• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Вітаємо!!!

Друк
PDF

Молодь творить майбутнє країни!

Друк
PDF

 

 

16 - 18 травня 2019 року Гриценко Руслана, студентка 21 групи взяла участь у фіналі молодіжного Всеукраїнського наукового конкурсу дослідницьких робіт «Новітня історія України: аналіз етапів становлення», що проводився на базі університету ім. Альфреда Нобеля (м. Дніпро). Якісний склад педагогічних працівників коледжу та рівень підготовки майбутніх спеціалістів дає можливість брати участь і здобувати перемоги нашим студентам на Всеукраїнських конкурсах. Науковим керівником дослідницької роботи була Бойко Л.А. – викладач економічних дисциплін вищої кваліфікаційної категорії. 

 

За результатами І етапу конкурсу, де брали участь понад 220 учасників з 22 областей України, фіналістами стали 40 студентів та 24 школярі.

У фіналі Всеукраїнського наукового конкурсу Гриценко Руслана виборола почесне ІІІ місце серед студентів закладів вищої освіти України.

 

Бажаємо успіху у подальших здобутках і творчого натхнення!

 

Людмила Бойко,

 

голова циклової комісії економічно-комерційних дисциплін

Фізико-математичний турнір

Друк
PDF

 

 

16 травня у стінах нашого коледжу відбувся фізико-математичний турнір, у якому виявили бажання позмагатися студенти груп першого курсу. Турнір проводили викладач математики Дзюба С.М. та завідувач відділення, викладач фізики Конкіна Т.М. 

 

За результатами змагань слідкувало журі: викладачі Ващенко О.Г., Тихоненко Н.І. та представники студентської ради Пальчик Анастасія, Німич Іван. Підтримати свої команди прийшли студенти 10, 11 та 12 груп.

 

Етапи турніру мали різну складність, під час їхнього виконання учасники доклали чимало зусиль, вмінь та знань, а вболівальники взяли активну участь у призовій вікторині.

Перший етап  «Один за всіх, а всі за одного» відбувся у формі бліц-опитування. Кожна команда протягом однієї хвилини повинна відповісти на якомога більшу кількість запитань з фізики та математики.

На другому етапі «Думки про головне» командам були запропоновані слова з висловів про фізику та математику, у вигляді розрізаних частин, які потрібно скласти протягом 1 хв.  у правильній послідовності.

На третьому етапі «Асоціації» командами були обрані скриньки з сюрпризом, у яких знаходилися предмети.  Завдання цього етапу полягала в тому, щоб правильно визначити вченого, з яким пов'язані всі предмети та вказати всі поняття, властивості і факти, на які вказують ці предмети.

Останній етап «Лінивому – не розгадати, а кмітливому на роздум – секунди»:  капітани команд отримали питання для обговорення, на які потрібно дати чітку відповідь.

У кінці кожного етапу команди отримували певну кількість балів, за яким визначалася команда переможця. У напруженій боротьбі перемогу виборола  команда 10 групи.

Учасникам турніру були вручені  грамоти  та подяки разом із солодкими винагородами.

Вітаємо переможців «Фізико-математичного турніру» та всіх його учасників.

Успіхів вам і здійснення мрій!

 

Наталія Ілляшенко,

 

студентка 11 групи

На перехресті наук: фізика і математика

Друк
PDF

 

 

Мальовничий Полтавський край відкрив Україні й світові велику кількість наукових і творчих постатей. 14 травня студенти та викладачі коледжу мали змогу ознайомитися з науково-практичною спадщиною наших земляків. Інформаційний стенд «Полтавщина наукова» спонукав пригадати й визначні досягнення корифеїв природничо-математичної галузі, техніки й медицини, життя і наукова діяльність яких пов’язані з Полтавщиною.

15 травня викладачі Конкіна Т.М. та Дзюба С.М. організували круглий стіл, тема якого «Видатні науковці ХХ століття в галузі фізики. Число π у постатях і фактах» поєднала два предмети і дві науки – фізику і математику.

Доповідачами (Ковтун В., Даценко А., Дітковська В., Кисла А., Маляр Д. – 11 гр., Грабаренко А., Заріпа А. – 10 гр.) проведено велику роботу з підбору матеріалу, вивчення фото- та відеоархівів, спогадів, історичних документів та інших інформаційних матеріалів.

Під час обговорення питань круглого столу відбувся вільний обмін думками і навіть дискусія, що важливо для самовдосконалення та професійного становлення.

Як бачимо, фізика і математика – дві науки, що йдуть поруч, доповнюючи одна одну методами пізнання й цікавими відкриттями, збагачуючи науковий світогляд здобувачів освіти.

Сподіваємось, що кожен з учасників круглого столу відкрив для себе ту сторінку фізико-математичних знань, яка буде для нього цікавою і корисною в подальшому навчанні.

