• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

День відкритих дверей у Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії

Друк
PDF

  

         Щоб отримати вичерпну інформацію про навчальний заклад та з перших уст дізнатися про особливості вступної кампанії в ньому, майбутні вступники відвідали Лубенський фінансово-економічний коледж ПДАА, який 19 квітня 2019  року провів День відкритих дверей.  У цей сонячний, по-весняному привітний день коледж запросив усіх тих, хто зацікавлений у виборі  майбутньої  професії.

         Перед вступниками та їх батьками виступили директор коледжу Тетяна Орошан та відповідальний секретар приймальної комісії Олександра Ващенко. Вони надали ґрунтовну інформацію про навчальний заклад, напрями підготовки та спеціальності, умови вступу, особливості навчання в коледжі та проживання в гуртожитку. На кожне поставлене питання була дана конкретна та вичерпна відповідь.

  

        Заступник директора з навчальної роботи Валентина Джура ознайомила гостей з навчальною та матеріальною базами коледжу.

         Цікавою була екскурсія до музейної кімнати навчального закладу, яку провели завідувач музею, викладач історії вищої категорії  Юрій Бибик  та здобувачі вищої освіти ІІІ курсу Анастасія  Василенко  та  Юлія  Дудник.

 

         Присутні відвідали гуртожиток навчального закладу ознайомилися з умовами проживання в ньому.

        Гостинність господарів та невимушена атмосфера спілкування сприяли тому, щоб допомогти молоді визначитися з майбутнім фахом та вибором професії  відповідно до потреб суспільства  та  вимог  на ринку праці.

Ми чекаємо на Вас шановні вступники! Двері нашого навчального закладу  відкриті  для  Вас завжди !

 

Зав. навч. - виробничою практикою:                           Юлія  Пшенична

Вітаємо!!!

Друк
PDF

Академічна доброчесність: спільна справа Полтавської державної аграрної академії та Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА

Друк
PDF

 

Кухта Катерина Олексіївна, кандидат економічних наук, координатор студентського наукового товариства Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА 11 квітня 2019 року взяла участь у конференції «Академічна доброчесність: практичний вимір», що проходила на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Посольства США в Україні.

З вітальним словом до присутніх звернулися: Андрій Мелешевич, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія», Сергій Квіт, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Юрій Рашкевич, заступник Міністра освіти і науки України.

Міжнародними спікерами конференції були: Кетрін Нантц, очільниця економічного факультету Університету Ферфілд (США), експерт SAIUP; Тріша Бертрам Галлант, представниця наглядової ради Міжнародного центру академічної доброчесності (Канада, США); Енн Доморад, старша керуюча закордонними представництвами та програмами Американських рад з міжнародної освіти (США).

У своїй доповіді Тріша Бертрам Галлант ознайомила українських колег з позитивним досвідом підходу до розбудови середовища доброчесності, доброчесного навчання та викладання у закладах освіти.

Людмила Криворучка, директор Докторської школи ім. Родини Юхименків НаУКМА, консультант проекту SAIUP зупинилася на рекомендаціях найкращих практик освітніх установ, де нерозривно поєднано викладання і навчання як спільний рух до досягнення найвищої якості освіти.

У панельній дискусії «Доброчесність в освіті – міф чи ціль» учасники та спікери конференції дійшли єдиної думки, що всі учасники освітнього процесу повинні самостійно мислити, поважаючи авторське право, демонструвати вплив доброчесності на якість освіти, випускника, працівника та громадянина.

Катерина Кухта,

к.е.н., координатор студентського наукового товариства

Весна скликає друзів

Друк
PDF

 

Весна – пора, яка зачаровує з перших днів і приносить чудовий настрій. Адже пробуджується  природа, а разом з нею відкриваються нові таланти. 28 березня у стінах нашого навчального закладу відбулося традиційне свято – обласний міжвузівський мистецький фестиваль-конкурс «Студентська весна», що відлунює в серцях кожного: від студентів до викладачів. І варто хоча б один раз стати частиною його, щоб зрозуміти, що вороття не буде, бо він буде притягувати до себе кожного року.

Наша студентська родина також має таланти, які варто показати. Отож, першим свій творчий виступ представили учасники зразкового колективу спортивно-бального танцю «Стиль». Протягом концерту лунали пісні у виконанні: Каріни Можчіль, Інни Стародубцевої, Аліни Перетятько, Анастасії Даценко, Юлії Бутенко. Своєю майстерністю захоплювали танцювальні номери у виконанні студентів коледжу. Неординарним був виступ ансамблю ложкарів. Акторською майстерністю запам’яталася Влада Ковтун, яка декламувала прозовий твір.

