледжу.

19 вересня колектив коледжу відвідав презентацію художнього фільму «Тарас. Повернення».

У суботу, 21 вересня, викладачі та студенти взяли участь у святковій театралізованій ході «України рідної окраса – чарівна лубенська сторона».

   

А у неділю, 22 вересня у Центральному парку культури та відпочинку відбулася виставка квіткових композицій «Миру тобі, Україно!», навчальних закладів, де наш навчальний заклад представив виставку стендів, які інформували відвідувачів про спеціальності, здобутки колективу, досягнення за 75 років існування, а також альбом, присвячений випускникам минулих років Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії.

 

Вікторія Богдан,

заступник директора з виховної роботи

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Друк
PDF

  

З 16 по 20 вересня тривав Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу в рамках правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!». В Лубенському фінансово-економічному коледжі було проведено ряд заходів, спрямованих на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу.

   

Так, бібліотекою коледжу було презентовано виставку «Безпечний коледж. Маски булінгу», на якій студенти та викладачі мали можливість ознайомитися з новими ідеями щодо протидії булінгу. Куратори провели години спілкування та тему «Не цькуй, а працюй». Також в рамках тижня було організовано акцію «День рожевої сорочки», студенти та викладачі нашого коледжу одяглися в одяг з елементами рожевого кольору.

Представники Лубенського місцевого центру з надання БВПД та Лубенського місцевого відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області провели  виховну годину на тему «Стоп булінг», на якій студенти дізналися про те, що таке булінг, яким він буває, причини цього явища, хто є учасниками булінгу, хто найчастіше стає його жертвами, хто такі булери і що їх спонукає «булити» свою жертву та яка роль спостерігачів у цьому.

 

Вікторія Богдан,

заступник директора з виховної роботи

Інформаційна година

Друк
PDF

 

16 вересня студенти коледжу були присутні на Публічній презентації «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС» у Лубенській міській раді. Серед присутніх були представники місцевої влади, підприємці, молодь, освітяни.

 

На заході нас, присутніх, ознайомили із пріоритетами допомоги, яку ЄС надає Україні. Також презентували довгострокові програми та проекти в сфері бізнесу, освіти, культури, можливостей для молоді та інших, в яких українці можуть брати участь щонайменше до 2020 року. Крім того було ознайомлено про інформаційні ресурси Представництва ЄС в Україні.

Програми та проекти від ЄС, про які було згадано на презентації: Cosme, EEN, Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, eTwinning Plus, EU Study Days.

Катерина Кухта,

викладач коледжу

Екскурсія до бібліотеки на презентацію книги Ганни Кревської

Друк
PDF

 

Одинадцятого вересня студенти другого курсу нашого коледжу на парі української літератури, разом з викладачем української мови та літератури Юрченко А.С., відвідали захід з нагоди презентації книги лубенської поетеси, прозаїка, редактора газети «Вісник», члена Національної спілки письменників України  - Марини Кононенко, більш відомої як Ганна Кревська. Разом з презентацією книги «Ситцеве щастя» співпало святкування 40-річного ювілею авторки. На святі звучали рядки віршів та прози у виконанні ювілярки, спогади з її дитинства, розповіді про її родину.

   

Численні запрошені гості були щедрими на спогади та вітальні слова на адресу ювілярки. Багато квітів, бо кожен, хто прийшов, хотів подякувати Ганні Кревській за її талант. Музичними дарунками були виступи Віталія Циганника, голови Лубенського літературного об’єднання імені О.Донченка Олександра Міщенка, шкільної вчительки математики, поета – пісняра Миколи Кочерги. На заході були присутні і студенти медичного училища, адже і письменниця у свій час закінчила його.

У новій книзі Ганни Кревської «Ситцеве щастя»  розповідається про те, як перший німецький танк в’їхав в місто Лубни, про спогади зі щоденників різних людей у ті страшні роки та повоєнні події.

Щиро вдячні нашим талановитим землякам за те, що вони своїм талантом та  натхненням нагадують нам про сторінки історії нашого краю.

 

Вікторія Пятецька та Тетяна Єфімова, студентки 20 /22 групи

Аліна Юрченко, викладач коледжу

Тренінг із розвитку медіаграмотності

Друк
PDF

 

Сьогодні кожна людина користується мережею Інтернет, переглядає телебачення, є слухачем радіо, читає газети й журнали. Але не кожен замислюється, чи є інформація, яку він отримує, правдивою або проплаченою, чи не є реклама пропагандою. Про медіаграмотність почали активно говорити через інформаційну війну — називаючи її одним із найбільш ефективних способів протистояти пропаганді. Саме цим і займається полтавська громадська організація "Твій Світ", доносячи ці знання до людей.

