• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Екскурсія студентів до податкової

Друк
PDF

 14 листопада 2023 року здобувачі освіти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» разом з викладачем Тетяною Кочергою відвідали Лубенську ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області. 

Знайомство з податковою студенти розпочали з відвідування Центу обслуговування платників. Начальник Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Коломієць провів цікаву та змістовну екскурсію. Студенти ознайомились з особливостями роботи, функціями та завданнями кожного структурного підрозділу ДПІ,  сучасними нововведеннями та електронними сервісами, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання. Майбутні фінансисти ознайомилися з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання та надання податкової звітності.   
Далі слухачів провели в зал засідань, де відбуваються наради керівництва Лубенської ДПІ, для того, щоб ми безпосередньо відчули звичайний робочий процес. Цікавою для студентів стала інформація про порядок оподаткування земельним податком власників паїв та про вартість мінімального податкового зобов'язання (МПЗ). Олександр Коломієць відповідав на питання студентів та згадував перші свої роки роботи в податковій. 
Спілкуючись зі студентами, Олександр Коломієць повідомив, що податкова служба завжди приділяла особливу увагу вихованню молодого покоління, тому вони завжди будуть раді бачити наших студентів.  
 
 
Екскурсія пройшла в теплій атмосфері. Дякуємо за позитивні емоції та такі необхідні й важливі отримані знання

Цифрова трансформація освіти

Друк
PDF

 

10 листопада 2023 р. заступник директора з виховної роботи Тетяна Кочерга, методист коледжу Людмила Бойко та викладачі взяли участь у круглому столі «Цифрова трансформація освіти: стан, проблеми, перспективи» організований ДУ «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» спільно з Інститутом цифровізації освіти НАПН України і компанією UGEN (UKRANIAN GENERATION).p

 

Міжнародний день бухгалтера

Друк
PDF

 Міжнародний день бухгалтера - це професійне свято бухгалтерів, яке відзначають щорічно 10 листопада. Ця професія дуже важлива. Без цих фахівців зараз неможливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить робота будь-якого підприємства. Голова циклової комісії обліково-фінансових дисциплін Наталія Слєпцова та викладачка дисципліни "Технології (вступ до спеціальності)" Тетяна Кочерга провели для студентів ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» пізнавальну лекцію, на якій здобувачі освіти дізналися про значимість цього свята, відомих бухгалтерів, особливості професії та кар’єрного зростання. Вітаємо всіх причетних до бухгалтерського обліку з професійним святом!

Формування "Свідомості якості"

Друк
PDF

 9 листопада відзначається Всесвітній день якості. Вікторія Пономаренко, викладач курсу "Комерційне товарознавство", провела практичне заняття для студентів 39 групи, які навчаються за спеціальністю "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" у формі воркшопу на тему: "Екологічне маркування на товарах". Захід був спрямований на практичне застосування та закріплення теоретичних знань про екологічні лейбли для підготовки кваліфікованих фахівців.

 

Ці навички необхідні майбутнім підприємцям для розуміння важливості та значення екологічних маркувань на упаковці товарів, які не лише забезпечують якість продукції, але й впливають на здоров'я людей і стан довкілля. Формування "Свідомості якості" сприяє врахуванню більш широких наслідків підприємницьких рішень для всієї громади та навколишнього середовища.

Участь у змаганнях

Друк
PDF

 8 листопада 2023 року на базі Лубенської ДЮСШ відбулися зональні змагання 

Спортивних ігор Полтавщини серед студентів закладів фахової передвищої 
освіти з футзалу (ІIІ зона).
 
Збірна команда ВСП "Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ" також брала участь у цих змаганнях, посівши п'яте місце.
Команда нашого коледжу виступала в такому складі: Сало Владислав, Бубирєв Олександр, Федіско Ілля, Кукла Ростислав (12 група), Семененко Станіслав (27 група), Жарков Тарас (31 група), Панько Максим(39 група), Стилик Павло (37 група). На жаль, у переддень змагань захворів наш основний воротар Ковтун Андрій, ми бажаємо йому швидкого одужання!
Команду представляв на цих змаганнях викладач фізичного виховання Володимир Кононенко.

Екскурсія до краєзнавчого музею

Друк
PDF

 7 листопада 2023 р. студенти 20 групи ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» мали змогу зануритися в історію рідного краю: викладач історії Юрій Бибик організував для них екскурсію до Лубенського краєзнавчого музею. Студенти ознайомились з героїчним минулим нашого краю. Захоплива розповідь екскурсовода, що містила цікаві факти про історичні події, легенди й археологічні відкриття, що відбувалися на території Лубенщини, дозволила поринути в історичні події, що відбувались у нашій місцевості з найдавніших часів до сьогодення. 