На завершення виступу глядачі посміялися досхочу, адже на сцені були команди КВН «Нестандарт» (керівник Вікторія Пономаренко) та «Бюджета нет». Протягом  свята ведучими були Влада Ковтун та Андрій Різник. Музичне оформлення забезпечувала художній керівник Ірина Ліхачова, мультимедійний супровід – Світлана Дзюба та студент 21 групи Іван Німич.

Студентську творчість оцінювало журі:

Пащенко Валентина Іванівна – заступник начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації, відмінник освіти України;

Скакун Віталій Михайлович – художній керівник, головний диригент Полтавського симфонічного оркестру Полтавської обласної ради, народний артист України;

Перепелкін Вадим Вікторович – балетмейстер-постановник Полтавської обласної філармонії, член національної хореографічної спілки України, заслужений артист України;

Засенко Марина Василівна – головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Управління у правах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації;

Бєлакова Олена Мунхонівна – заступник директора обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради, член національної хореографічної спілки України, секретар журі.

Отож, після довгих репетицій, крізь сміх і сльози народжується феєричний концерт, після якого всі учасники стають однією родиною, яку вже не розлучити.

Дякуємо усім учасникам і організаторам в особі директора коледжу Орошан Т. А.  та заступника директора з виховної роботи Литовченко А. Г. за збереження та розвиток аматорського мистецтва серед студентської молоді, за гарний настрій та щирі посмішки.

Юлія Дудник та Анастасія Василенко,

студентки 30 групи

Бінарні заняття – дієвий засіб формування професійної компетентності майбутніх фахівців

Друк
PDF

 

Одним із найперспективніших шляхів удосконалення підготовки майбутніх спеціалістів, озброєння їх потрібними знаннями і практичними навичками є впровадження активних форм і методів навчання. Викладачі циклової комісії обліково-фінансових дисциплін Слєпцова Н. В. та Кочура Л. В. провели відкрите бінарне заняття у 31 групі з навчальної практики з ІСТО та фінансового обліку на тему «Облік виробничих запасів. Автоматизація обліку матеріальних цінностей».

Під час заняття педагоги продемонстрували професійну творчість та майстерність, створили належні умови для практичного застосування знань, умінь і навичок студентів, надали їм можливість побачити результативність своєї роботи, зіставляти та аналізувати програмовий матеріал з різних дисциплін. Викладачі реалізували міждисциплінарні зв’язки з облікових дисциплін, показали зв’язок даної теми з обраною професією.

Проведенню заняття передувала ретельна підготовка, під час якої викладачі врахували не тільки спорідненість тем і цілей, а й способи організації роботи на кожному етапі заняття.

Мета заняття – сформувати професійні уміння ведення обліку виробничих запасів і реєстрації господарських операцій з обліку матеріальних цінностей – була досягнута.

Проведене бінарне заняття дало можливість відчути інтеграцію між дисциплінами, жодна з яких не може існувати відокремлено від інших.

 

Світлана Литвиненко,

методист коледжу

Вітаємо

Друк
PDF

Профілактика булінгу в студентському середовищі

Друк
PDF

 

Однією з актуальних проблем, що стоять перед сучасним українським суспільством є подолання і профілактика будь-яких проявів насильства, особливо серед молоді.

На жаль, такі прояви насильницької поведінки широко розповсюджені в буденному житті.

6 березня в коледжі відбувся профілактичний виховний захід з питань попередження такого негативного явища. Захід провели працівники БО «Світло надії» (м. Полтава) Данилишина Іванна (психолог), Шрам Валентина та Бойко Жанетта (соціальні працівники).

Вони розповіли студентам коледжу, що з 19.01.19 в українському законодавстві з’явилося нове адміністративне правопорушення – «Булінг учасника освітнього процесу».

Вся інформація супроводжувалася переглядом слайдів про моделі сучасного фізичного, психологічного булінгу, найпоширеніших типів кібербулінгу.

Студенти отримали поради як вберегти себе та уникнути проблеми булінгу.

Алла Литовченко,

заступник директора з виховної роботи

Тиждень обліково-фінансових дисциплін-2019

Друк
PDF

  

Вже стало доброю традицією щорічно проводити тиждень обліково-фінансових дисциплін. Цей рік також не виняток. В рамках тижня було проведено ряд заходів.

26              лютого викладачами Джурою В.В. та Кочергою Т.І. було проведено зустріч з начальником Лубенського управління ГУ ДФС в Полтавській області Коломійцем О.В. Зустріч пройшла в теплій, невимушеній обстановці. Олександр Володимирович вів діалог зі студентами, та відповідав на питання, якими зацікавилися студенти.