 

 

Світлана Дзюба, Тетяна Конкіна,

 

викладачі коледжу

 

Участь у методичному об’єднанні

Друк
PDF

 

15-16 травня на базі Борщівського агротехнічного коледжу відбулося методичне об'єднання Ради з виховної, спортивно-масової роботи та студентських справ ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової перед вищої освіти» та заступників директорів з виховної роботи Тернопільської області.


З представленням навчального закладу та презентацією основних напрямів діяльності і перспектив удосконалення підготовки фахівців та виховного процесу виступили директор Борщівського АТК Козій Я.В. та заступник директора з виховної роботи Сарап Г.С.

Про стан виховної роботи в аграрних закладах освіти, як невід’ємної складової підготовки висококваліфікованих фахівців доповіла завідувач кабінету соціально-гуманітарної та виховної роботи ДУ «НМЦ вищої та фахової перед вищої освіти» Лепеха І.О., засідання продовжила методист кабінету соціально-гуманітарної та виховної роботи навчально-методичного центру Степанова І.О., яка розповіла  про  співпрацю бібліотеки та практичного психолога,яка формує успішне виховання особистості. Після чого було здійснено огляд матеріально-технічної бази навчального закладу, спортивного комплексу та гуртожитків.

У рамках проведення засідання учасники відвідали мистецьке дійство «Осанна Жінці-Берегині», що проходило в Палаці студентів. Слова подяки та любові переплелись у пісенно-театралізоване дійство, що не залишило байдужих глядачів у залі.


Завершальною нотою цього дня став Ермітаж цікавих зустрічей, який проходив у музеї історії України Борщівського агротехнічного коледжу.

Наступний день був не менш насиченим, цікавим та інформативним. Так, під час засідання Ради з виховної, спортивно-масової роботи та студентських справ було проведено пропагування інноваційного досвіду виховної роботи шляхом проведення фахових конкурсів, обговорено умови для вільного розвитку особистості студентів, їх мислення і загальної культури шляхом залучення до різноманітних видів творчої діяльності.

У читальній залі бібліотеки коледжу завідувачем бібліотеки Парнетою Н.М. було проведено круглий стіл «LIBRARY: пора змін, час дій «Арт-проект «Ненудна бібліотека» за участю бібліотекарів міста Борщева. Заняття з елементами тренінгу «Профілактика професійного вигорання» для учасників зібрання провела практичний психолог коледжу Регуш О.П.


16 травня у Всеукраїнський День вишиванки учасники зібрання разом з педагогічним та студентським колективами взяли участь у флешмобі на центральній площі міста.


Велика вдячність організаторам та господарям за гостинність, цікаві зустрічі, екскурсії, позитивні враження.

Вікторія Богдан,

куратор 11 групи, викладач економічних дисциплін

 

Дні науки в коледжі розпочато

Друк
PDF

У Лубенському фінансово-економічному коледжі ПДАА з 13 до 17 травня до Дня науки в Україні проводився тиждень загальноосвітніх дисциплін, протягом якого відбулися тематичні заходи.

Уже традиційно викладачі та студенти коледжу ведуть активну науково-дослідну роботу: публікують статті у фахових виданнях, беруть участь у конференціях,олімпіадах семінарах різних рівнів, а також є організаторами конференцій, що проводяться в коледжі.

Так, 13 травня у рамках «Днів науки» відбулася студентська конференція «Полтавщина історична та літературна». Здобувачі вищої освіти під керівництвом викладачів підготували змістовні доповіді про відомих історичних та літературних діячів Полтавщини, які відіграли велику роль у становленні та розвитку українського суспільства та культури. Доповідачами були студенти І - ІІ курсів: Запорожець Я., Бондаренко А., Заріпа А., Грабаренко А., Ковтун В., Даценко А., Карпенко І., Грицун К.

У роботі конференції взяв участь директор Лубенського краєзнавчого музею ім. Г.Стеллецького Верещака Віктор Михайлович. Він розповів присутнім цікаві історичні факти та події,що відбувалися протягом століть на теренах нашого краю. Цікавими та цінними стали подарунки директора музею для нашого коледжу. Це фотокаталог «Лубни на перехресті століть», збірники наукових праць «Старожитності Посулля» і «Князі Вишневецькі та їх місце в історії України», науково- популярний нарис «Лиса гора у Лубнах».