 

Одним із багатьох став проект "Каталізатор критичного мислення: розвиток медіаграмотності серед молоді Полтавщини". Олександр Чепур, керівник організації, та його команда волонтерів стараються це донести до молоді. Наш коледж також мав таку можливість. Разом із іншими студентами нашого міста ми командою працювали над розширенням навичок в цій сфері. Дуже вдячні організації "Твій Світ" за нові можливості!

 

Запорожець Яна, студентка 20/22 групи

З Днем знань!

Друк
PDF

 

Ось вже й повіяло осіннім, але ще таким теплим вітерцем, і завжди ця пора року розпочинається чудовим святом - Днем знань!

Цей день завжди особливо урочистий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя.

Цей хвилюючий і радісний день 2 вересня завітав і до нашого коледжу.

Свято розпочали ведучі: студентки коледжу Ковтун Владислава та Карпенко Ірина.

З вітальним словом виступила директор коледжу Тетяна Анатоліївна Орошан, привітавши всіх із початком навчального року та побажавши успіхів і наснаги в навчанні. На заході були присутні гості: Дорошенко Андрій Петрович кандидат економічних наук, доцент кафедри, заступник декана факультету обліку та фінансів; Логвин Любов Миколаївна начальник відділу агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації та Хакало Ірина Василівна начальник відділу економічного розвитку і торгівлі.

Також наше свято прикрасили музичні вітання, які дарували студентки 31 групи Аліна Перетятько, 21 групи Анастасія Даценко та випускниця коледжу Діана Мироненко.

Особливу увагу приділили тим, для кого перший дзвоник у коледжі дійсно пролунав вперше. Для першокурсників це новий етап у житті, який прокладе стежину в майбутнє, тож сьогодні відбулася посвята першокурсників у студенти. Директор коледжу вручила символічний студентський квиток, а заступник директора з навчальної роботи Валентина Василівна Джура в дусі українських традицій благословила їх на нові звершення.

Зберігаючи кращі традиції попередніх поколінь, ми набуваємо свої, нові, для майбутніх поколінь. Тому цьогоріч ми започаткували нову традицію - саджати дерево, як символ знань. Як ростиме це дерево, нехай ростуть і примножуються студентські знання на благо коледжу та держави.

Зі святом, дорогі друзі! Щасти Вам!

Яна Запорожець, студентка 20 групи

Аліна Юрченко, викладач коледжу

Свято випуску 2019 року

Друк
PDF

 

 

У Лубенському фінансово-економічному коледжі урочиста подія – випускний вечір, який відбувся 27 червня. На свято зібрались викладачі, випускники, батьки, рідні та друзі.

Свято відбулося в атмосфері радісного хвилювання, а також певного смутку за коледжем, що за час навчання став для випускників другою домівкою. Роки, проведені разом, назавжди залишаться в пам'яті. Хтось пізніше згадає про них з радістю, хтось з тугою. Але так чи інакше, веселі моменти студентського життя не забудуться ніколи. Випускний вечір – це закінчення перед великим початком… Це – підсумок натхненної праці викладачів, сумлінного старання студентів.

Привітати випускників завітали: міський голова О. Грицаєнко, депутат Верховної Ради України К. Іщейкін, в.о. голови Лубенської райдержадміністрації С.Сіряченко, заступник декана факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії А.Дорошенко.

   

Запальною піснею свої групи вітали куратори Кочерга Т. І. (30 гр.), Юрченко А. С. (31 гр.), Кривець Ю. О. (37 гр.), Кононенко В. Г. (39 гр). Під час концерту звучали музичні вітання для випускників і батьків, які супроводжувалися бурхливими оплесками.

  

Найбільш хвилюючою частиною свята стало вручення випускникам дипломів.

Позаду лекції, заліки та іспити, а попереду – доросле самостійне життя. Проте кожен з випускників ще не раз з вдячністю та теплом згадає свою аудиторію, одногрупників та викладачів, які за цей час стали як рідні.

Тож від імені випускників 2019 р. хочу всім подякувати за найкращі студентські роки, які ми провели в стінах коледжу.

 

Юлія Дудник, випускниця 30 групи

Науково-практична конференція за результатами виробничої практики

Друк
PDF

 

Підготовка сучасного фахівця економічного напрямку можлива лише на основі комплексного поєднання науково-теоретичного і практичного навчання. Практичне навчання є найважливішою складовою  освітнього процесу і ставить за мету закріпити і поглибити знання, одержані в процесі навчання. Заключним етапом практичної підготовки майбутнього спеціаліста є виробнича  практика, яка  безпосередньо пов’язана з подальшою  професійною діяльністю студентів.