 

Також, в цей день викладачем Кочергою Т.І. було проведено відкрите заняття з дисципліни «Податкова система». Метою відкритого навчального заняття був показ форм і методів навчально-виховної роботи, узагальнення прийомів наукової організації й контролю навчального процесу. Заняття пройшло в цікавій формі, були запропоновані інтерактивні методи навчання, студенти працювали в мікрогрупах.  Проведення таких занять дуже важливе, адже необхідність підвищення рівня вищої освіти потребує розробки нової стратегії і тактики викладання, що, в свою чергу, вимагає перегляду підходів до роботи тих, хто забезпечує навчально-виховний процес, в першу чергу - до викладачів.  


 

27 лютого, на великій перерві, викладачем Мойсеєнко В.Ю. було організовано та проведено флешмоб зі спеціальностей. Студенти презентували себе як майбутніх спеціалістів,  а також  підготували цікаві питання для глядачів. Той, хто правильно відповідав на питання отримував солодкий подарунок. І звичайно ж не обійшлося без веселої музики та запальних танців.


 

Завершальним етапом тижня обліково-фінансових дисциплін було проведення гри КВН. Студенти 3-го курсу з великим ентузіазмом готувалися до неї. Усі учасники команд виявили неабиякі акторські здібності, добре зіграли на сцені та розсмішили журі і глядачів. КВН взагалі потребує повної самовіддачі та великої працелюбності. Це командна гра, тому в ньому маленьких ролей не буває. Кожна, навіть сама маленька репліка, грає велику роль у всьому виступі, тому від кожного учасника залежить  виступ всієї команди. І члени команд це розуміли. Взагалі, така командна гра, як КВН, згуртовує, об’єднує студентів, виховує в них такі якості, як працелюбність, пріоритет командних інтересів, відповідальність, толерантність по відношенню один до одного. Вона позбавляє комплексів, робить студентів розкутими та надає можливість проявити всі свої акторсько-режисерські здібності та таланти.

У грі взяли участь чотири команди: «Мінімалка» - фінансисти; «На стилі» - бухгалтери; «Економісти без стажу» - економісти та «Нестандарт» - комерсанти. Перше місце виборола команда «Нестандарт». Усі команди були нагороджені грамотами та солодкими призами. Але найкращою  нагородою для членів команд були щирі посмішки та сміх глядачів. Чудовий КВН зарядив коледжанську родину веселим  настроєм та позитивними емоціями!

 

Тетяна Кочерга,

викладач обліково-фінансових дисциплін

Нас єднає мова

Друк
PDF

 

27 лютого 2019 року на базі Коледжу управління, економіки і права Полтавської державної аграрної академії відбувся обласний етап Всеукраїнської олімпіади з української мови, присвячений Міжнародному дню рідної мови. В олімпіаді взяли участь 19 представників ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Полтавської області. Лубенський фінансово-економічний коледж ПДАА представила студентка групи 20/22 Ковтун Ірина.

Електронні платіжні засоби – вимога часу

Друк
PDF

 

 

21 лютого 2019 року в Лубенському фінансово-економічному коледжі ПДАА відбулася науково-практична конференція «Платіжні інструменти в процесі здійснення окремих господарських операцій. Еквайрінг: види, тарифи, бухгалтерський облік».

Звернутися саме до цієї теми спонукало сьогодення, а саме значне поширення платіжних карток серед населення, а також поступове зниження лімітів готівкових розрахунків.

Уже давно нікого не здивуєш розрахунками банківською карткою, адже вона є майже в кожного: від студента до пенсіонера. І це зрозуміло, оскільки стипендії, пенсії та заробітні плати, як правило, перераховують на банківську картку фізичної особи. До того ж багато покупців встигли переконатися, що розрахунки банківською карткою, не обтяжуючи себе готівкою, дуже зручно і практично.

 

На конференції були розкриті поняття платіжного терміналу, електронного платіжного засобу (ЕПЗ) та питання правової природи застосування ЕПЗ.

Серед учасників конференції були студенти нашого коледжу (Блажевич Анастасія, Панченко Поліна, Шостак Ярослав, Колосок Світлана, Счотчіков Богдан, Удовіченко Оксана, Дудник Юлія), а також представники Полтавської державної аграрної академії: Черненко Ксенія Володимирівна – к.е.н., старший викладач кафедри бухгалтерського обліку та Перетятько Тетяна Миколаївна – ЗВО ОКР «Бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування».

Катерина Кухта,

к.е.н., керівник студентського наукового товариства,

викладач коледжу

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com