   

Оновлена яскрава експозиція краєзнавчого музею разом із цікавими поясненнями екскурсовода викликали в студентів прагнення більш ґрунтовно вивчати історичне минуле нашого краю. 
Висловлюємо надзвичайну вдячність працівникам Лубенського краєзнавчого музею за цікаву екскурсію й відкриття нових сторінок історичного минулого Лубенщини.

Облік праці та її оплати – від теорії до практики

Друк
PDF

 

У рамках вивчення дисципліни «Облік і звітність в бюджетних установах» студенти 31 групи спеціальності «Облік і оподаткування» побували в бухгалтерії навчального закладу. Це заняття у виробничих умовах, метою якого було сприяння закріпленню студентами теоретичних знань та формування практичних навичок з обліку праці й заробітної плати, організувала викладач обліково-фінансових дисциплін Олена Семченко. Інспектор відділу кадрів Оксана Букало провела цікаву екскурсію, під час якої студенти отримали можливість ознайомитися з первинними документами та з методикою ведення обліку праці. Далі екскурсія перемістилася до бухгалтерії, де бухгалтери з обліку праці та стипендії Валерія Остропика й Тетяна Первой ознайомили студентів з порядком нарахування заробітної плати та стипендій, проведенням нарахувань й утримань, показали алгоритм роботи в бухгалтерській програмі. Студенти із захопленням слухали поради від бухгалтерів і (з їхніх слів) ще раз переконались у правильному виборі своєї майбутньої професії. Як показує практика, такі візити мотивують студентів, адже вони мають можливість зорієнтуватись у сфері майбутньої діяльності та зрозуміти її практичну значущість як для установи, організації чи підприємства, так і для країни в цілому.

  

 

Співпраця з ДПІ

Друк
PDF

 Податкові знання – запорука успішного майбутнього наших випускників!  

2 листопада 2023 року головами циклових комісій «Обліково-фінансових» та «Економічно-комерційних дисциплін» було організовано об’єднане засідання за участю начальника Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександра Коломійця та заступника начальника Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Людмили Скуди.   
 
Мета співпраці з роботодавцями полягає в координації діяльності здобувачів фахової передвищої освіти, скерованої на удосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців.  
Засідання було спрямоване на підвищення професійних компетентностей здобувачів фахової передвищої освіти за освітньо-професійними програмами «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Посилюємо зв'язок між теорією і практикою

Друк
PDF

 З метою вдосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців, залучення роботодавців, професіоналів-практиків до організації та реалізації освітнього процесу за ОПП «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» 2 листопада 2023 р. для здобувачів фахової передвищої освіти було організовано гостьову лекцію-бесіду на тему: «Сучасний стан податкової системи України». Спікером заходу був начальник Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Коломієць. Він приділив значну увагу податку на доходи фізичних осіб, пояснив значення податкової знижки, якою можуть скористатися батьки студентів, що навчаються на контракті, розповів про особливості оподаткування платників єдиного податку в умовах воєнного стану. Учасників спілкування також було поінформовано про сервіси податкової служби, серед яких найбільш популярним є «Електронний кабінет платника податків», адже в теперішніх умовах це не просто зручно, а й безпечно. У ході лекції студенти ставили запитання, які їх цікавили, та отримували вичерпні відповіді.  Зокрема про екологічний податок, порядок роботи ДПІ та реєстрацію власної справи.  

  

Щиро дякуємо Олександру Коломійцю за змістовну лекцію!

Всеукраїнський онлайн-урок із кібербезпеки

Друк
PDF

 Підвищення рівня обізнаності молоді в кіберсфері та здатності протидіяти кіберзагрозам – це актуальне питання освітнього процесу, обумовлене викликами сучасності. На виконання Листа МОН №1/16809-23 від 30.10.23 здобувачі освіти долучилися до перегляду Всеукраїнського онлайн-уроку «Я. Безпека. Кіберпростір», проведеного фахівцями Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського і Держспецзв’язку. 

Пізнавальний захід було проведено в рамках «місяця кібербезпеки», за підтримки агентства України з питань державної служби (НАДС), проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) та Міністерства освіти і науки України.
  
З метою формування компетенцій кібергігієни студенти 20 і 29 груп мали можливість проаналізувати важливі питання, зокрема:
- специфіку хакерських атак, у тому числі й російських;
- роль молоді у виникненні та протидії впливу кіберзагроз;
- дотримання вимог безпеки особистих даних і фінансів;
- загальні особливості безпечного використання ресурсів інтернету.
Прослухавши відеолекцію, здобувачі освіти приділили увагу оцінюванню власної інформаційної компетенції у сфері кібербезпеки. До речі, до перегляду запису онлайн-уроку можуть долучитися всі, кого цікавить власна безпека і безпека країни в кіберпросторі.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com