13 червня 2019 року у коледжі проводилася науково-практична конференція за результатами  проходження виробничої практики. Участь у конференції взяли студенти 3-го курсу всіх спеціальностей та викладачі профілюючих дисциплін.  

З вступним словом до присутніх звернулася завідувач навчально-виробничою практикою Пшенична Юлія Сергіївна.

На конференцію  були запрошені представники з установ та організацій (керівників служб та підрозділів підприємницьких структур):

Прохорова Світлана Миколаївна – головний бухгалтер відокремленого підрозділу «Лубенський верстатобудівний завод»  Публічного акціонерного товариства «МОТОР СІЧ»;

Логвин Любов Миколаївна – начальник відділу агропромислового і економічного розвитку Лубенської РДА;

Больбот Наталія Іванівна – голова наглядової ради ТОВ «Базис-Надія»;

Жовнір Іван Миколайович  –  начальник Управління державної казначейської  служби України у Лубенському районі Полтавської області.

 

З доповідями виступили студенти 3-го курсу від кожної зі спеціальностей:

Василенко Анастасія Сергіївна

30 група, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»

Тема: «Казначейське обслуговування бюджетів за доходами» на матеріалах УДКСУ у Лубенському районі Полтавської області

Дудник Юлія Володимирівна

30 група, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»

Тема: Механізм формування власного банку» на матеріалах АТ КБ «Приват-Банк» Оржицького району

Черкаська Тетяна Миколаївна

Тема: «Фінансовий облік готівкових коштів підприємства» на матеріалах ТОВ «Оріхівський цегельний завод»Лубенського району Полтавської області

Гусаренко Наталія Юріївна

Тема: «Фінансовий облік надходження основних засобів» на матеріалах ТОВ «Райз-схід» м. Заводське Лохвицького району Полтавської області

Мошура Аліна Олександрівна

Тема: «Організація і планування виробництва сої» на матеріалах ТОВ «Савинці» Миргородського району Полтавської області

Ломака Аліна Сергіївна

  

Тема: «Політика торгівельно-виробничого підприємства по асортименту в умовах конкуренції» на матеріалах приватного підприємства «Лубнимаш»

Доповідачі розкрили особливості роботи та проаналізували показники виробничо-фінансового стану підприємств, що стали базами для проходження практики студентів.

У ході конференції обговорювалися актуальні питання та проблеми розвитку банківської системи, казначейської сфери, агропромислового виробництва та комерційної діяльності.

  

У заключному слові представники організаційних структур побажали випускникам відмінних оцінок при складанні  комплексного державного іспиту, творчих злетів і успіхів у подальшій професійній діяльності та здійснення мрій в особистому житті.

 

Дякуємо за співпрацю з нашим навчальним закладом в організації практичної підготовки студентів!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Юлія Пшенична,

                   завідувач навчально-виробничою  практикою

Майбутні лідери агропромислового виробництва

Друк
PDF

  

 

З 29 по 31 травня на базі Харківського національного університету імені В.В. Докучаєва відбувся XXI Зліт студентських лідерів аграрної освіти, до якого завітали 160 делегатів із 22 ЗВО. Вже більше 20 років поспіль збирає під свої знамена майбутніх лідерів агропромислового виробництва, відмінників навчання, іменних стипендіатів, активістів студентського самоврядування. Три дня зльоту були насичені цікавою програмою, ми одразу поринули у вир заходів наукового, культурного, лідерського формату.

 

 

В перший день відбулося урочисте відкриття зльоту, на якому виступили ректор університету О.Ульянченко та спонсори і представники різних сфер діяльності аграрного сектору. Наступного дня ми відвідали лекції експертів Європейського Союзу з аграрної освіти, які надали багато важливої інформації з удосконалення аграрної політики в Україні. Заключного дня відбувся форум "Майбутнє агровиробництва очима лідерів: сучасні проблеми та шляхи їх вирішення" , де ми дізналася, яким має бути сучасний бухгалтер, як вирішити проблему трудової міграції та які вони новітні технології. Також відбулося урочисте закриття зльоту та заключний етап фестивалю "Софіївські зорі".

Щиро дякую організаторам зльоту та господарям заходу, а також керівництву рідної альма-матер за довіру представити навчальний заклад на такому високому зібранні.

Посилання на фотоальбом у  facebook

 


Яна Запорожець,

студентка 10 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com