  

14 травня для студентів 10-11 груп викладач біології Крят Л. І. організувала екскурсію у Дослідну станцію лікарських рослин, ботанічний розсадник, що розташований в с. Березоточа Лубенсьного району, приурочену Дням науки. Заступник директора з наукової роботи, кандидат біологічних наук, старший дослідник - Глущенко Л. А. ознайомила студентів з історією розвитку установи, її гербарними фондами. Кандидат сільськогосподарських наук, колектор ботанічного розсадника Шевченко Т. Л. представила колекцію лікарських рослин – живу лабораторію сучасних фітопрепаратів. Завершальним етапом екскурсії стала дегустація чаїв та цікава вікторина, яку провела молодший науковий співробітник відділу впровадження наукових розробок Федько Л.А. Студенти отримали нові знання з дисципліни та позитивні враження.

 

Світлана Литвиненко, Людмила Крят,

викладачі коледжу

 

Ехо Перемоги – відлунює в серцях

Друк
PDF

 

Щорічно 8-9 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Ми вшановуємо пам’ять тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу – усім загиблим і усім тим, хто вижив, пройшовши через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти.

Заходи, які проходять в ці дні, покликані гідно вшановувати подвиг українського народу.

3 травня Влада Ковтун, студентка 11 групи, взяла участь у міськрайонному конкурсі читців «І подвиг солдата в ім’я Перемоги хай буде нащадкам на пам’ять».

Як вдячність героям, що полягли за майбутнє, студенти коледжу 8 травня поклали квіти до пам’ятних знаків воїнам 337-ї стрілецької дивізії та воїнам-учасникам бойових дій в Афганістані; 9 травня – приєдналися до святкової ходи та покладання квітів до братських могил на площі Слави.

Стипендіати премії міського голови

Друк
PDF

 

3 травня в ККЗ «Київська Русь» вже традиційно відбулася урочиста церемонія вручення премії міського голови.

Гучними аплодисментами вітали глядачі цьогорічних стипендіатів премії – обдарованих молодих луб енців, чиї досягнення у навчанні, спорті та мистецтві прославляють наше місто не лише в Україні, а й за її межами.

  

Приємно, що почесну нагороду отримали і здобувачі вищої освіти нашого коледжу Козюпа Тарас, 27 група (за досягнення високих результатів у навчанні, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, літературі та мистецтві), Колбун Олександр, 29 група (за досягнення високих результатів у фізичній культурі та спорті).

Щиро вітаємо юнаків з перемогою та зичимо подальших творчих злетів!

Екскурсія до Галереї мистецтв

Друк
PDF

 

18 квітня 2019 року студенти 12 групи разом із викладачем української мови та літератури Юрченко А.С. відвідали  Галерею мистецтв Лубенського краєзнавчого музею ім. Г. Стеллецького, де нещодавно відкрилася нова виставка.

Талановитий юнак Едуард Крутько презентував унікальну виставку старовинного автентичного одягу з Хорольщини (с. Козубівка). На виставці «Древо» були представлені експонати, яким близько 100 років. Тут зібрані святі книги та ікони, предмети старовини, фото українських родів, які неабияк зацікавили студентів.

Також ми відвідали виставку членів Національної спілки художників України подружжя Олексія та Оксани Іванюків з міста Пирятин. Дівчатам особливо сподобались картини Оксани Іванюк, оскільки головними жанрами її картин є пейзаж та натюрморт. Ці художники відомі не лише в Україні, а й за кордоном.

Студенти повинні розвиватися в різних напрямках, тому відвідання Галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею ім. Г. Стелецького сприяло цьому.

Степаненко Інна, студентка 12 групи

Любов до навчання через подорожі

Друк
PDF

 

Завдання педагога – зацікавити молодь життям,

щоб вихованці, підростаючи, очікували життєвих пригод,

вміли бачити навколо себе чудеса.

                                                                Д. Гарен

 

 

Однією з форм навчальної роботи для студентів коледжу є заняття-екскурсії. Нещодавно така тематична екскурсія була проведена з дисципліни «Культурологія» на тему «Українське бароко». Об’єктом для ознайомлення з архітектурним стилем XVII століття стала яскрава зірка нашого краю – Мгарський Спасо-Преображенський чоловічий монастир, який розташований неподалік від міста Лубни, на правому березі річки Сули. Монастир заснований 1619 року митрополитом Ісаєю Копинським на кошти Раїни Вишневецької.

   

З часу прийняття християнства і до нині, монастирі були і залишаються центрами духовної просвіти, охоронцями православної віри, взірцями благонадійності, милосердя, праведного життя.

Студенти з цікавістю слухали екскурсовода та розглядали білосніжний собор, прикрашений мереживним ліпленням, золотаво-зеленуваті маківки бань, фрески, якими розписані стіни – все це виконано в бароковому стилі. Саме тут поєдналися краса природи, православна релігія, душевний спокій та українська історія і культура. Маю надію, що кожен з нас, виходячи з монастиря, стає чистішим і світлішим душею.

 

Світлана Литвиненко,

викладач культурології

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com